Kurzweil K2000RS - jak zjistit konfiguraci

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Jindrix

Kurzweil K2000RS - jak zjistit konfiguraci

Příspěvek od Jindrix »

Ahoj všem,

omlouvám za tento "výkřik do tmy", ale jako splátku jistého dluhu jsem už před časem (koncem loňského roku) dostal rackový modul Kurzweil K2000RS. Chvíli jsem ho používal, ale teď už až na malé výjimky jedu na VSTčka a toho KW bych se chtěl zbavit. Krom toho, že vím, že nemá HDD ani CD mechaniku (jen FDD) by mě zajímalo, jak zjistím, co obsahuje - kolik má RAM, jestli má nějaké přídavné karty, v jakém stavu je záložní baterie apod. - jakým způsobem to nejlépe zjistit - nějaké info v Setupu, klávesová zkratka po zapnutí...?
Snažil jsem se najít to v manuálu, ale ten je snad silnější, než Zlaté stránky...
Kdyby tedy o tom někdo něco věděl, napište, prosím.

Pardon, toto není nabídka k prodeji K2000RS, ale jen dotaz, jak zjistit jeho aktuální konfiguraci.

Předem díky všem za podnětné odpovědi a ještě jednou se omlouvám.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

OS verziu by Ti malo zobrazit pri boote dole v riadku, Sample RAM a Program RAM mas hore v Master sekcii, ak mas ROM boardy tak by ti malo ukazovat dalsie zvuky (1-199 je Base 8 MB ROM, 900-999 je Orchestral, Contemporary je 800-899).

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

demsky píše:OS verziu by Ti malo zobrazit pri boote dole v riadku, Sample RAM a Program RAM mas hore v Master sekcii, ak mas ROM boardy tak by ti malo ukazovat dalsie zvuky (1-199 je Base 8 MB ROM, 900-999 je Orchestral, Contemporary je 800-899).
Díky moc za reakci!
Takže:
Při bootu to píše verzi 3.18J.
V sekci MASTER mi to píše "Samples: 16384K" a "Memory: 112K".
Zvuků k volbě a k použití tam mám 1 až 206...
Co si z toho mám vzít za ponaučení, prosím?

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

no OS mas Kurzweil OS 3.18J (J je ako Janis t.j. novsi cip), mas 16 MB sample RAM (na KRZ programy ktore maju vlastne sample) a zakladnu Program RAM (PRAM, to je ta na sekvencer, programy, setupy ktora je aj zalohovana bateriami). ROM boardy nemas ziadne.

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

demsky píše:no OS mas Kurzweil OS 3.18J (J je ako Janis t.j. novsi cip), mas 16 MB sample RAM (na KRZ programy ktore maju vlastne sample) a zakladnu Program RAM (PRAM, to je ta na sekvencer, programy, setupy ktora je aj zalohovana bateriami). ROM boardy nemas ziadne.
Opravdu díky moc.
Ještě se tedy zeptám - máš nějaké zkušenosti s výměnou zálohovacích baterií? Něco jsem v manuálu našel, ale - když to provedu za vypnutého stavu, asi přijdu o ty samply, ne? A za zapnutého stavu - nemohu to poškodit?
Ještě prosím za odpověď na toto a už dám pokoj :)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

tie 3 AA baterie zalohuju len Program RAM, nie Sample RAM, su to uplne odlisne pamete. Ja som ich doteraz menil stale pri vypnutom stave.

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

demsky píše:tie 3 AA baterie zalohuju len Program RAM, nie Sample RAM, su to uplne odlisne pamete. Ja som ich doteraz menil stale pri vypnutom stave.
OK!
Tak ještě jednou moc a moc díky za pomoc!

nunu

Příspěvek od nunu »

A ja nemam co dodat -)))))))

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

nunu: :)

nunu

Příspěvek od nunu »

kazdopadne na www.kurzweilmusicsystems.com mas tri prdele dalsich zvuku...Zadarmo -)

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

Moc díky vám oběma!

midimidi

Příspěvek od midimidi »

Ještě pro doplnění, můžeš přepnout nástroj do informačního módu. Stačí najednou zmáčknout číslice 4, 5, 6. Tam Ti to ukáže i stav zálohovacích baterií. Neměly by klesnout pod 3 volty, pak už to hází chybovou hlášku. Je zde také možnost prozkoušet všechny tlačítka, LED a dial.

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

midimidi: Díky, tohle se mi samozřejmě také hodí :)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

toto som nasiel, vraj sa daju vymenit tie 3 AA baterie pocas zapnuteho KRZ :) takze pohoda

If your keyboard is at all like my K2500 (it probably is), replacing the batteries is simply a matter of swapping in a few new AA batteries into the compartment on the bottom of the keyboard - refer to the manual. Leave the keyboard plugged in while you do this, so as not to lose your battery-backed memory.

FYI, to prolong battery life, I find it's best to leave my K2500 plugged in to a power source at all times. While plugged in, the "battery backed" memory draws power from the outlet and not the batteries. If you regularly leave your keyboard unplugged, battery life will probably be quite poor. (I've had experiences where the OS starts to become corrupted even before I get a low battery warning - playing out of tune, etc.

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

demsky: Díky moc! To je dobrá informace - teď o víkendu se k tomu totiž chystám. A tahle část mi v manuálu úplně chybí... takže díky :)

Odpovědět