Kytarový syntezátor a MIDI controller Roland GR 55
Re: Kytarový syntezátor a MIDI controller Roland GR 55
ja si myslim, ze takto postavene je to blbost.PELF píše:.. že i tenhle Roland někomu může udělat dobrou službu za peníze, za který by všechny ty skutečný kytary nepořídil...
ked gitarista citi potrebu viacerych nastrojov, tak ich chce mat, tesit sa z nich, mat z toho fetis, zbierku, atd... neviem si predstavit, zeby sa spokojil s nejakou pofidernou simulaciou... pofidernou pisem zamerne, nie zeby som mal skusenosti so spominanym syntakom. ale ked citam, ze napriklad Variax simuluje LP, SG, ES a neviem co este, tak to je cele len tak pseudoiluzia. lebo kazdy co vyskusal viac, ako dva LP / SG /ES trebars z roznych vyrobnych obdobii, tak je mu jasne, ze neexistuje etalon LP /SG / ES zvuku, ze niektore SG mozu hrat plnsie a s lepsim sustainom, ako niekore LP a zase naopak a navyse vacsinou to v nahravke ani nejde rozoznat, na com sa to nahravalo, atd. no a teraz nejaka firma zabuduje do cohosi simulaciu LP aj SG zaroven... no co si uz o tom moze clovek mysliet

tych klasickych gitarovych zvukov, co sa pouzivaju je dokopy 6-7 a vsetko to obsiahnu 2-3 gitary od Fender / Gibson / a nieco sucasnejsie na tvrdsiu muziku. a to zase neni az taky problem pre normalneho gitaristu mat v zbierke, bez toho, aby to trebalo nahradzat niecim digitalnym... mozno nejaki svadbovkari, co jazdia vkuse s minimalnym rozpoctom a maju 500 roznych odrhovaciek v repertoari, tak tam sa to nejako ekonomicky da pochopit

no ale som sa rozkecol mimo temy, sorry

přečti si znovu, co jsem napsal, však ano, pokud na to někdo má finance a cítí tu potřebu, tak si je samozřejmě může koupit.. ostatní vyjde levněji simulace (ale souhlasím, že jsou to JEN jakési simulace, proto mi tenhle Roland přijde zajímavější a taky kreativnější, můžeš s ním vytvářet třeba iluzi klavíru, flétny atd.)rastis píše:ked gitarista citi potrebu viacerych nastrojov, tak ich chce mat, tesit sa z nich, mat z toho fetis, zbierku, atd...
což bude přeci jen ve výsledku poněkud větší investice než do GR55 apod. (zvlášť pokud se bavíme o originálech)rastis píše:tych klasickych gitarovych zvukov, co sa pouzivaju je dokopy 6-7 a vsetko to obsiahnu 2-3 gitary od Fender / Gibson / a nieco sucasnejsie na tvrdsiu muziku
ale taky nechci vyrábět OT, tady jde o jednu kytaru, použitou jako midi kontroler

audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
som to myslel skorej tak, ze aspon co ja poznam aki su gitaristi, tak skorej nez o nejaku "potrebu" vela "roznych" zvukov im ide o vela roznych gitar, lebo ten fetis je v tych gitarach ako takych, nie v tom, ze z nich mozu liezt eventualne rozne zvuky. takze ten uhol pohladu, ze co je drahsie je podla mna pomyleny... aj ked ano - urcite su aj taki, co ocenia "rozmanitost" v jednej sikovnej skatuly a na nejake zbieranie blbych gitar sa mozu vykaslatPELF píše: přečti si znovu, co jsem napsal, však ano, pokud na to někdo má finance a cítí tu potřebu, tak si je samozřejmě může koupit...

inak ked uz sa niekto venuje nejake tie roky hraniu na gitare a bere to trosku vaznejsie (a to je jedno, ci profesionalne alebo amatersky), tak pozbierat par zakladnych serioznych nastrojov sa podari aj len tak mimovolne

ale nechcem sa tu hadat len tak pre nic a o nicom

Tak myslím že když se to pak přejede přes všechny ty všelijaké krabičky, aparáty a drtiče zvuku, tak nakonec ty kytary znějí dost stejně jestli jsou takové nebo makové
)

ale ano - s tym sa da do istej miery tiez suhlasit 

Ivo píše:Tak myslím že když se to pak přejede přes všechny ty všelijaké krabičky, aparáty a drtiče zvuku, tak nakonec ty kytary znějí dost stejně jestli jsou takové nebo makové)
Tam jde hlavně o to, že na každý typ se hraje trochu jinak kvůli konstrukci, že ta kytara je kvalitní, ladící, pohodlná a taková i zůstane

