Kabeláž: sym./nesym. - balanced/unbalanced

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 16 kvě 2008 00:48

jj presne tak som to aj ja myslel a pisal akurat bez odporu a dva krat :D
http://www.danokrnac.sk , http://www.automix.sk , http://www.myspace.com/thebadplayer
MIKROFÓNY: AKG C12A , Sennheiser MD421, Neumann M7 a plno iných starín
ZVUKOVKA: Focusrite Saffire 6 USB, NI Rig Kontrol 2 (Guitar Rig native)
MONITORY:Fostex PM1 MKII

radek_p
Příspěvky: 232
Registrován: 31 srp 2006 17:37

Příspěvek od radek_p » 16 kvě 2008 12:45

kexik píše:radek: fakt? wtf... na druhej strane lepsi taky vystup ako cinch bez odporu :)
ale od audiofire by som taku svinacinu necakal
No nemůžu se na Echoaudio až tolik zlobit, oni to aspoň vysvětlili v manuálu a přiznali, že je to kvůli ceně. Bohužel velkým písmem na krabici je "balanced" a pak až malým písmem na konci návodu je napsáno "impedance balanced". Citace z user manuálu:
An “impedance” balanced output provides most of the benefits of a differentially balanced output at a lower cost...The minus component is tied to ground through a resistor so that the output impedance matches that of the plus component....Your Echo product uses this type of output.
Já jsem to v tom manuálu samozřejmě přehlíd a zjistil jsem to až s voltmetrem v ruce.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 kvě 2008 13:19

ono, ja som napisal idealka, ale samozrejme idealka to nie je... impedancia aktivneho obvodu je frekvencne zavisla, kym impedancia odporu az do nejakych niekolko GHz frekvencne zavisla nie je... takze ked sa ten odpor nastavi podla impedancie na 1KHz, bude dobre potlaceny suhlasny signal s frekvenciou 1KHz a okolo, pri 100kHz to uz nebude tak... kazdopadne je lepsie ked tam ten odpor vrazi vyrobca, ktory si moze tu hodnotu odskusat a nastavit (to by inak slo aj v domacich podmienkach - vrazit tam namiesto odporu 500ohm trimer a otacanim najst miesto kde to najmenej brumi)

fly_illusion
Příspěvky: 67
Registrován: 11 bře 2008 15:02

Příspěvek od fly_illusion » 16 kvě 2008 15:33

Je potřeba z profi hlediska pro propojení MOTU mk3 (main out - balanced xlr) a aktivních monitorů (combo - balanced xlr/ts) kabel typu "reproduktorový" nebo bez vlivu na kvalitu zvuku bude stačit "signální" nebo "propojovací" ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 kvě 2008 15:34

reproduktorovy je silovy kabel s velkym prierezom, ten ti je uplne nanic. potrebujes signalny alebo este lepsie mikrofonovy, tie maju este solidnejsie tienenie (niekedy)

fly_illusion
Příspěvky: 67
Registrován: 11 bře 2008 15:02

Příspěvek od fly_illusion » 16 kvě 2008 15:36

Ptám se, protože profi kabel reproduktorový XLR (f)/ XLR (m) není na žádném eshopu v čr což jsem se divil. Je k dostání na thoman.de, jenže za poštovné dáte 30% ceny kabelu.

fly_illusion
Příspěvky: 67
Registrován: 11 bře 2008 15:02

Příspěvek od fly_illusion » 16 kvě 2008 15:38

kexik píše:reproduktorovy je silovy kabel s velkym prierezom, ten ti je uplne nanic. potrebujes signalny alebo este lepsie mikrofonovy, tie maju este solidnejsie tienenie (niekedy)
Takže můžu použít mikrofonní? Ale který? Píšeš že mají lepší stínění....niekedy.....

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 16 kvě 2008 15:44

Kolik chces dat za kus?
Budes si je delat sam nebo chces koupit hotove?

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 16 kvě 2008 15:45

Navic je to docela prasarna pouzit stejne konektory pro silovy vystup jako pro vstup. To by mne zajimalo ktery ocas toto vymyslel. Videl jsem uz nejake ty zbytky zarizeni kdyz se neuvazene zapl vystup se zesilovace do nejakeho vstupu...

