Kurzweil K2500R

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Alessio
Příspěvky: 3
Registrován: 06 srp 2012 18:42

Kurzweil K2500R

Příspěvek od Alessio » 06 srp 2012 19:02

Zdravím,
před nedávnem jsem si pořídil K2500R, jsem s ním plně spokojen a postupně se s ním seznamuji. Jsem však začátečník, proto bych se chtěl zeptat někoho zkušenějšího, zda lze (a případně jak) namapovat Alpha Wheel nebo +/- tlačítka pro přepínání mezi presety v program módu na midi kontroler. Přiřadím si na kontroler jakýkoli parametr z Kurzweilu, ale s tímhle si nevím rady. Předem děkuji.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil K2500R

Příspěvek od demsky » 07 srp 2012 10:46

Tak kedysi som programoval zvuky vo VASTe a na nic take si nepametam, myslim ze akurat tieto jedine fyzicke kontrolery sa nedaju pouzit na nieco ine.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Alessio
Příspěvky: 3
Registrován: 06 srp 2012 18:42

Re: Kurzweil K2500R

Příspěvek od Alessio » 07 srp 2012 16:51

Zjednodušeně řečeno, jde mi o to, abych si mohl přepínat presety přímo na midi kontroleru a nemusel sahat na rack, pokaždé když budu chtít změnit na jiný preset (banku).

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil K2500R

Příspěvek od demsky » 07 srp 2012 17:10

Co tebe to nejde? Mne to zatial islo prepinat z hocicoho, ale ked chces tak este skus v MIDI menu zmenit mod Bank Change z Kurzweil modu na 0-127 alebo nieco ine. Tu je o tom blizsie (ProgChgType):
http://www.webster.edu/acadaffairs/asp/ ... 20Mode.pdf


Pre PC3 je tu podrobnejsie tuto a je to podla mna to iste pre skoro vsetky Kurzweil syntaky.
http://kurzweil.com/knowledgebase/pc3/s ... ncing/298/
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

rolyam
Příspěvky: 69
Registrován: 19 kvě 2011 13:40

Re: Kurzweil K2500R

Příspěvek od rolyam » 08 srp 2012 09:17

Pokud jde na tvůj midi kontroler naprogramovat i SysEx příkazy, můžeš využít i Kurzweil funkci "Buttons". Když zapneš na Kurzweilu v menu Buttons na On (viz manuál výše), budou se při stisku ovládacích tlačítel / otočení dial kolečka na Kurzweilu vysílat SysEx zprávy do midi out Kurzweilu. Tyhle SysEx si pak můžeš naprogramovat (tj. "namapovat" libovolý tlačítka Kurzweilu) na midi kontroler a ovládat si Kurzweil "na dálku".

Alessio
Příspěvky: 3
Registrován: 06 srp 2012 18:42

Re: Kurzweil K2500R

Příspěvek od Alessio » 10 srp 2012 19:26

Vyřešeno, přes SysEx funguje, děkuji oběma moc za pomoc ;)

Odpovědět