LAN typ USB Hub-u / HDD WD Velociraptor

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

LAN typ USB Hub-u / HDD WD Velociraptor

Příspěvek od tomy45 » 10 dub 2009 17:05

Ahojte,

Používam iMac a "dochádzajú" mi usb porty. Našiel som toto http://www.mzone.sk/katalog/rozsirenia- ... k-usb-hub/ Ak som dobre vyčítal z popisu tento hub pripojim klasickým ethernet káblom k iMac a mam o 5 usb portov viac. Zdá sa mi to ako dobré riešenie. Nenapájať klasický usb hub z usb portu iMac-a, čo môže vadiť niektorým mašinkám napr. midi keyboardom, kontrolerom a pod. Máte s tým niekto skúsenosti alebo viete niečo o tomto type hub-u? Chcel by som cez to pripojiť usb midi kontroler, usb midi keyboard, Waldorf Blofeld midi cez usb a ešte Korg MicroX tiež len midi cez usb.


Ďalšia vec... :-) HDD v iMac je WD 7200ot., viem, že výmena HDD v iMac-u je trocha komplikovaná. Ako DAW používam Ableton Live, zdá sa mi však, že sample loaduje dlhšie a aj počas práce číta dosť z HDD, vyriešila by výmena HDD za 10tis. otáčkový (WD 300GB Velociraptor) toto alebo rovno nový komp? Robím kombinovane vsti + hw. Začal som používať IK T-Raks, dosť žere CPU, no i keď ho vypnem prípadne nepoužívam, začala mi prekážať rýchlosť disku. Ak ide v tomto prípade práve o rýchlosť disku a nie niečo iné. iMac mám C2D 2,4GHz, 4GB 800Mhz RAM a spomínaný WD 7200ot. disk. Ableton mi nepadá, nemrzne a ani nič podobné, bežne mi ableton zaťažuje CPU na 30% - 40%. Keď popri tom chcem nejaké preview sampla, prípadne vymeniť plugin, vst a pod., začína sa to (podľa mňa) loadovať dlhšie.

Dikez vopred za názory, nápady.

Tomy

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: LAN typ USB Hub-u / HDD WD Velociraptor

Příspěvek od Pytkin » 10 dub 2009 18:06

no podla mna kompatibilnejsi je obycajny hub .. vela zariadeni ti cez takyto usb server nepojde ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: LAN typ USB Hub-u / HDD WD Velociraptor

Příspěvek od Kermitak » 10 dub 2009 18:08

Pytkin píše:no podla mna kompatibilnejsi je obycajny hub .. vela zariadeni ti cez takyto usb server nepojde ..
...s cimz muzes pocitat i u normalniho lokalniho USB hubu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: LAN typ USB Hub-u / HDD WD Velociraptor

Příspěvek od Pytkin » 10 dub 2009 19:02

kemitak : ak nieco nepojde cez lokalny USB hub , tak to podla mna na 100% nepojde ani cez print server .. alebo myslis ze je tam sanca , ze to moze ist ?

inak .. ake zariadenia maju problem na USB hube ? ja som sa s tym este nestretol .. a USB HUBY mame plne .. mysi , klavesnice , tablety , scannery , kluce a podobne .. vsetko fachci jak vino ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: LAN typ USB Hub-u / HDD WD Velociraptor

Příspěvek od Kermitak » 10 dub 2009 19:33

Pytkin: to je jedno jestli to pujde nebo nepujde pres sitovy usb hub, Tomy potrebuje dalsi usb porty, tak ho upozornuju, ze muze mit problem, at uz ten hub pripoji pres ethernet, nebo lokalne, s tim sitovanim to nesouvisi. A jo, ta sitova vrstva je dalsi zbytecnej potencialni zdroj problemu.

To ze jsi se s problemovym zarizenim jeste nesetkal znamena, ze jsi mel stesti, gratuluju ;) Nic to ale nemeni na tom, ze takovych zarizeni jsou tisice (u vetsiny je to dokonce primo napsane v manualu). Ja jsem si takhle uzil s PODem XT, jednou tiskarnou a masterkeyboardem.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: LAN typ USB Hub-u / HDD WD Velociraptor

Příspěvek od Pytkin » 10 dub 2009 20:03

kermitak : jo jasne .. mna to zo zaujmu zaujimalo , co ti robilo problemy , lebo ja som take este nemal .. resp. ak som mal problem , tak to bol problem windowsu a bolo jedno , ci je bolo zariadenie v HUBe alebo priamo v pocitaci ..

Jedine ale co som chcel tomymu povedat , ze sietovy hub bude skorej problematickejsi .. co si aj ty potvrdil ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: LAN typ USB Hub-u / HDD WD Velociraptor

Příspěvek od kexik » 10 dub 2009 21:12

no ja som mal napriklad problem ze ked bola na malom hube mys s klavesnicou, tak manipulacia s fruity studiom sposobovala pukance, ked sa napriklad rolovalo v playliste alebo zoomovalo pri prehravani... mozno je to specialny pripad mojho hubu, kompu alebo sw, ale lepsi nehub ako hub

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: LAN typ USB Hub-u / HDD WD Velociraptor

Příspěvek od tomy45 » 10 dub 2009 22:30

To znamená, že rozšírenie usb portov môžem vyriešiť jedine tak, že kúpim LAN hub a porovnám s klasickým hub-om a vyskušam to... No podľa vašich názorov má sieťový hub viac predpokladov nefungovať úplne na 100%.

Myši, klávesnice, usb kľúče či čítačky kariet na huboch fungujú dobre, to viem z vlastnej skúsenosti, nemal som s tým problém. Neviem ako to funguje s midi cez usb a hub k tomu zároveň. Čisto teoreticky a podľa mojich ako-takých laických znalostí, prenos midi signálu nie je až tak náročný na prenos dát, objemovo, pravdepodobne bude záležať a asi aj záleží ako si s tým poradí HW a OS.

Na iMac-u som skúšal 3 typy usb hubov, 1 bol bez externého napájania a kupodivu ked som spustil WinXP (Bootcamp + správne nainštalované všetky súčasti, ovládače pre iMac na Win), správali sa každý inak. Leopard nemal problém ani s jedným usb hubom, no Win XP Pro vypisoval hlášky, že nemá dosť šťavy pre správne fungovanie zariadenia pripojeného k hubu.

Možno naj riešením bude kúpa nejakého midi switch, aspoň 8 midi in, 8 midi out. Aj keď to je káblov a káblov, plus to, že ovládanie v DAW sa skomplikuje. Midi kontroler, midi klaves, plus každý HW, čo chcem pripojiť majú midi in a midi out, takže v tomto by problém nemal byť. Len ako som spomenul, chcel som sa tomu vyhnúť, no teraz vidim, že to inak asi nepôjde.


K tomu HDD žiadne názory? :-) :-)

Ďakujem

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: LAN typ USB Hub-u / HDD WD Velociraptor

Příspěvek od kexik » 10 dub 2009 22:57

ja mam skusenost ze osx nenapise ze ma zariadenie malo stavy a ono nefunguje. napriklad ten na klavesnici neutiahne ani pazravejsi flash disk

co sa tyka disku, 10000 rpm disky revu a hlavne hreju. imac ma uplne nadoraz vymyslene chladenie a myslim si ze taky disk sa ti v tom bude prehrievat. neviem co tam je presne za typ, mozno by pomohlo kupit iny model 7200rpm, ak je to nejaka sracka. ale myslim ze mas iny problem nez je rychlost hdd.

Odpovědět