Kapela a nahrávání

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 úno 2007 23:35

no ja by som to spravil ako to robia aj tie velke kapely ktore vydavaju CDcka (na nasom podvizivenom trhu). Kapela dojde do studia .. Nahra podlady .. Niekedy do pasu , niekedy do HD to uz je vec kto ako ma na co chut .. potom si to v skusobni alebo vlastnom "studiu" plajbackuje , dobrava sola , vokaly .. trapi sa s tym dalsie mesiace .. a potom si to sama zmixuje (ak vie a ma na to) rep. ide zase naspat do toho studia k tomu profikovi a tamsa to zmiesa ..

Takze tato zacinajuca kapela by mohla ist do toho studia k tomu profikovi .. nahra tam podklady .. A odnesie si to na hardisku .. A uz vo svojom "studiu" si moze dohravat playbacky a spevy .. a potom sa hrat s mixom .. nepotrebuje kupovat vybavenie na odsnimanie bicich a nastrojov naraz .. A ani jej ten profik neskurvi zvuk ..

Ale tiez si myslim ze zacinajuca kapela by mala v prvom rade hrat .. netrapit sa s nahravanim .. Ja ked som hraval v kapelach , vzdy sme sa nahrali na daky kazetak ktory niekto priniesol .. a uplne to postacovalo ..

styx_oarsman
Příspěvky: 98
Registrován: 24 úno 2006 00:06

Příspěvek od styx_oarsman » 27 úno 2007 23:51

suhlasim, kapela sa musi zohrat a to chce nejaky cas. ine je ked uz maju dost materialu a chcu nahravat, potom ma zmysel investovat do toho sposobom ktory tu pytkin predlozil. Z mojich osobnych skusenosti - nie je dobry napad pustit sa do toho na vlastnu pest bez akychkolvek skusenosti - kedysi sme to tak v kapele spravili a vysledok bol ze sme vyplytvali hromadu energie a vysledok bol viac nez zly.

Jerry
Příspěvky: 7
Registrován: 27 úno 2007 18:30

Příspěvek od Jerry » 28 úno 2007 14:47

Díky za názory, zatím toho k nahrání moc nemáme, ale zajmalo mě co za rozumnou cenu se dá pořídit k nahrávání zatím jen z komb a mikrofonu. Do studia by jsme zajít mohli, ale přišlo by mi lepší udělat si to sám a spíš než platit za čas s někym to do něčeho k nahrávání investovat, je pravda že výsledek nebude asi ze začátku nic moc, ale stejně by sme se to museli naučit. Díval jsem se po různých pultech apod. ale přesně nevim co se dá použít a co ne. Do kompu mi to přišlo asi nejlepší z hlediska úpravy v programech apod.

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 28 úno 2007 17:58

Jerry - ako som pisal - nejaku 8in zvukovku (M-Audio Delta), nejaky mix s preampami a insertami (Yamaha MG), nejake monitory (Behringer Truth) a mate vybavenie, s ktory sa da nahrat uz kvalita tesne pod kategoriou "profi".

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 úno 2007 23:22

plus kopa mikrofonov .. odhadujem to tak 20-40 litrov minimalne .. podla mna vyhodene peniaze , ak to chcete len na nahravanie ..

Jerry
Příspěvky: 7
Registrován: 27 úno 2007 18:30

Příspěvek od Jerry » 01 bře 2007 16:43

Pytkin - Je to dost, ale vyhozené peníze to snad nebudou, když ne ted tak časem určitě budem chtít nahrávat a jezdit pořád do studia by bylo složitý a drahý, nevim jak to jinak levněj vyřešit. A čemu by jsme to ještě měli používat?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 bře 2007 16:47

jerry : no .. neviem ako daleko ste k dobremu studiu .. tu stoji dobre studio tak 8000 na den ..
Iste ..ked si zakladne veci kupis, nebudu to vyhodene peniaze .. a mozes to potom pouzivat stale .. len je to velka veda .. treba sa s tym naucit robit .. a mozno po case (a minutych peniazoch) zistite ze to aj tak neni ono a potrebujete ist do toho studia .. len toho som ta chcel vyvarovat ..

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 01 bře 2007 17:08

Jerry:
Zasadni otazka - jakej mas rozpocet?

