Jak sprahnout dva jednohlase nastroje

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
MikeE

Jak sprahnout dva jednohlase nastroje

Příspěvek od MikeE »

Ahoj ve spolek.
Mam malej dotazecek.
Chci sprahnout dva jednohlase nastroje a udelat 2.hlasej
Je to proveditelne? Musi bejt oba na stejnem midi kanalu?
Dik za radu.

dano

Příspěvek od dano »

asi musis byt konkretnejsi... o ake nastroje ide?

dendy

Příspěvek od dendy »

no teoreticky je to easy... pred vstup si das nejaky midi merger (vec co ti z jedneho midi in spravi 2x midi out) a jeden out pichces do jedneho stroja druhy do druheho... taky merger spravis s par suciastkami aj sam, volakde na nete som aj schemu videl, skus pogooglova ... pripadne ak maju tie stroje aj thru, tak das zapojis midi in na jednom, z midi trhru na tom prvom poriahnes do midi in na tom druhom... a na prvom samozrejme nastavis THRU aktivne...

MikeE

Příspěvek od MikeE »

Jedna se presne o Waldorf Pulse. Ten zvuk je naprosto Cool a tak jsem poridil jeste jeden.. Nekde jsem se docetl ze je mozne sprahnout az 6 Pulse :twisted: to musi bejt naprostej MASAKR. a tak chci propojit tyhle dva analogy. Ma predstava je udelat z toho dvouhlasej.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Merge box je samozřejmě blbost :( MIDI merge box slouží k smíchání MIDI výstupů několika zařízení do jednoho vstupu. Thru box k rozbočení jednoho vstupu do několika výstupů (lze nahradit použitím thru přímo na nástrojích. Jenomže pouhé rozbočení je k ničemu, když chceš dvouhlasý synth ze dvou jednohlasých (nejedná se o layer - k tomu by stačil ten jednoduchý thrubox). Existují sofistikované merge/thruboxy a MIDI event procesory, které to umějí vyřešit, ale rozhodně nejsou z několika součástek)

Waldorf Pulse má možnost propojit několik kusů dohromady a vytvořit polyfonní nástroj - kaskádování. Potřebuješ na to ale OS 2.00 v kapitole 12 manuálu je podrobný popis (propojiš to následovně: Master kbd MIDI OUT -> Pulse 1 MIDI IN / MIDI THRU -> Pulse 2 MIDI IN, nastavíš stejnej MIDI kanál a dáš odlišný ID - podle toho bude přehrávat správné noty v pořadí).

Uvažuju o podobné variantě, docela by mě zajímalo jak bude znít ve 3-4 hlasech.

Mimochodem další možnost rozšiřovat polyfonii u Waldorfů je Waveslave (rozšiřuje hlasy Microwave I - v podstatě MWI be displeje a ovládacích panelů)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

MikeE

Příspěvek od MikeE »

Aha takze problem. Moje masinky maj os 1.4. Mam sice zdrojak OS 2.0 ale nezmam nikoho kdo to tam dokaze nahrat. Koukal jsem taky na Eprom ale je problem sehnat tenhle typ Epromek. Ksakru prace.

To A.Tom.X - Dokazes s tim nejak pomoct? Ja jsem v tomto pripade OUT.
Hmm 4 hlasej Pulse? Tak to me teda taky zajima

nunu

Příspěvek od nunu »

co je to za EEPROM ???napis typ.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

zkus CHD Elektroservis myslim ze to zvladnou bez problemu. Mozna by sehnali i ty cipy. nebo se s nima nejak domluv.

Ja jsem koupil uz rovnou s prepalenym OS (mam starej cernej model) s novym systemem.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

nunu

Příspěvek od nunu »

M27C2568-12F1 ???

MikeE

Příspěvek od MikeE »

nunu píše:M27C2568-12F1 ???
Vsude uvadej tuhle 256K 27C256 250ns EPROM

to a.tom.x : Dik za info :idea:

Odpovědět