krabicka na klik pro bubenika a prehravani samplu

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

krabicka na klik pro bubenika a prehravani samplu

Příspěvek od helpmerobot » 17 srp 2008 10:50

Zdravim, poradte mi prosim vyresit muj problem.
Potrebuju aby se pri zivem hrani spoustel urcity zvuk na urcitem miste skladby.
Takze bych potreboval doporucit nejakou krabicku nebo navod na propojoni s laptopem, tak aby se jednim stisknutim zapl klik pro bubenika a pak by se spoustel ten sampl.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 srp 2008 22:19

moznosti je milion .. zavisi na co ten NTB pouzivas ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 18 srp 2008 08:17

Drummpad, midi keyboard, nějakej pedál, sekvencér apod...

Uživatelský avatar
S-CORE
Příspěvky: 100
Registrován: 10 úno 2007 22:51

Příspěvek od S-CORE » 18 srp 2008 08:45

De facto můžeš použít jakýkoli midi kontroller..
FruityLoops studio expert :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 srp 2008 10:13

ja myslim ze on skorej potrebuje zvukovku a daky DAW do NTB ..

snad popise viac , ako to mysli ..

Uživatelský avatar
S-CORE
Příspěvky: 100
Registrován: 10 úno 2007 22:51

Příspěvek od S-CORE » 18 srp 2008 11:01

Mno bez problému se takhle živě dá hrát např. s notebookem (integrovaná zvukovka) a software FruityLoops (jak jinak v mém případě, že:D) + trigger finger..

Ale na odpalovaní samplů se dá použít cokoli - třeba nějaké klávesky - i ty nejjednodušší (nejlevnější)..
FruityLoops studio expert :D

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 18 srp 2008 11:08

S integrovanou zvuknou? A co latence, já se teda s ASIO4ALL v práci nedostanu pod 50 ms... To je imho na live operace uplne na nic.

helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Příspěvek od helpmerobot » 18 srp 2008 12:13

Tak upresnim, NTB mam hp 1,73 512 ram. Pouzivam cubase SX3. Zvukovky bych mel bud m-audio transit usb nebo cme matrix-k usb. S asio4all se dostanu k latenci 10ms.
Jednoduse si predstavte pisen sloka- refren- sloka- refren s tim, ze bych chtel aby presne na zacatku treba druhy sloky zacal hrat nejakej syntetickej zvuk treba kopak 808, nebo i druha kytara, cokoliv...
Hledam nejlevnejsi reseni.
Kdyžtak my sem hodte nejaky linky, co byste mysleli. Dik

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 srp 2008 14:43

tak je to presne ako som si myslel .. mas uz vsetko .. NTB , CUbase SX .. zvukovku bud kupis alebo pouzijes internu .. budebik bude hrat s klikom a v presnej dobe sa z Cubasu zahra audio , ktore treba ..

helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Příspěvek od helpmerobot » 18 srp 2008 15:16

Coz to jo, ale jak mam udelat aby sel ze zvukovky klik pouze bubenikovi a nesel ven s ostatnima zvukama? To bych potreboval separovat, ale nevim jak?

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 18 srp 2008 15:48

helpmerobot píše:Coz to jo, ale jak mam udelat aby sel ze zvukovky klik pouze bubenikovi a nesel ven s ostatnima zvukama? To bych potreboval separovat, ale nevim jak?
Levy kanal klik, pravy kanal kopak/kytara :)

Easy :)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 srp 2008 16:02

helpmerobot : no potrebujes zvukovku co ma viac vystupov .. resp. ak ten zvuk staci mono , tak vies pouzit aj tu v notebooku .. mono zvuk + klik .. alebo si kupis zvukovku co ma 4,6,8, 16,24 vystupov .. podla toho , kolko potrebujes ..

helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Příspěvek od helpmerobot » 19 srp 2008 09:40

Ukol splnen panove, cme matrix ma 2stereo sluchatkove a 2mono L a R.
Takze sem dal klik na Lmono a zapojil do neho sluchatka pro bubenika a na Rmono prasknu normalne out do PAcka odkud polezou samply.
Dik moc borci!!!

wire
Příspěvky: 367
Registrován: 30 čer 2007 17:41

Příspěvek od wire » 15 úno 2009 13:23

exuhumuju toto téma...

rekneme ze mam teda klik do sluchatek pro bubenika... jak on se potom sam slysi?
to se proste pocita s tim ze bici delaji takovej randal ze aji pres sluchatka muze hrat? ;)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 úno 2009 13:45

moze mat len jedno sluchatko napriklad .. moze mat primiesany zvuk bicich do sluchatiek .. ma mix a miesa si posluch sam .. atd atd .. moznosi je milion ..

Odpovědět