Zdravím všechny "eZoňáky" a prosím o radu:
Nemáte někdo tip na kartu RAID řadiče Serial ATA II do PCI nebo PCI-e slotu, která umožňuje sestavit diskové pole RAID 1 (mirroring) beze ztráty dat - mám dva identické disky, z toho jeden obsahuje data (i systém Windows XP), druhý je prázdný a potřebuji, aby se pole RAID 1 sestavilo beze ztráty dat?
Tj. aby už samotný BIOS SATA II RAID řadiče umožnil výběr disku, ze kterého bude sestavovat pole RAID 1 a který bude zdrojový pro kopírování dat na čistý disk.
Kdysi, u IDE řadičů jsem se s tím setkal (řadič přímo ve svém BIOS Configuration Utility nabídl výběr zdrojového disku dle jeho výrobního čísla), ale nemohu nikde zjistit informace o tom, který PCI/ PCIe SATA II RAID 1 řadič toto umí také.
Jeden (nějaký iTec) řadič jsem v rámci zápůjčky vyzkoušel, ale výběr zdrojového disku mi nenabídl a ač byl zdrojový disk v BIOSU řadiče označen jako "First Drive", měl "ID 0" a čistý měl "ID 1", stejně byly po sestavení RAID 1 oba disky prázdné a data pryč.
Podmínkou je pro mě pouze podpora Serial ATA II, RAID 1 a připojení dvou INTERNÍCH disků SATA II.
Předem moc děkuji za radu.
Jaký SATA II řadič pro sestavení RAID 1 se zachováním dat?
Re: Jaký SATA II řadič pro sestavení RAID 1 se zachováním dat?
zrovna som toto nedavno robil na klasickom ICH*R .. uz ani neviem ako som to docielil ale zbehlo to v pohode 

Re: Jaký SATA II řadič pro sestavení RAID 1 se zachováním dat?
Tak vyřešeno.
Evidentně tady asi RAIDy moc uživateli používány/ nebo konfigurovány (?) nejsou a pokud ano, tak na čistou instalaci, nebo na klonování ze zdrojového disku na zcela nové, dva disky v RAID 1.
Pro ty, kteří hledají řadič v podobě přídavné karty, který "umí" to, co jsem popisoval, tak já jsem konečně uspěl s modelem Kouwell KW-5125 (PCI, SATA II, 3x internal SATA II, 1x eSATA, přiložen i SW management a monitoring)... Je sice trochu dražší, ale zdá se být dobrý.
Má navíc i piny pro připojení HDD LED (což jsem u některých jiných SATA II řadičů postrádal).
Evidentně tady asi RAIDy moc uživateli používány/ nebo konfigurovány (?) nejsou a pokud ano, tak na čistou instalaci, nebo na klonování ze zdrojového disku na zcela nové, dva disky v RAID 1.
Pro ty, kteří hledají řadič v podobě přídavné karty, který "umí" to, co jsem popisoval, tak já jsem konečně uspěl s modelem Kouwell KW-5125 (PCI, SATA II, 3x internal SATA II, 1x eSATA, přiložen i SW management a monitoring)... Je sice trochu dražší, ale zdá se být dobrý.
Má navíc i piny pro připojení HDD LED (což jsem u některých jiných SATA II řadičů postrádal).