Jojo, v tom masteringovym studiu bych ho dal hned vedle jezevčíka, mikrověže a autoádia, aby se dalo kontrolovat, jak to bude znít na aparturách lampáčníků
DA ciek s lampovym vystupnym zosikom je jak listia v lese. v prvom rade suhlasim ze to nema ziadny racionalny zaklad, prave tak ako nema racionalny zaklad pouzivat lampu v retazci pre VERNY posluch (rozumej taky, ktory ma zreprodukovat nahravku vyrobenu v studiu v 1:1 kvalite). napriek tomu musim priznat ze v realite kvalitny celolampovy retazec hra NAPROSTO uzasne. este jedna podstatna poznamka: zo vselijakych saturujucich preampov, gitarovych hlav a podobnych veci ma hudobnicky a producentsky orientovana cast verejnosti akysi podvedomy nazor ze lampa=skreslenie. to je pravda jedine v pripade, ked pracuje v zakrivenej casti prenosovej charakteristiky, vtedy kresli a saturuje. nie je ovsem nijaky principialny problem postavit lampovy predzosilovac so kreslenim pod 0.1% a vtedy hra naprosto ciste, pevne a okrem muzikalnejsieho prejavu nejde lampovu skrinku tohto typu rozoznat od Ackoveho solid state riesenia. nieco ine su koncaky, tam koli nutnosti pouzit vykonove signalove trafo je vzdy zvuk odlisny od polovodicoveho.
kexik: dik za zajimavy informace, ja te zeru ,) a vlastne muze bej super tohle pouzivat na vsechny d/a prevody krome monitoringu. Kolik ta sranda asi stoji?