To znamená, že rozšírenie usb portov môžem vyriešiť jedine tak, že kúpim LAN hub a porovnám s klasickým hub-om a vyskušam to... No podľa vašich názorov má sieťový hub viac predpokladov nefungovať úplne na 100%.
Myši, klávesnice, usb kľúče či čítačky kariet na huboch fungujú dobre, to viem z vlastnej skúsenosti, nemal som s tým problém. Neviem ako to funguje s midi cez usb a hub k tomu zároveň. Čisto teoreticky a podľa mojich ako-takých laických znalostí, prenos midi signálu nie je až tak náročný na prenos dát, objemovo, pravdepodobne bude záležať a asi aj záleží ako si s tým poradí HW a OS.
Na iMac-u som skúšal 3 typy usb hubov, 1 bol bez externého napájania a kupodivu ked som spustil WinXP (Bootcamp + správne nainštalované všetky súčasti, ovládače pre iMac na Win), správali sa každý inak. Leopard nemal problém ani s jedným usb hubom, no Win XP Pro vypisoval hlášky, že nemá dosť šťavy pre správne fungovanie zariadenia pripojeného k hubu.
Možno naj riešením bude kúpa nejakého midi switch, aspoň 8 midi in, 8 midi out. Aj keď to je káblov a káblov, plus to, že ovládanie v DAW sa skomplikuje. Midi kontroler, midi klaves, plus každý HW, čo chcem pripojiť majú midi in a midi out, takže v tomto by problém nemal byť. Len ako som spomenul, chcel som sa tomu vyhnúť, no teraz vidim, že to inak asi nepôjde.
K tomu HDD žiadne názory?
Ďakujem