Kazeťák do 5.25"slotu - existuje?
Kazeťák do 5.25"slotu - existuje?
Delší dobu, už snad 10 let, toužím po tom mít kazeťák v PC ve slotu jako je CD-ROM, 5.25". Kdysi jsem něco takového viděl v jednom katalogu (EDIT: viz níže PELF), jenže mi to nepřišlo příliš kvalitní a tak jsem to nekoupil. Mezitím uplynulo hodně času a teď už se to asi dá těžko sehnat.
Chtěl bych, aby to mělo nějakou rozumnou kvalitu a umělo jak přehrávat, tak nahrávat, a aby to nestálo majlant. Nechci aby to bylo nějaké předražené profi zařízení, jen něco, co nehraje vyloženě hnusně jako nějaký starý walkman.
Dá se něco takového ještě sehnat? Poradíte prosím?
Chtěl bych, aby to mělo nějakou rozumnou kvalitu a umělo jak přehrávat, tak nahrávat, a aby to nestálo majlant. Nechci aby to bylo nějaké předražené profi zařízení, jen něco, co nehraje vyloženě hnusně jako nějaký starý walkman.
Dá se něco takového ještě sehnat? Poradíte prosím?
Naposledy upravil(a) EM3 dne 19 črc 2010 17:19, celkem upraveno 1 x.
Re: Kazeťák do 3,5"slotu - existuje?
to si videl zle, existovali mechaniky na DAT, DV a DLT pasku ale urcite nie na obycajne audio kazety. a navrch je cely napad debilina. naco by ti to bolo?
Ne, neviděl jsem to zle, opravdu ne. Bylo to na audio kazety, normálně to mělo výstup, vstup, nahrávání, přehrávání, snad i FM rádio - do CD-ROM slotu, s ovládacími tlačítky. Ale vypadalo to dost lacině a takovéhle laciné přehrávače s nahráváním většinou právě hrozně špatně nahrávají.
Chtěl bych to, protože už to chci dlouho. Zaprvé mám docela velkou sbírku kazet a kazeťák už žádný a potom bych s tím chtěl občas experimentovat, prohnat tím občas nějaké zvuky nebo tak a mít to hezky kompaktní v počítači. Kazetová hudba pořád frčí v undergroundu a já bych se rád pojistil nějakou zásobou nových kazet (pokud by se naplnily zvěsti o tom, že svět žije jen z jejich doprodeje) a zařízením, které je bude umět v rozumné kvalitě přehrát i nahrát.
Ale vím s naprostou jistotou, že to existovalo. Možná ten katalog ještě někde mám, ale to bych musel hledat fakt dlouho a stejně by to asi k ničemu nebylo, jelikož to už asi nepůjde sehnat. Ledatak možná někde na eBay vyhledat z druhé ruky, když bych věděl název toho modelu. No zkusím ještě něco vpálit do Google.
Chtěl bych to, protože už to chci dlouho. Zaprvé mám docela velkou sbírku kazet a kazeťák už žádný a potom bych s tím chtěl občas experimentovat, prohnat tím občas nějaké zvuky nebo tak a mít to hezky kompaktní v počítači. Kazetová hudba pořád frčí v undergroundu a já bych se rád pojistil nějakou zásobou nových kazet (pokud by se naplnily zvěsti o tom, že svět žije jen z jejich doprodeje) a zařízením, které je bude umět v rozumné kvalitě přehrát i nahrát.
Ale vím s naprostou jistotou, že to existovalo. Možná ten katalog ještě někde mám, ale to bych musel hledat fakt dlouho a stejně by to asi k ničemu nebylo, jelikož to už asi nepůjde sehnat. Ledatak možná někde na eBay vyhledat z druhé ruky, když bych věděl název toho modelu. No zkusím ještě něco vpálit do Google.
Že by tohle? http://www.frequencycast.co.uk/plusdeck.html
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
PELF: Jo, to je přesně to, co jsem před těmi lety viděl, PŘESNĚ. Ale už podle vzhledu jsem k tomu měl nedůvěru, tak jsem chtěl tip na něco jiného, lepšího. Kromě toho tohle asi stejně už nepůjde sehnat 

Re: Kazeťák do 5.25"slotu - existuje?
bych rekl, ze to je nesehnatelny a ikdyby bylo tak kvalitativne to bude zrejme udes...a co treba tape rec. s USB, dela to treba alesis a nestoji to moc: http://alesis.com/tapelinkusb
Nesehnatelný to pravděpodobně je a kvalita bude asi mizerná. Externí věci jsem nechtěl, tam je dostatečně na výběr a než něco do USB, radši bych koupil něco jiného. Ale to se mi nechce.
Mě tohle jen napadlo, chtěl jsem mít v přímo v PC nějaké starší analogové věci, všechno uvnitř. Ale tohle řešení do 5.25" se koukám vůbec nechytlo (ono to k ničemu moc nikomu není), tak se na to asi holt vykašlu.
Mě tohle jen napadlo, chtěl jsem mít v přímo v PC nějaké starší analogové věci, všechno uvnitř. Ale tohle řešení do 5.25" se koukám vůbec nechytlo (ono to k ničemu moc nikomu není), tak se na to asi holt vykašlu.
Nemyslím si, že vzhled zároveň určuje kvalitu. Sice tohle neznám, ale vypadá to podobně jako jakýkoliv běžný PC komponent do 5.25" pozice. Sehnat se to určitě dá, stačí chvíli hledat, třeba tady http://www.amazon.com/gp/product/B000CS ... _sbs_02_01
Ale souhlasím s tím, že je to už dnes poněkud přežité a hlavně zbytečné.
Ale souhlasím s tím, že je to už dnes poněkud přežité a hlavně zbytečné.

audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Na Amazonu jsem to taky našel...ale moc se mi to tam odsud nechce objednávat, uvidim.
postav si vlastny z nejakeho autoradia
Ale seriozne, stale nerozumiem preco to nasilu musi byt v 5.25 pozicii. Naozaj na tvoje ucely nestaci hociaky slusny normalny kazetak a dobra zvukovka?
Ale seriozne, stale nerozumiem preco to nasilu musi byt v 5.25 pozicii. Naozaj na tvoje ucely nestaci hociaky slusny normalny kazetak a dobra zvukovka?
no, ak by sa to dalo napojit na vstup vystup a experimentovat s tym ako s paskovymi efektamom, mohlo by to byt zaujimave riesenie...
charomne: Možná postavim, asi mi nic jinýho nezbude...jenže autorádia jsou větší a navíc by muselo být slušnější a mít nahrávání.
Vevnitř to chci mít protože se mi to líbí
Prostě že to je integrované v té bedně a není to další krabička, co bych musel mít na stole zapadané prachem. Například také uvažuji o zamontování nějakého miniaturního PC s Atomem dovnitř mého hlavního počítače - kvůli úspoře energie. Takové pidi PC bych používal na net a velké zapínal když chci něco dělat se zvukem, nebo si zahrát hru. Možná jsem divnej, ale nevim proč bych ty věci nemohl mít zabudované v PC - úspora místa, lepší transport, méně prachu + unikátnost.
EXCOM: Tak v podstatě na to bych to chtěl, jelikož na kotoučák nemám ani zbytečné peníze a ani nemám náladu se s tím patlat. Kvalitnější magneťák by mohl udělat +- podobnou službu. Stačilo by mi tím třeba čas od času prohnat nějaké samply, aby se to oteplilo, přimíchal se k tomu bordel z té pásky, šum...no zkrátka experimenty.
Jenže zase ten magneťák nesmí bejt úplně shit. Jeden tu na staré "hi-fi" od Siemens mám a to nahrává i přehrává naprosto katastrofálně, to se už ani nedá poslouchat a tim extrémním směrem zase jít nechci. A ten Plusdeck by mohl být podobný zvukový šunt, tak se do toho hrnout moc nechci, i proto jsem to tehdy nekoupil.
Vevnitř to chci mít protože se mi to líbí

EXCOM: Tak v podstatě na to bych to chtěl, jelikož na kotoučák nemám ani zbytečné peníze a ani nemám náladu se s tím patlat. Kvalitnější magneťák by mohl udělat +- podobnou službu. Stačilo by mi tím třeba čas od času prohnat nějaké samply, aby se to oteplilo, přimíchal se k tomu bordel z té pásky, šum...no zkrátka experimenty.
Jenže zase ten magneťák nesmí bejt úplně shit. Jeden tu na staré "hi-fi" od Siemens mám a to nahrává i přehrává naprosto katastrofálně, to se už ani nedá poslouchat a tim extrémním směrem zase jít nechci. A ten Plusdeck by mohl být podobný zvukový šunt, tak se do toho hrnout moc nechci, i proto jsem to tehdy nekoupil.