ktere vstupy (s různým dBu) používat?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
ekral

ktere vstupy (s různým dBu) používat?

Příspěvek od ekral »

Zdravim,

s novým HW řeším, které vstupy používat na zvukovce Edirol FA-66.

K dispozici je tohle:

Input Jack 1-2 (XLR type) -50 to -10 dBu
Input Jack 1-2 (1/4 inch TRS phone type) -35 to +4 dBu
Input Jack 3-4 (cinch) -10 dBu to ∞ (balanced)

Kdy je lepší použít který vstup a co znamena to ∞ u vstupu 3-4?

Dik

ekral

Re: ktere vstupy (s různým dBu) používat?

Příspěvek od ekral »

Konkrétně mi jde o to, kam připojit unbalanced výstup z BBE maxcom, který má Maximum output level 21 dBu. Mám ho připojit do vstupu 3 (cinch, 10 dBu to ∞) nebo vstupu 1 (1/4 inch TRS phone type, -35 to +4 dBu) a snížit main volume? To samé platí pro Studio Electronics ATC1, kam zapojit jeho unbalaced mono output, do cinche nebo 1/jack?

vras

Příspěvek od vras »

To nekonecno znamena, ze hned za temi cinch vstupy bude nejaky potak, kterym lze snizit citlivost az k nule. Ta zvukovka ma za vstupy 1-2 limiter, takze bych se vykaslal na cinch a sel jackem do 1 nebo 2 a nastavil urovne tak, aby LEDka peak/limiter v nejhlasitejsich momentech obcas problikla a pak staci stahnout uroven signalu o kousek dolu a mas nastaveno.

ekral

Příspěvek od ekral »

dik, máš pravdu, ten potak tem je :). Jinak u těch vstupů 1-2 je ovladač SENS, které i když dám uplně doleva, tak předpokládám, že jen vypnu předzesilovač, ale nemůžu jít do 0 dBu. Aspoň tak mně to vždycky fungovalo. Jde právě o to, že v manuálu ke Studio Electronics ATC 1 píšou, že výstupní volume, má být pro nejlepší dynamiku a zvuk vždycky uplně na max. Proto to potřebuju stáhnout na vstupu do zvukovky a nebyl jsem si jistý, který z těch vstupů použít a trochu jsem se bál těch cinchů a taky mně překvapilo, že XLR a TRS mají různou citlivost. Ještě jednou dík, snad už tomu rozumím :).

Obrázek
Obrázek

Odpovědět