Napis castku kterou muzes investovat - pujdu na to od konce, podle castky lze najit techniku primo pro tebe. Bude to samozrejme kompromisni reseni proti drahymu studiu, ale bude to kazdopadne start point a pohnes se z mista, coz je to co ted hledas. Navic pokud zacinas, neber si k telu ty silacky reci o profi studiu... Protebe je zasadni se rozkoukat a zacit pracovat, pak treba za rok za dva az budes rozkoukanej ma cenu si treba prinyst nabrany stopy z dobryho studia a editovat si je sam doma, moznosti pak mas milion. Ted to ale vubec neni potreba hrotit do profi oblasti.

Jerry
Příspěvky: 7
Registrován: 27 úno 2007 18:30

Příspěvek od Jerry » 01 bře 2007 18:16

Ecson waldes - Tak rozpočet nemám pevně danej, už sem investoval celkem dost do nástrojů apod. Vyhovovalo by mi jednoduše nejlevnější funkční řešení, mohlo by bejt i použitý, ale ne ve stylu nahrávání všeho na jeden mikrofon. Potřeboval bych zatim dostat zvuk z dvou komb a mikrofonu + v blízké době možnost přidání bicích. Mám k dispozici dobrej notbuk, ale tam nemám žádnej slot kam narvat klasickou 8in zvukovku, takže pokud by to šlo do toho nb jinak, bylo by to ideální, pokud ne musel bych schánět i další pevnej komp. Pak mám stereo mikrofon na zpěv, několik sluchátek, i starší repra a zesilovač - co to je zač už nevim, po ruce to nemám, ale vim že to nedávno fungovalo, no a pak nástroje, lidi a prostory. Nepotřebujem zatim to nejlepší co umí všechno, ale aby se s tim dalo nahrávat.

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 01 bře 2007 18:26

Jerry: pokud má laptop FireWire, tak jsi v klidu. A pokud ne, tak se dá do Xpress Card (PCMCIA) slotu pořídit FireWire řadič... Já bych to osobně viděl na nějakej ten FireWire mixpult - ale nemám s tím žádný zkušenosti, takže nevím jestli to stojí za to. Poměr cena/fičury je ale slušnej.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Jerry
Příspěvky: 7
Registrován: 27 úno 2007 18:30

Příspěvek od Jerry » 01 bře 2007 18:31

Shodan píše:Jerry: pokud má laptop FireWire, tak jsi v klidu. A pokud ne, tak se dá do Xpress Card (PCMCIA) slotu pořídit FireWire řadič... Já bych to osobně viděl na nějakej ten FireWire mixpult - ale nemám s tím žádný zkušenosti, takže nevím jestli to stojí za to. Poměr cena/fičury je ale slušnej.
FireWire mám..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 bře 2007 19:53

jerry : takto .. najprv musis povedat do kolkych vstupov naraz chces ist .. bude stacit 8 ? alebo stacia 4 ? k noteboku mozes dat bud USB alebo FW zvukovku .. trebars Maudio ich robi dost je tam slusny vyber .. su tam aj 4 vstupove .. zase si to ale dobre rozmysli na zaciatku .. aby si ju za 2 mesiace nemenil .. cize ked dalej budes chciet bicie , tak kolko ?

Jerry
Příspěvky: 7
Registrován: 27 úno 2007 18:30

Příspěvek od Jerry » 02 bře 2007 19:12

Pytkin - Zatim by stačily čtyři, ale je pravda že bych to zase možná měnil, takže asi těch osm, potřebuji to na ty dvě komba, zpěv a k přidání bicích. Jestli fw nebo usb je celkem jedno.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 bře 2007 22:59

jerry : tak to by som videl asi najlepsie na FireWire1814

Obrázek

http://www.m-audio.com/products/en_us/F ... -main.html

17500 SK ..

8 analogovych vstupov , a pre buducnost este adat , cize vies pripojit dalsi prevodnik (dalsich 8 vstupov)

Uživatelský avatar
PiKey
Profesionál
Příspěvky: 686
Registrován: 17 led 2007 11:44

Příspěvek od PiKey » 03 bře 2007 00:36

:idea: len mala doplnujuca otazka, to chcete do tejto m-audio napichat vsetko naraz a nahravat live dve komba, bicie a spev?

Odpovědět