Jak to celé zapojit?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Jendabenda
Příspěvky: 44
Registrován: 01 říj 2008 22:07

Jak to celé zapojit?

Příspěvek od Jendabenda » 15 led 2009 21:40

Pro vás to bude možná trochu trapná otázka, ale pořád nemužu přijít na to, jak je propojenej celej řetěz mix-zvukovka-počítač.

Dejme tomu že mám 24in mix. Nahrávám třeba triangl, trubku a kytaru a kažrej nástroj chci do vlastní stopy. Tak normálně píchnu tři mic do třech vstupů na mixu a z mixu musim do třech vstupu na zvukovce? Ze zvukovky je to pak třebas USB2.0 do cubase. Ale když budu chtít míchat na mixu, potom co už je každá stopa nahraná v cubase, tak mi to musí zase lézt zpět ze zvukovky do mixu? Jak to teda pak uložim třeba jako wav ovlivněnej nastaveníma mixu? Když třeba na mixu stahnu šavli s trubkou, tak v cubase přeci zůstane jak byla, ne?

Doufám že je z toho patrný co myslim :?

Jestli je tu podobný téma tak sory, hledal jsem, ale...

Dik

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Příspěvek od COBOLT » 15 led 2009 21:47

Jestli jsem to spravně pochopil, tak bys chtěl nahrát automatizace mixu. např pohyb faderu hlasitosti?tudíž potřebuješ mix s motorizovanejma faderama pokud ho nemáš nebo nefunguje po midi tak aby se automatizace nahrali do cubaze je jedinej způsob je vykreslit ručně v sekvenceru.

Jendabenda
Příspěvky: 44
Registrován: 01 říj 2008 22:07

Příspěvek od Jendabenda » 15 led 2009 21:54

Aha, myslim že víš co myslim, ale moc nerozumim odpovědi s nakreslením v sekvenceru...

Pro upřesnění: Z toho je dobře patrný, že si chlapík pustí jen snare a pak bassdrum...

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Příspěvek od COBOLT » 15 led 2009 22:04

Napiš jakej maš mix a jakou zvukovku.

Jendabenda
Příspěvky: 44
Registrován: 01 říj 2008 22:07

Příspěvek od Jendabenda » 15 led 2009 22:09

No, mám jen zvukovku Cme matrix k, ale chci pořídit alesis multimix firewire 16, ale u toho je to úplně jiná situace, tam už zpátky dostanu jen stereostopu...

Mě by tohle spíš zajímalo...Jde tohle třeba s nějakým tim levným 16in behringerem?

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Příspěvek od COBOLT » 15 led 2009 22:37

Nevim jestli by to z beringerem šlo, ale mixak bych koupil radši ten alesis multimix firewire 16 nebo Onyx od Mackie. Každopadně budeš potřebovat zvukovku třebas
http://www.m-audio.com/products/en_us/FireWire410.html
do compu to poleze přes ten FW mix a nazpátek přes zvukovku out do mixu a pak do beden.
Lepší varianta je midi kontrolér a zvukovka 10in/10out a míchat budeš přímo v cubazi.

Jendabenda
Příspěvky: 44
Registrován: 01 říj 2008 22:07

Příspěvek od Jendabenda » 15 led 2009 22:55

K Tomu alesisu neni už potřeba zvukovka! Frčí tam 16 stop současně přes firewire do poče a po tom samím firewire to leze zpět do mixu (Jako 2mono stopy). Z mixu pak píchneš jenom monoL a monoR na monitory...
Právě jestli by pak šlo alesis rozšířit nejakým dalším (větším) mixem o vstupy?

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Příspěvek od jardatop » 15 led 2009 23:02

nebo v pripade nejake 8/8 zvukovky napojit tech 8 vystupu do 8 vstupu a v Cubase naroutovat kazdy track do zvlast vystupu a bude ti to delat to, co tomu typkovi na videu. Ale ty pohyby se do cubase uz nezapisou. Jedine, ze bys to takto michal na Uliho pultu zpatky do stereo stopy. Ale to je nelogicke.

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Příspěvek od COBOLT » 15 led 2009 23:03

16 stop jde do vnitř a ven jenom master tudíž 2xmono, ale pokud budež chtít z kompu nazpátek těch separovanejch 16 stop,(tak jak na tom videu) tak budeš potřebovat ješte jeden audio interface kterym to pujde ven roztopovaný to ten alesis neumí.

Jendabenda
Příspěvky: 44
Registrován: 01 říj 2008 22:07

Příspěvek od Jendabenda » 15 led 2009 23:07

Jak to maji teda zapojený frajeři z velkých studií, který na židli přejíždí půl režije u mixu s milion šavlema?

Jendabenda
Příspěvky: 44
Registrován: 01 říj 2008 22:07

Příspěvek od Jendabenda » 15 led 2009 23:11

cobolt: To je pak stejně k ničemu když z toho poleze 16stop, na kterých když udělám změny na dalším mixu tak se stejně uloží to co bude v cubase, ne?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 led 2009 23:15

Jendabenda píše:Jak to maji teda zapojený frajeři z velkých studií, který na židli přejíždí půl režije u mixu s milion šavlema?
tymto smerom vobec nerozmyslaj, pretoze to co maju frajeri, ty mat doma nebudes. ledaze si znudeny milionar
chalani ti radia dobre, najelegantnejsie riesenie je motorizovany kontroler a zvukovka s vela IO, pripadne niekolko IO zapojenych do outboardu. druhe, kompaktne ale uzavrete riesenie je motorizovany digitalny mixak, prepojeny s PC

Jendabenda
Příspěvky: 44
Registrován: 01 říj 2008 22:07

Příspěvek od Jendabenda » 15 led 2009 23:20

já to mermomocí nepotřebuju míchat na mixu. Klidně si vystačim když přes alesis mix nahraju třeba 8mic z bicích a klidně to pak budu míchat miší na monitoru...Ostatně tak sem to dělal do teď.
Jen mě to zajímalo, třeba se někdy stanu znuděným milionářem 8)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 15 led 2009 23:58

2Jendabenda: ale kexik radí dobře - to je fajn kombinace, pokud nejsi nijak zatíženej analogem a vyhovuje ti plně digitální platforma. Jen podotýkám, že v drtivé většině by určitě platilo, že "kdo zkusil jednou fadery, nechce už jinak" :-D mám na mysli porovnání s myší...

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 led 2009 00:03

jendabenda : normalne o funguje .. mas zvukovku ktora ma 24 VSTUPOV a 24 vystupov .. vystupy (direct out) z pultu su napichane do IN zvukovky .. a OUT zvukovky su napichane do B kanalov pultu .. pri mixazi sa prepnes na B kanal a miesas na pulte ..

pre teba toto riesenie je zbytocne , lebo tvoj pult nebude tak kvalitny , aby to malo zmysel ..

Odpovědět