Jak pracujete s HW ?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Jak pracujete s HW ?

Příspěvek od TOM-Thak » 07 čer 2006 08:19

Zajimalo by me, jakym zpusobem pracujete s HW Vs Cubase.
Ja to delam tak, ze si vzdy udelam midi stopu kterou potrebuju vyjedu do wav stopy a pracuju s tim jako s audiem. Pokud chci basu tak aby slapala z HW tak si vyjedu banku do kontaktu a jedu. Ale zda se me to neprakticke.. myslim, ze se s tim pracuje i trosku jinak a ne tak neohrabane. Tzn. ze se vse nasklada do midistop a final mix skladby se udela pres HW mix. Takze co ja micham na stopach v cubase tak ty efekty EQ apod. se daj nastavit na velkym mixaku pro jednotlive nastroje aa pak se to z cubase vyexportuje a ty nastroje se pretocej uz sami pri exportu. Zajima me jak to funguje :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 07 čer 2006 08:49

Mhm - nezdá se mi to moc neohrabané, teda když se budeme bavit o využívání MIDI. Já to vlastně dělám stejně, až na to, že nepoužívám (zatím) externí HW jakožto zvukovou banku. Normálka MIDI stopa využívá synth na zvukárně nebo nějakej VST nástroj, využívám samozřejmě dynamiky hry, ale obecně pak offline zpracováním proporcionálně zvedám hodnotu Velocity podle nejdůraznějších tónů, prostě aby tam zůstala dynamika hry, ale využila se co nejvíc síla úhozu (takže pak vlastně i hlasitost). Teprve potom vyjíždím tohlecto do audio stopy. Pokud využívám zvuky ze syntezátoru karty, občas použiju rovnou efekty HW, takže výsledná audio stopa nástroje je již nějakým způsobem zpracovaná.
Výsledný mix pak jedu jen v audio stopách, protože je to tak přehlednější, živé nástroje se dohrávají jako audio, takže se prostě pohybuješ jen v rámci jedný míchací konzole a není pak třeba se starat o nic jiného.

P.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 07 čer 2006 09:40

Hehe, já teď zkoušel basu z HW (E-MU MP7) do akustický skladby a nahrával jsem real time naživo, pomocí velocity sensitive padů. Hrozně mě štve, že to z tý krabice zní malinko líp než živá basa (Fender JazzBass), má to lepší dynamiku, ale zas je to použitelný jen do refrénu :-). Na víc si zatím netroufám, ikdyž bych zoufale potřeboval vytvořit bicí...
Takže kdo je tady neohrabanej?
Naposledy upravil(a) delay dne 07 čer 2006 10:34, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 07 čer 2006 09:41

2delay: chechechecht :-) to je mazec.......

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 07 čer 2006 09:45

tak to jooo :)) ale ten final mix v audiu o tom taky dost uvazuju :) ja kdyz premichaval stary skladby v cubase a mel sem to jen ve stopazi tak se me s tim pracovalo lip.. nez tam pak hledat nejaky nesmysli automatizace apod.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 07 čer 2006 10:07

2TOM: mhm - nesmysly automatizace až tak nehledáš, protože je celkem vidíš na konzoli mixeru :-)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 07 čer 2006 10:09

Pracuji podobně jako Pavlii. Při předprodukci jsou všechny synth. řízeny MIDI a hrají do analog mixu. Aź když mám vše zpracováno (tzn rejstříkové aranže, dynamiku atd), což je většinou až když jsou hotové kytary. Udělám downmix živých synthů do stereo-stopy do Cubase (podle potřeby každý nástroj zvláš?, nebo po skupinách).

SW efekty téměř nepoužívám, takže stejně tak nakonec dělám downmix HW efektů.

Samotnou závěrečnou míchačku už teď dělám softwarově přímo v Cubase.
A DOKUD NEBUDU MÍT "NEVE", BUDU TO DĚLAT V CUBASE :) :) :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 07 čer 2006 15:53

Tak já to používám trochu jinak. HW Synthy mám v Cubase vytvořené jako External Instruments. To znamená, že se tváří jako VSTi. Míchám všechno přímo v Cubasi, nemám externí mix. Používám AD/ADAT převodník. HW efek?ák jedu jako external efect. Tváří se jako plugin. Efektuju i pluginama. Nástroje používám v multitimbrálu, ale většinou spíš normálně v singlu. Potřeboval bych HW synthů mnohem víc. Při skládání nosnými nástroji jsou HW synthny Používám i VSTi. Časem bych chtěl přejít jen na HW. Exportuju až na konci jako tudy. Někdy je ale třeba udělat export dřív....

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 07 čer 2006 18:02

Já jedu všechno v HW (VSTi nepoužívám vůbec), Cubase mám pouze jako rekordér a sequencer. Arrange si udělám v MIDI, audio signál jde přes 2x Yamaha 01v a RME Hamerfall po ADATu do PC (busy v Cubase), modulační efekty a analog/pásková echa na HW krabicích, kompresory, EQ, reverby na 4 interních DSP Yamah. Postupně si ponahrávám jednotlivé kusy přes ADATy do audia a tam udělám poslední míchačku, použiju pár VST efektů a střihy už jenom s audiem.

Analogové synthy bez MIDI a pamětí obvykle nahrávám ručně nebo přes CV (mám jen jeden MIDI2CV interface) do Akai S3200XL a z MIDI triguju už celé smyčky nebo když nechci už se zvukem dál moc hýbat tak taky rovnou do Cubase přes ADAT.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 07 čer 2006 18:03

Jo a všechno kroucení kontrolery nahrávám jako MIDI eventy z Doepfera Drehbank a Phatboye, kde mám edit mapy na HW syn?áky s digitálním ovládáním.

Odpovědět