Zvukový rozdíl kytar typu Strat vs LP by měl ale poznat každý kytarista.
(ebenový hmatník určitě z nahrávky nepoznám, ale tohle základní rozdělení slyšet je)
U hajgejn zvuků se to určitě zvukově slévá jak říkáš, ale u čistějších bez "przničů" se projeví typ a kvalita kytary o mnoho víc.
Další věc je, koho všechna ta onanie kolem řešení zvuků kytar, aparátů a kytarových efektů zajímá

To máš pravdu.
Normální posluchač sere zvysoka na to, jestli je to natočené na Mesu, Marshala, Irisku, Fendera customa, 40 let starého Regenta nebo přes PODa přímo do kompu...
Ani o tom neví že existuje nějaká simulace nebo konvoluce, lampa nebo tranzistor.
Ti zvuky moc nerozlišuje a ani neřeší.
To řeší jen kytaristi a zasvěcení, stejně postižení lidi a dokážou o tom diskutovat léta

Drtivé většině koncovým "spotřebitelům" je to šumafuk.
Je to tvrdé a zkreslené ? Jóóó !!! Jedééémmm !!
Ty brďo, to vypadá úžasně !!
Ale není dostupné ... za 1000 USD ani není moc drahé ... 2. pol. 2011 - to v praxi obvykle znamená že příští vánoce 2012 možná
Ty stránky ale mají dost hrozné ...

Tak už to mám tady, ted ještě musím někam zaběhnout pujčit elektrickou kytaru a jdu to zkoušet 

Tak jsem si s tím celý den pohrával .... Je to omračující co to všechno zahraje .. Jsou tam vestavěné stovky hodně dobrých zvuků a každý se dá donekonečna upravovat. Zároveň je to i MIDI controller na cokoliv. Ale mám pocit že to asi nebude nakonec pro mě ... Já jsem hodně na ty subtilní dimenze hraní a tohle je takové hodně velkorysé (prostě MIDI). A na MIDI mi asi nakonec nejlépe poslouží MIDI keyboard
Ty vestavěné zvuky jsou hodně orientované spíše na rock, bigbeat, experimentální roviny ... Takže asi hned posunu dál ...
Ale jsem moc rád že jsem si to takhle pořádně vyzkoušel ... zkušenost k nezaplacení ...

