Zdravim, poradte mi prosim vyresit muj problem.
Potrebuju aby se pri zivem hrani spoustel urcity zvuk na urcitem miste skladby.
Takze bych potreboval doporucit nejakou krabicku nebo navod na propojoni s laptopem, tak aby se jednim stisknutim zapl klik pro bubenika a pak by se spoustel ten sampl.
Mno bez problému se takhle živě dá hrát např. s notebookem (integrovaná zvukovka) a software FruityLoops (jak jinak v mém případě, že:D) + trigger finger..
Ale na odpalovaní samplů se dá použít cokoli - třeba nějaké klávesky - i ty nejjednodušší (nejlevnější)..
Tak upresnim, NTB mam hp 1,73 512 ram. Pouzivam cubase SX3. Zvukovky bych mel bud m-audio transit usb nebo cme matrix-k usb. S asio4all se dostanu k latenci 10ms.
Jednoduse si predstavte pisen sloka- refren- sloka- refren s tim, ze bych chtel aby presne na zacatku treba druhy sloky zacal hrat nejakej syntetickej zvuk treba kopak 808, nebo i druha kytara, cokoliv...
Hledam nejlevnejsi reseni.
Kdyžtak my sem hodte nejaky linky, co byste mysleli. Dik
tak je to presne ako som si myslel .. mas uz vsetko .. NTB , CUbase SX .. zvukovku bud kupis alebo pouzijes internu .. budebik bude hrat s klikom a v presnej dobe sa z Cubasu zahra audio , ktore treba ..
helpmerobot píše:Coz to jo, ale jak mam udelat aby sel ze zvukovky klik pouze bubenikovi a nesel ven s ostatnima zvukama? To bych potreboval separovat, ale nevim jak?
Levy kanal klik, pravy kanal kopak/kytara
Easy
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
helpmerobot : no potrebujes zvukovku co ma viac vystupov .. resp. ak ten zvuk staci mono , tak vies pouzit aj tu v notebooku .. mono zvuk + klik .. alebo si kupis zvukovku co ma 4,6,8, 16,24 vystupov .. podla toho , kolko potrebujes ..
Ukol splnen panove, cme matrix ma 2stereo sluchatkove a 2mono L a R.
Takze sem dal klik na Lmono a zapojil do neho sluchatka pro bubenika a na Rmono prasknu normalne out do PAcka odkud polezou samply.
Dik moc borci!!!
rekneme ze mam teda klik do sluchatek pro bubenika... jak on se potom sam slysi?
to se proste pocita s tim ze bici delaji takovej randal ze aji pres sluchatka muze hrat?
moze mat len jedno sluchatko napriklad .. moze mat primiesany zvuk bicich do sluchatiek .. ma mix a miesa si posluch sam .. atd atd .. moznosi je milion ..