Looper (hlavně pro kytaru) koupě

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Tom Šen
Příspěvky: 265
Registrován: 14 dub 2004 10:13

Looper (hlavně pro kytaru) koupě

Příspěvek od Tom Šen » 02 kvě 2012 18:54

Ahoj, máte někdo větší zkušenost s loopery? Uvažuju o koupi, ale nemám v tom moc přehled. Zatím co jsem si četl, tak mě oslovil:
1) Boss RC 30
2) Electro Harmonix 2880
3) Line Looper

Jsou u těchto krabiček nějaké zásadní rozdíly ve zvuku, či v pohodlnosti ovládání?

díky, ahoj,
Tom

invisible_E
Příspěvky: 249
Registrován: 25 kvě 2008 17:22

Re: Looper (hlavně pro kytaru) koupě

Příspěvek od invisible_E » 03 kvě 2012 15:22

Ahoj,

Tiez zhanam looper na gitaru - zial v miestnych obchodoch ich je ako safranu - najlepsie bude odskusat - Ja by som chcel nejaky naozaj jednoduchy a hlavne aby spatne reprodukovany loop bol co najmenej znehodnoteny oproti povodnemu signalu

Tu su nejake stranky venovane looperom:

http://looperpedalreviews.com/
http://www.loopers-delight.com/tools/tools.html

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Looper (hlavně pro kytaru) koupě

Příspěvek od Vlad » 03 kvě 2012 17:47

Ja mam doma nevyuzity Digitech Jam man looper. Pouzival jsem ho na cviceni prave na kytaru, ale uz se kytare moc nevenuju a tim padem Jam man doma lezi.
Pridal jsem si 2G kartu. Kdybys mel zajem, napis p.m. nebo na bishop@seznam.cz

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Looper (hlavně pro kytaru) koupě

Příspěvek od peteness » 03 kvě 2012 20:12

Boss je v tomhle oboru pojem. Mám RC 2 a klidně bych bral i ten RC 30, kdybych potřeboval lepš.í Drum loopy co tam jsou už ze startu jsou perfektně nakompresované (takhle si představuju škopky do hustého mixu, jenom nevím jak to udělat), dobře to zapadá s basou i kytarou. Zarovnání do tempa funguje dobře.Je to ale malá ořezaná verze, takže ovládání je trochu složitější a nešikovné (RC2). Jinak spokojenost. využil jsem třeba zpomalení na 50%, když jsem tam nahrál jam track od Metalliky (Battery) a zkoušel do toho solovat. To na těcch 50% byla s vypětím všech sil moje maximální rychlost oproti Hammetovi.
Od EHX mám Memoryman hazarai, je tam vestavěný jednoduchý looper, ale je blbě řešeno spouštění a zasmyčkování a overdub taky dělá neplechu - různě to nepředvídatelně zeeslabuje původní signál , prostě opruz.
Tím netvrdím, že zmiňovaný looper je taky špatný. Možná má něco do sebe, ale osobně bych do něj nešel. EHX na tyhle složitější mašinky imho moc dobří nejsou.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Looper (hlavně pro kytaru) koupě

Příspěvek od delay » 04 kvě 2012 12:44

Si myslim že taky trochu chybi zminka o Line6 DL4, jako looper je hodně používanej (Andrej Šeban, Honza Ponocný...) a když tě to přestane bavit, tak ti zustane aspone celkem dobrej delay, narozdíl od BOSS nebo DigiPech (ale po vypnuti FX fraze zmizi). Hazarai je na hovno, nevim kdo to takle blbe vymejslel, ale nutnost drzet nohu na swithci po dobu nahravani fraze je vopruz, navic se nikdy netrefis do rytmu tim ze das nohu dolu (ukonceni fraze).

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Looper (hlavně pro kytaru) koupě

Příspěvek od hubert » 04 kvě 2012 13:45

U mna sa daju vyskusat vsetky tri loopre od Bossu t.j. RC3,RC30 a RC300 a od VOXu VDL1 .....

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Looper (hlavně pro kytaru) koupě

Příspěvek od komasix » 04 kvě 2012 18:59

Můžu nabídnout ten Line6 JM4... použitý asi 3x
koupili jsme ho když sme mysleli že budem hrát jen ve dvou- bicí/kytara , ale než jsme se rozhejbali objevil se zázrakem druhá kytara a basa a zůstal tim pádem nevyužitý. Včetně SD karty.

EDIT: opraveno
Naposledy upravil(a) komasix dne 04 kvě 2012 19:23, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Looper (hlavně pro kytaru) koupě

Příspěvek od delay » 04 kvě 2012 19:13

koma6 píše:Můžu nabídnout ten Line6 DL4... použitý asi 3x
koupili jsme ho když sme mysleli že budem hrát jen ve dvou- bicí/kytara , ale než jsme se rozhejbali objevil se zázrakem druhá kytara a basa a zůstal tim pádem nevyužitý. Včetně SD karty.
DL4 má SD slot??? Nepleteš si to s JM4?

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Looper (hlavně pro kytaru) koupě

Příspěvek od komasix » 04 kvě 2012 19:24

a jo sem vosel. Upravil sem...

Uživatelský avatar
Tom Šen
Příspěvky: 265
Registrován: 14 dub 2004 10:13

Re: Looper (hlavně pro kytaru) koupě

Příspěvek od Tom Šen » 05 kvě 2012 18:32

ahoj, díky všem za reakce, no půjdu si to teda pořádně vyzkoušet, uvidím co mi nejlíp sedne. ahoj

Adam
Příspěvky: 62
Registrován: 30 dub 2008 09:12

Re: Looper (hlavně pro kytaru) koupě

Příspěvek od Adam » 07 kvě 2012 20:59

pete ness : EHX na tyhle složitější mašinky imho moc dobří nejsou.

Proč myslíš : ) E.Háček mám docela hodně, hlavně starší kusy a sem s nima teda moc spokojenej...třeba looper - 16second delaj,
je podle mě hodně povedená krabka - v porovnání s RC 2 lo-fi sound a hlavně je flexibilní, takže se dá se zvukem kravit a zároveň
znovu nahrávat...možná je to o vkusu, ale podle mě bossátka za E.Háčkama(nemyslim ty nový lajny-hazarai)teda dost pokulhávaj : )

Odpovědět