Mám na jedné kytaře Roland GK2A a k tomu GI-20, moje zkušenost je, ža je to hodně citlivé na čistotu hry - artikulaci. Přebrnky a nedohmaty to interpretuje jako chybné tóny a různě to jódluje, takže se na "výslovnost" musí dávat velkej pozor. Připadá mi, že ten převodník artikulaci i trochu okrajuje - když už se hraje čistě, není úplně detailní interpretace artikulačních odstínů kytarový hry...na rozdíl od normální hry struny/snímač/aparát. Na neobvyklou efektní hru je to ale vhodný, dobře to kdysi zvládnul Pavlíček - měl to tady pravděpodobně první, tuším už se Stromboli, je to už spoustu let. Převod pluginem na MIDI a dodatečná volba synth zvuku až po nahrání kytarového partu je nepraktickej postup (i když možnej), protože už při tom natáčení je kytarista ovlivňován a inspirován tím synth zvukem a reakcí nástroje a mění to způsob hry.
Ten Variax je lepší proto, že je na simulaci různejch typů kytar rovnou konstruovanej a ten převod je neuvěřitelně bleskurychlej (mám v el. kytaře opravdu dlouholetou praxi a na jakékoliv zpoždění a timing jsem citlivej, učili mně největší pedanti pod sluncem bratři Veselí), měl jsem ho půjčenej a nechtělo se mi věřit že to výrobci zvládli tak, že žádný zpoždění (úder do struny VS reakce) není cítit. Ale je to tak.
Akustickej Variax mně opravdu nadchl, protože pak
http://www.youtube.com/watch?v=lTAJAQZuLmw
nemusí člověk vlastnit různý Taylory, 12ctky a sitary (součet cen dobrých nástrojů by šel do stovek tisíc) a když je zakázka, která to vyžaduje, v nahrávce se nedá poznat že je to simulace, to si fakt troufám tvrdit.
Kupodivu jako téměř nepoužitelná se mi osobně IMHO jeví simulace kytarových aparatur, tam -nevím proč- to zůstalo u nedokonalý digitální "fotky", je to všelijak kuchlý a v nahrávce to obvykle poznám. Fakt je, že pro některý účely to nevadí.
Ten Variax je lepší proto, že je na simulaci různejch typů kytar rovnou konstruovanej a ten převod je neuvěřitelně bleskurychlej (mám v el. kytaře opravdu dlouholetou praxi a na jakékoliv zpoždění a timing jsem citlivej, učili mně největší pedanti pod sluncem bratři Veselí), měl jsem ho půjčenej a nechtělo se mi věřit že to výrobci zvládli tak, že žádný zpoždění (úder do struny VS reakce) není cítit. Ale je to tak.
Akustickej Variax mně opravdu nadchl, protože pak
http://www.youtube.com/watch?v=lTAJAQZuLmw
nemusí člověk vlastnit různý Taylory, 12ctky a sitary (součet cen dobrých nástrojů by šel do stovek tisíc) a když je zakázka, která to vyžaduje, v nahrávce se nedá poznat že je to simulace, to si fakt troufám tvrdit.
Kupodivu jako téměř nepoužitelná se mi osobně IMHO jeví simulace kytarových aparatur, tam -nevím proč- to zůstalo u nedokonalý digitální "fotky", je to všelijak kuchlý a v nahrávce to obvykle poznám. Fakt je, že pro některý účely to nevadí.
Rošky
Tak malý si s tím dobře hraje a nechce abych to dával pryč
Chce si to dát do svého studia

-
Ahoj kluci, koupil jsem si Roland GR-55, po 3 dnech testování jsem zjistil toto.. po pravdě řečeno je to celé marketingový tah od firmy Roland, všude vyzdvihují rychlou odezvu, takže by každý u syntetizátoru čekal že se hovoří o midi...ale ouha, řeč je o audiu a tím se věci zásadně mění.
Přirovnal bych to k autu, u kterého vyzdvihuji vlastnost že mohu točit koly doleva a doprava. Prostě je to jen další obyčejná mašinka pro kytaristy, která zvukově nijak neoslní, spoustu zvuků, typu kytara+přihlouplý efekt nikdy nepoužijete. Divím se že tam dávají takové zvukové braky, v dnešní době. Rozumím že kvalitní samply to ani nemůže přehrát protože to vlastně z midi ani pracovat neumí, což jsem mimochodem vyčet i na USA forech. To že jednou ťuknu do struny přes midi a ozve se zvuk ještě nic neznamená.
Podotýkám že mám velice dobře seřízený dělený snímač, vzdálenosti, zapnutý switch, kanály apod. nastavení.
Tento přístroj hodnotím jako těžký průser.
Přirovnal bych to k autu, u kterého vyzdvihuji vlastnost že mohu točit koly doleva a doprava. Prostě je to jen další obyčejná mašinka pro kytaristy, která zvukově nijak neoslní, spoustu zvuků, typu kytara+přihlouplý efekt nikdy nepoužijete. Divím se že tam dávají takové zvukové braky, v dnešní době. Rozumím že kvalitní samply to ani nemůže přehrát protože to vlastně z midi ani pracovat neumí, což jsem mimochodem vyčet i na USA forech. To že jednou ťuknu do struny přes midi a ozve se zvuk ještě nic neznamená.
Podotýkám že mám velice dobře seřízený dělený snímač, vzdálenosti, zapnutý switch, kanály apod. nastavení.
Tento přístroj hodnotím jako těžký průser.
No tak mas zrejme niekde chybu alebo vadny kus....GR55 ma naozaj rychlu odozvu....a to ze sa tebe nejake zvuky ktore su vnutri nepacia to este neznamena ze to je tazky pruser....Je to doteraz najrychlejsie GR ktore bolo kedy vyrobene. Ma rovnako rychlu konverziu ako VG....