Kurzweil K2000RS - jak zjistit konfiguraci

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Kurzweil K2000RS - jak zjistit konfiguraci

Příspěvek od Jindrix » 03 zář 2007 19:28

Ahoj všem,

omlouvám za tento "výkřik do tmy", ale jako splátku jistého dluhu jsem už před časem (koncem loňského roku) dostal rackový modul Kurzweil K2000RS. Chvíli jsem ho používal, ale teď už až na malé výjimky jedu na VSTčka a toho KW bych se chtěl zbavit. Krom toho, že vím, že nemá HDD ani CD mechaniku (jen FDD) by mě zajímalo, jak zjistím, co obsahuje - kolik má RAM, jestli má nějaké přídavné karty, v jakém stavu je záložní baterie apod. - jakým způsobem to nejlépe zjistit - nějaké info v Setupu, klávesová zkratka po zapnutí...?
Snažil jsem se najít to v manuálu, ale ten je snad silnější, než Zlaté stránky...
Kdyby tedy o tom někdo něco věděl, napište, prosím.

Pardon, toto není nabídka k prodeji K2000RS, ale jen dotaz, jak zjistit jeho aktuální konfiguraci.

Předem díky všem za podnětné odpovědi a ještě jednou se omlouvám.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 03 zář 2007 19:44

OS verziu by Ti malo zobrazit pri boote dole v riadku, Sample RAM a Program RAM mas hore v Master sekcii, ak mas ROM boardy tak by ti malo ukazovat dalsie zvuky (1-199 je Base 8 MB ROM, 900-999 je Orchestral, Contemporary je 800-899).

Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Příspěvek od Jindrix » 03 zář 2007 19:54

demsky píše:OS verziu by Ti malo zobrazit pri boote dole v riadku, Sample RAM a Program RAM mas hore v Master sekcii, ak mas ROM boardy tak by ti malo ukazovat dalsie zvuky (1-199 je Base 8 MB ROM, 900-999 je Orchestral, Contemporary je 800-899).
Díky moc za reakci!
Takže:
Při bootu to píše verzi 3.18J.
V sekci MASTER mi to píše "Samples: 16384K" a "Memory: 112K".
Zvuků k volbě a k použití tam mám 1 až 206...
Co si z toho mám vzít za ponaučení, prosím?

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 03 zář 2007 20:01

no OS mas Kurzweil OS 3.18J (J je ako Janis t.j. novsi cip), mas 16 MB sample RAM (na KRZ programy ktore maju vlastne sample) a zakladnu Program RAM (PRAM, to je ta na sekvencer, programy, setupy ktora je aj zalohovana bateriami). ROM boardy nemas ziadne.

Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Příspěvek od Jindrix » 03 zář 2007 20:18

demsky píše:no OS mas Kurzweil OS 3.18J (J je ako Janis t.j. novsi cip), mas 16 MB sample RAM (na KRZ programy ktore maju vlastne sample) a zakladnu Program RAM (PRAM, to je ta na sekvencer, programy, setupy ktora je aj zalohovana bateriami). ROM boardy nemas ziadne.
Opravdu díky moc.
Ještě se tedy zeptám - máš nějaké zkušenosti s výměnou zálohovacích baterií? Něco jsem v manuálu našel, ale - když to provedu za vypnutého stavu, asi přijdu o ty samply, ne? A za zapnutého stavu - nemohu to poškodit?
Ještě prosím za odpověď na toto a už dám pokoj :)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 03 zář 2007 20:42

tie 3 AA baterie zalohuju len Program RAM, nie Sample RAM, su to uplne odlisne pamete. Ja som ich doteraz menil stale pri vypnutom stave.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Příspěvek od Jindrix » 03 zář 2007 20:59

demsky píše:tie 3 AA baterie zalohuju len Program RAM, nie Sample RAM, su to uplne odlisne pamete. Ja som ich doteraz menil stale pri vypnutom stave.
OK!
Tak ještě jednou moc a moc díky za pomoc!

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 03 zář 2007 21:31

A ja nemam co dodat -)))))))

Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Příspěvek od Jindrix » 03 zář 2007 21:34

nunu: :)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 03 zář 2007 21:39

kazdopadne na www.kurzweilmusicsystems.com mas tri prdele dalsich zvuku...Zadarmo -)

Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Příspěvek od Jindrix » 04 zář 2007 07:46

Moc díky vám oběma!

midimidi
Příspěvky: 30
Registrován: 13 lis 2002 15:17

Příspěvek od midimidi » 04 zář 2007 08:07

Ještě pro doplnění, můžeš přepnout nástroj do informačního módu. Stačí najednou zmáčknout číslice 4, 5, 6. Tam Ti to ukáže i stav zálohovacích baterií. Neměly by klesnout pod 3 volty, pak už to hází chybovou hlášku. Je zde také možnost prozkoušet všechny tlačítka, LED a dial.

Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Příspěvek od Jindrix » 04 zář 2007 08:27

midimidi: Díky, tohle se mi samozřejmě také hodí :)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 07 zář 2007 10:34

toto som nasiel, vraj sa daju vymenit tie 3 AA baterie pocas zapnuteho KRZ :) takze pohoda


If your keyboard is at all like my K2500 (it probably is), replacing the batteries is simply a matter of swapping in a few new AA batteries into the compartment on the bottom of the keyboard - refer to the manual. Leave the keyboard plugged in while you do this, so as not to lose your battery-backed memory.

FYI, to prolong battery life, I find it's best to leave my K2500 plugged in to a power source at all times. While plugged in, the "battery backed" memory draws power from the outlet and not the batteries. If you regularly leave your keyboard unplugged, battery life will probably be quite poor. (I've had experiences where the OS starts to become corrupted even before I get a low battery warning - playing out of tune, etc.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Příspěvek od Jindrix » 07 zář 2007 11:32

demsky: Díky moc! To je dobrá informace - teď o víkendu se k tomu totiž chystám. A tahle část mi v manuálu úplně chybí... takže díky :)

Odpovědět