Jednoduchý ovladač hlasitosti (mixák/útlumový článek)?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
ditalo

Re: Jednoduchý ovladač hlasitosti (mixák/útlumový článek)?

Příspěvek od ditalo »

Wohma píše:Aniz bych to chtel nejak zlehcovat, jak jsi laboratorne meril mikrofony?
Není to nic složitýho, ale složitý je o tom jednoduše povídat. Zkrátka se použije ideální zdroj zvuku, kterej se ideálně umístí, aby se kompenzovaly ohyby vln. Tím se měří charakteristika. Druhá část měření je zkouška v bezodrazový komoře - zkouší se mluvený slovo, zpěv a pár nástrojů - to je už ta subjektivní část. Další desítky testů jsou spíš doplňkový.
PS: nedělali jsme nic vědeckýho, jen pro osobní "zábavu".

ditalo

Příspěvek od ditalo »

Wohma píše:Aniz bych to chtel nejak zlehcovat, jak jsi laboratorne meril mikrofony?
Není to nic složitýho, ale složitý je o tom jednoduše povídat. Zkrátka se použije ideální zdroj zvuku, kterej se ideálně umístí, aby se kompenzovaly ohyby vln. Tím se měří charakteristika. Druhá část měření je zkouška v bezodrazový komoře - zkouší se mluvený slovo, zpěv a pár nástrojů - to je už ta subjektivní část. Další desítky testů jsou spíš doplňkový.
PS: nedělali jsme nic vědeckýho, jen pro osobní "zábavu".

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Tak to by si zaslouzilo svuj prostor :) Mas jeste ty nahravky? Nemuzes to tu nejak odprezentovat? Mozna by to zajimalo vic lidi.
Jinak ciste frekvencni charakteristika o kvalitach mikrofonu myslim vetsinou moc nerekne, ale muze byt zajimave srovnavat s grafama od vyrobce :D

No, kazdopadne je to docela off topic, tak kdyztak ve vlastnim threadu :)

ditalo

Příspěvek od ditalo »

Myslim, že prostor by si to asi zasloužilo, ale pokud o tom mám smysluplně referovat, bude to chtít určitě víc času než teď mám. Snad o Vánocích, kdybych měl volnějc, moh bych najít pár těch ehm.. "protokolů" :lol: (nahrávky asi už ne, nahrávali jsme na pásky na Studer a do PC, ale pás se mazal při dalším testu a pc jsem přeinstalovával) a pohovořit tu o tom v samostatnym threadu, ale neber to radši nijak závazně. Jinak v rychlosti můžu ale říct, že frekvenční charakteristiky se skoro vůbec nelišily od těch od výrobce - spíš jsem to přisoudil chybám v našem měření, než "reklamní masáži" výrobce.
_
upřesnění: ty rozdíly byly téměř zanedbatelný...

nixx

Příspěvek od nixx »

K tematu: TC Electronic LevelPilot - http://www.tcelectronic.com/levelpilot.asp
Nevim ale, jestli jde pouzit mezi koncovym zesilovacem a bednama (jak mas na obrazku). Zapojil bych to urcite mezi zdroj zvuku (PC, CD Player) a zesilovac.

ditalo

Příspěvek od ditalo »

nixx píše:TC Electronic LevelPilot
Díky, další zajímavej stroj, škoda jen ta cena u nás 2 500 :(

delay

Příspěvek od delay »

Vlad píše:Nanopatch vubec netopi. Mam Fostexy PM 1 MKII, na nich gain na 1/3 a nanopatch jede na beznej poslech na -40db.
Tohle bych mohl potvrdit, rok používám Nanopatch k aktivním monitorům jakožto náhražku za chybějící oddělené ovládání hlasitosti masteru pro sluchátka a monitory na digipultu, mám ho v signálu za mixem, kde mi reguluje hlasitost monitorů a jsem fakt spokojenej, používám hlavně funkci MUTE.

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

ditalo píše:
nixx píše:TC Electronic LevelPilot
Díky, další zajímavej stroj, škoda jen ta cena u nás 2 500 :(
kde ho u nas prodavaji ? rad bych ho poridil

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

TC robi mediatech.cz ..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Ten level PILOT je super.. měl sme iNano ten stribrnej nano patch.. a vymenil jsem za kompatnejsi a kvalitnejsi TC LEVEL PILOT. Na netu jsem ho nasel na jednom shopu dost levne tusim, ze jsem ho kupoval za 1200CZK. Byl to nejakej neznamej shop, ale dodali to do 3dnu.

delay

Příspěvek od delay »

TOM-Thak píše:kvalitnejsi TC LEVEL PILOT
Podle čeho tak usuzuješ? Má MUTE funkci?

http://www.pmuzik.cz/produkt-6572/

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

delay píše:
TOM-Thak píše:kvalitnejsi TC LEVEL PILOT
Podle čeho tak usuzuješ?
Usuzuju tak proto, ze jsem nano patch pouzival nejakou dobu a po case kdyz jsem s nim dojel na 0 tak obcas blbnul jako ty laciny mixaky od uliho kdyz ztlumis a po case stejne propousti a nebo slysis alespon jednu bednu. Tady to ma docela dlouhej rozsah nez zacne neco hrat tzn. otocis na 5% knob a jeste porad nic nehraje a prijde mi robusnejsi. To je teda jen ma zkusenost a subjektivni nazor.

Jinak ta cena 2500 za TC (i kdyz jsem ho sehnal za 1200,-) tak vs. nano patch za 1200 - tam to asi bude o znacce.. ze to ma TC tak premrsteny, i kdyz zase nano patch ma vic soucastek a funkci za cenu cca 1200 a TC je jen jeden knob za vyssi cenu.. tezko posuzovat kvalitu. Asi to na prvni poslech nikdo nepozna.. mozna naky mereni a oceni se to treba az casem pri castem pouzivani a uvidi se, kterej z knobu bude mit delsi zivotnost. Treba zacne TC delat zrovna takovy kraviny casem jako pak delal nano patch.

PS. Mute nema, ale da se bez toho obejit.
Naposledy upravil(a) TOM-Thak dne 02 lis 2009 16:06, celkem upraveno 1 x.

nixx

Příspěvek od nixx »

Pokud vim, tak LevelPilot mute nema. Ale vypada VELMI sympaticky ;-)

delay

Příspěvek od delay »

nixx píše:Pokud vim, tak LevelPilot mute nema. Ale vypada VELMI sympaticky ;-)
Jo, pěknej je, ale já stejně koupil Nano, už kvuli Mute, to je sakra potřeba, přece nebudu točit knobem na nulu vždycky když nasadim sluchátka...

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

delay: Tak to už je zase o tom, jakou máš kartu.. ja mam na tý MOTU dobrej routing apod. a na sluchátkách neskládám jen je mám jako kontrolní prvek.
Takže když si je nasadím, tak bedny třeba jen lehce stáhnu. Netvrdím, že mute se nehodí, každopádně je to asi dost individuální a dá se bez něho obejít.

Odpovědět