Pouzij jakykoliv XLR kabel...

fly_illusion
Příspěvky: 67
Registrován: 11 bře 2008 15:02

Příspěvek od fly_illusion » 16 kvě 2008 15:48

fova píše:Kolik chces dat za kus?
Budes si je delat sam nebo chces koupit hotove?
Chtěl bych hotový kabel....mám k hotovému víc důvěry ohledne spoju...
cena by mela byt do 800 za kus

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 kvě 2008 15:54

fly_illusion píše:
kexik píše:reproduktorovy je silovy kabel s velkym prierezom, ten ti je uplne nanic. potrebujes signalny alebo este lepsie mikrofonovy, tie maju este solidnejsie tienenie (niekedy)
Takže můžu použít mikrofonní? Ale který? Píšeš že mají lepší stínění....niekedy.....
pri hotovom je to zahada :)
pri metrazi je lepsi taky co ma dvojite oplastenie, to vnutorne cierne byva z vodivej gumy. a idealka su co najjemnejsie vlakna v lanku, ale to skor na stage koli ohybnosti a trvanlivosti, na doma to nie je tak dolezite. konektory Neutrik, pekne cierne, ziadne cinske obludnosti ( i ked i tam sa najdu pouzitelne modely ale to spozna skor skusene oko a takto cez net to nejde)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 16 kvě 2008 15:56

Duvera ohledne spoju, ptave u tech hotovek navic jeste zalitych bych se obaval. Osobne bych volil drahsi metraz renomovane znacky a slusne konektory, cili neutrik a vsadim sve boty, ze to bude mit delsi zivotnost nez hotovka. Navic zapajet kabel dokaze snad uplne kazdy.

fly_illusion
Příspěvky: 67
Registrován: 11 bře 2008 15:02

Příspěvek od fly_illusion » 16 kvě 2008 15:57

kexik píše:
fly_illusion píše:
kexik píše:reproduktorovy je silovy kabel s velkym prierezom, ten ti je uplne nanic. potrebujes signalny alebo este lepsie mikrofonovy, tie maju este solidnejsie tienenie (niekedy)
Takže můžu použít mikrofonní? Ale který? Píšeš že mají lepší stínění....niekedy.....
pri hotovom je to zahada :)
pri metrazi je lepsi taky co ma dvojite oplastenie, to vnutorne cierne byva z vodivej gumy. a idealka su co najjemnejsie vlakna v lanku, ale to skor na stage koli ohybnosti a trvanlivosti, na doma to nie je tak dolezite. konektory Neutrik, pekne cierne, ziadne cinske obludnosti ( i ked i tam sa najdu pouzitelne modely ale to spozna skor skusene oko a takto cez net to nejde)
OK. Neutrik znam.

A co myslíš ohledně spojů........budou ty "mé" když se budu snažit stejně kvalitní jako "hotovky"?

fly_illusion
Příspěvky: 67
Registrován: 11 bře 2008 15:02

Příspěvek od fly_illusion » 16 kvě 2008 15:59

nunu píše:Duvera ohledne spoju, ptave u tech hotovek navic jeste zalitych bych se obaval. Osobne bych volil drahsi metraz renomovane znacky a slusne konektory, cili neutrik a vsadim sve boty, ze to bude mit delsi zivotnost nez hotovka. Navic zapajet kabel dokaze snad uplne kazdy.
WAU.....nestacim odepisovat.....
Dik ...navic mam kurz pájení... :lol:

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 16 kvě 2008 16:02

Kdyz si das zalezet a po zapajeni si spoj dukladne prohlednes, jestli dobre prilnul, tak to bude kvalitni spoj.

Chces-li usetrit a mit hodne kvalitni kabely, tak kup konektory Neutrik a v metrazi mikrofonni kabel Gotham s dvojitym stinenim.

Co se tyce hotovych, tak ja pouzivam Sommer Cable Gallileo a ProSnake, ale nevim, jestli se daji u nas sehnat. Kupoval jsem je v Nemecku. Je to slusna stredni trida. Kus stoji asi 600Kc.
Naposledy upravil(a) fova dne 16 kvě 2008 16:07, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět