Konec PowerCore

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1185
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Konec PowerCore

Příspěvek od Prvotsky » 19 led 2011 20:26

no jo.. ale bylo okolo toho dost nejasnosti.. strategie..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Konec PowerCore

Příspěvek od TOM-Thak » 19 led 2011 20:31

ty jejich crossgrade stejne nic moc

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: Konec PowerCore

Příspěvek od James L. » 19 led 2011 21:08

Když hackli mail, hacknou i web.

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: Konec PowerCore

Příspěvek od Milan » 19 led 2011 21:33

James L. píše:Když hackli mail, hacknou i web.
Tak už hackli i web Universal Audia, KVR, gearslutz. :D

http://www.uaudio.com/promotions.html

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Konec PowerCore

Příspěvek od biscuit » 19 led 2011 22:28

a za chvili se vam nahackujou i do lednicky :-D

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: Konec PowerCore

Příspěvek od James L. » 19 led 2011 22:52

Milan píše:
James L. píše:Když hackli mail, hacknou i web.
Tak už hackli i web Universal Audia, KVR, gearslutz. :D

http://www.uaudio.com/promotions.html
Tak já ti ten mail klidně přepošlu.

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Konec PowerCore

Příspěvek od SoundsFine » 19 led 2011 23:54

Je to škoda, doufal jsem, že se dočkáme nového silnějšího nástupce PoCo X8 a nových Plug-ins již letos a místo toho je Powercore Hardware "po smrti".

Oficiálně je potvrzen konec vývoje PoCo HW a SW.
Potvrzeno je i to, že se v současnosti TC nechystá, ani v nejbližší době neuvažuje o vývoji "Native" verzí svých pluginů, ani přepis pro DSP Shark (UAD).
Jaké jsou pravé důvody stop-stavu pro Powercore nechápu.

Plnohodnotná alternativa prostorových VST efektů pro není (alespoň pro mne) a masteringové pluginy jsou také excelentní.
Nevím jak ostatním, ale mně PCIe běžela na XP vždy excelentně a X8 běží bez zaváhání na Win7_64bit také.
Takže myslím, že to je povedený kus železa.
Bez (prostorových) plug-in System6000 si v současné době neumím dost dobře představit svoji práci, hodně se mi líbí zvuk těchto procesorů.
:cry:
Naposledy upravil(a) SoundsFine dne 20 led 2011 02:05, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Konec PowerCore

Příspěvek od Pytkin » 20 led 2011 00:39

tak si kupis SYSTEM 6000 .. aj s ICONom :)

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Konec PowerCore

Příspěvek od SoundsFine » 20 led 2011 01:06

tuhle reakci jsem čekal :-)

Zatím to asi řešit není potřeba, nějakou dobu PoCo ještě vydrží, uživatelská podpora by měla být taky zachována a co bude za 3,4 roky ... představit si nedokážu.

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: Konec PowerCore

Příspěvek od James L. » 20 led 2011 15:56

Biscuit / Milan: Pánové, vlezte mi na hrb. :)

Včera ty linky v tom mailu vedli na slepou stránku bez žádnýho redirectu.

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Konec PowerCore

Příspěvek od SoundsFine » 21 led 2011 18:37

We have no plans for doing either native or UAD versions of the PowerCore plug-ins.

With that out of the way, we have of course considered all possible options for extending the life of the PowerCore plug-ins. Those considerations included upgrading the hardware with new DSPs and porting the PowerCore plug-ins to native formats (AU, VST, RTAS.)

Unfortunately, the combination of algorithm complexity, tailor-made PowerCore hardware and corresponding software structure, makes it a monumental undertaking to port the PowerCore effect algorithms from Freescale 56K DSPs (used in the PowerCore hardware) to any other CPU or processor, making this non-starter.

It might sound trivial to do, but it absolutely is not.

On top of that, even if it were somewhat possible to port the algorithms to other processors - which it is not - many of the most popular PowerCore plug-ins like Character or the Virus, were developed by 3rd parties which might not even be interested in, or even able to, port their proprietary algorithms to alternative platforms / processors.

TC Electronic would like nothing better than to be able to offer the complete package of PowerCore effect algorithms in native (or alternative) formats, but it's unfortunately not a realistic option.

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Konec PowerCore

Příspěvek od SoundsFine » 21 led 2011 18:41

Já to fakt nechápu...
Mě tohle přijde jako klamné informace.

Přece, když dokáže přepsat firma Sonnox nebo Softube po několika letech provozu na PowerCore své pluginy do verzí "Native", proč to nedokáže firma TC Electronic?

Nejspíš tu někdo mlží!
Naposledy upravil(a) SoundsFine dne 22 led 2011 01:06, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Konec PowerCore

Příspěvek od TOM-Thak » 21 led 2011 18:54

Obavam se toho, ze native verze plug inu nebudou ale tak kvalitni jako verze HW. Proc by jinak treba neudelali uz davno Virus Powercore tzn. virus B jako VSTi.. protoze v becku jsou uvnitr stejny motoroly jako na powercore karte..

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Konec PowerCore

Příspěvek od SoundsFine » 21 led 2011 19:23

To si nemyslím, takových debat už jsem četl hafo, že Sonnox nebude fungovat na Intelu a pokud ano, pak to bude určitě horší.
Sonnox nakonec přinesl i Native verzi a udělal (nejen pro sebe) tu nejlepší věc, co udělat mohl.
Zvuku PoCo:Native je 1:1.

Je mi jasné, že to asi není prkotina a vývoj něco zabere...
Ale jde snad o princip.
Když to dokáže přepsat několik firem, proč by to nedokázali u TC přepsat také do Native?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Konec PowerCore

Příspěvek od TOM-Thak » 21 led 2011 19:32

Třeba proto, že se jim to nechce dělat lacino a za ty prachy co nabízeji plug iny jejich si koupíš UAD2 i s plug inama. Přeci jen ty ceny sou řádově vejš a asi už to moc nesypalo. Těžko říct.. mě osobě by se klidně líbilo kdyby byl převod nějakých plug in na UAD a mohl sis třeba přesunout licenci prodat PoCo a mit v PC třeba 2x UAD2 a bylo by vystaráno. Na co 20 platforem? PoCo / UAD / SSL Duende / ted ten X-Core co sem viděl na videich z NAMM2011 a ještě buhvi co.. imho zbytecny.

Kazdopadne skoda proste ze nektery veci nemaj prepsany na NATIVNI. Myslim si, ze u MD3 a Viruse by to akorat byl problem zachovat 1:1.

Odpovědět