Jak posilat do zvukoveho modulu MIDI ze 2 (a vic) zarizeni?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Jak posilat do zvukoveho modulu MIDI ze 2 (a vic) zarizeni?

Příspěvek od ripper » 01 úno 2008 09:06

V MIDI opravdu prilis nechodim, tak moc ocenim vasi radu. Potreboval bych do zvukoveho modulu (JV1010) posilat signal z vic zarizeni - MIDI klaviatury Axiom, kytaroveho MIDI prevodniku a idealne jeste pocitace (kvuli editaci JV1010) - je to nejak jednoduse mozne? Vim, ze existuji jakesi MIDI merge box - je to to, co potrebuju? A pokud ano, kde se daji levne sehnat? Dekuju moc za radu!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 úno 2008 10:44

ripper : ak to chces pouzivat aj s pocitacom , tak najjedoduchsie je kupit viac portovy midiinterface (za 2550 SK je edirol 3IN, 3OUT) a mergovanie spravis v PC .. Standalone merger je dost draha vec ..

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 01 úno 2008 11:47

Pytkin: no hlavne chci posilat do nej notes a CC a PC MIDI zpravy ze dvou zdroju (klaviatura, prevodnik) bez toho, abych musel porad prepojovat kabely... Mas nejaky tip na merger?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

M-AUDIO MIDISPORT 4x4

Příspěvek od EXCOM » 01 úno 2008 11:54

ripper : ja mam osvedceny tento, velmi dobre funguje, aspon ja som s nim nemal problem... napajanie len cez usb co je dobre, nemusis mat dalsi trafak v zasuvke...

Obrázek

http://www.m-audio.com/products/en_us/M ... -main.html

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 01 úno 2008 12:16

EXCOM: ja presne tenhle interface mam, ale k tomu potrebuju pocitac... Potrebuju slucovat do hardwaroveho modulu...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 01 úno 2008 12:21

jaj ty chces standalone merger... potom je od M-AUDIO este MIDISPORT8x8( tento mozes pouzivat aj cez PC ) ale ten je trosku drahsi a zozenies ho akurat tak cez eBay alebo su nejake od MOTU ale v tom ma prehlad pytkin...

Obrázek

cize si robis settup bez PC? ciste len HW zariadenia?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 01 úno 2008 12:26

kenton

toto bude asi jeden z poslednych lacnych mergerov co sa este vyrabaju....kupis to zrejme tiez iba cez net...

Uživatelský avatar
MVD
Příspěvky: 46
Registrován: 25 dub 2003 17:40

Příspěvek od MVD » 01 úno 2008 14:13

A co treba
MMB 2x2 : MIDI Merge Box [8-252]
Dva MIDI vstupy a dva nezávislé MIDI výstupy. Funkce Panic spouštěná manuálně tlačítkem nebo automaticky při chybě v komunikaci. Uživatelsky volitelné filtry nezávisle pro oba vstupy nebo výstupy. Optická indikace zapnutí, chybových stavů a aktivity každého z MIDI výstupů.



MMB 4x1 : MIDI Merge Box [8-253]
Smíchávání MIDI dat ze čtyř vstupů do jednoho výstupu. Funkce Panic spouštěná manuálně tlačítkem nebo automaticky při chybě v komunikaci. Uživatelsky volitelné filtry nezávisle pro každý ze vstupů. Optická indikace zapnutí, chybových stavů a aktivity MIDI výstupu. Parametry nastavitelné prostřednictvím SysEx komunikace.

8-252 MMB 2x2 MIDI Merge Box 2 to 2 2 989 Kč 2 512 Kč
8-253 MMB 4x1 MIDI Merge Box 4 to 1 3 490 Kč 2 933 Kč


http://www.chd-el.cz

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 01 úno 2008 14:16

MVD: to vypada opravdu pekne!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 úno 2008 15:12

ripper : ale ved hovoris ze tam mas aj pocitac .. nerozumiem ti uplne .. tak chces to s PC alebo bez PC ?

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 01 úno 2008 16:27

Ja potrebuju do zvukoveho modulu posilat:
a) doma - MIDI klaviaturu, kytarovy prevodnik, MIDI pedal board a PC (pro konfiguraci modulu)
b) na koncerte MIDI klaviaturu a kytarovy prevodnik (nehraji zaroven)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 úno 2008 17:24

ripper : jasne .. 4x1 merger je pre teba idealny ..

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 01 úno 2008 17:32

Diky - a hlavne diky za ten odkaz - snad ho jeste prodavaji...

hugozhor22
Příspěvky: 12
Registrován: 29 pro 2006 23:49

Příspěvek od hugozhor22 » 14 úno 2008 12:46

ripper: Resil jsem podobny problem a vcera jsem si objednal Kenton Merge-4 MIDI Merge Box http://www.kentonuk.com/digital_interfa ... erge4.html
S dopravou to vyslo na 3 500 Kc.

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 14 úno 2008 21:26

Ano, ja taky pokukuju po tomhle zarizenicku a proti tomu po
http://www.chd-el.cz/index.php?id=295
Cenove to vychazi dost podobne - ktery byste mi doporucili?
hugozhor22: dej pak prosim vedet, jak to jede, diky!

Odpovědět