Jomox 888 a 999 uživatelé

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
mkII

Jomox 888 a 999 uživatelé

Příspěvek od mkII »

Čau, je tu někdo s touhle mašinou?

Všimli ste si někdy krátkýho kliku/lupance za každým (kromě kicku) instrumentem? Když pracuju na sluchátkách přímo z jomoxe, je to slyšet poměrně dost a pěkně mě to otravuje. Psal sem tehdy kvuli tomu do jomoxu a Jurgen mi napsal, že sou to jakýsi "muteschaltern" takže něco, co má za úkol mutnout po určitý době po doznění zvuku šum, kterej z obvodu vychází..podle tý odpovědi teda. Jenže ten šum tam neslyšim, zatim co to klikání jo. On by se ten šum asi sečet, kdyby vycházel pořád ze všeho a slyšet by asi byl, nevim..Ty kliky podle Jurgena nebudou v žádným mixu slyšet, ale stejně sou otravný.

Jinak je zajímavý, /nevim jestli sem někde neudělal chybu tenkrát/ sem zkoušel nahrát ten zvuk s tim klikem a podívat se na waveformu v cubase, ale z nějakýho záhadnýho důvodu tam ten klik za zvukem vidět nebyl :shock:
slyšet byl ale vidět ne .)) tak nevim

wjeca

Re: Jomox 888 a 999 uživatelé

Příspěvek od wjeca »

Hoj,
mam 888 poměrně čerstvě nicméně žádné lupance nepozoruju /teda parkrát jsem měl pocit, že něco luplo, ale nic co by přitáhlo mou pozornost abych to zkoumal a na waveformu se nikdy lupanec neukázal/
...zkusmo zapojená sluchatka též lupání neprozradila (asi jsem hluchej :))

mě zatím dělá jen radost.)

mkII

Příspěvek od mkII »

Jasně, hele moh bys nahrát jeden úder třeba clapu, s tim že necháš nejdelší decay a relase a necháš nahrávání tak do deseti sekund po odeznění toho clapu?
Já když to takhle nahraju, tak to tam slyšet je, až budu doma taky to zkusim nahrát..

wjeca

Příspěvek od wjeca »

mno, tak co se nahrálo jsem ti poslal na mail, souvisí to s decay řekl bych, lupne to vždy v době závysé na jeho nastaveni. Je fakt, že při jednom nástroji to je na sluchátkách slyšet, zvlášť když se dají víc nahlas. Ale v mixu se to ztratit musí, když se koukneš na uroveň toho lupance tak je to směšné...naštěstí nic co by mě trápilo

mkII

Příspěvek od mkII »

Jo je fakt, že je to hodně potichu a když Jurgen řekne, že v mixu to zaručeně nic neudělá, tak tomu věřim, přece jenom je to dost velkej machr a ví, co řiká. Ono když nastavíš kratší decay(nebo relase, teď nevim), tak to lupne v podstatě ještě s tim zvukem, někde těsně na konci. No, hlavně mě zajímalo, jestli si toho všimnul eště někdo další. Jinak mě dělá taky jenom radost, je to bomba mašina.

Odpovědět