Looper (hlavně pro kytaru) koupě
Looper (hlavně pro kytaru) koupě
Ahoj, máte někdo větší zkušenost s loopery? Uvažuju o koupi, ale nemám v tom moc přehled. Zatím co jsem si četl, tak mě oslovil:
1) Boss RC 30
2) Electro Harmonix 2880
3) Line Looper
Jsou u těchto krabiček nějaké zásadní rozdíly ve zvuku, či v pohodlnosti ovládání?
díky, ahoj,
Tom
1) Boss RC 30
2) Electro Harmonix 2880
3) Line Looper
Jsou u těchto krabiček nějaké zásadní rozdíly ve zvuku, či v pohodlnosti ovládání?
díky, ahoj,
Tom
-
Re: Looper (hlavně pro kytaru) koupě
Ahoj,
Tiez zhanam looper na gitaru - zial v miestnych obchodoch ich je ako safranu - najlepsie bude odskusat - Ja by som chcel nejaky naozaj jednoduchy a hlavne aby spatne reprodukovany loop bol co najmenej znehodnoteny oproti povodnemu signalu
Tu su nejake stranky venovane looperom:
http://looperpedalreviews.com/
http://www.loopers-delight.com/tools/tools.html
Tiez zhanam looper na gitaru - zial v miestnych obchodoch ich je ako safranu - najlepsie bude odskusat - Ja by som chcel nejaky naozaj jednoduchy a hlavne aby spatne reprodukovany loop bol co najmenej znehodnoteny oproti povodnemu signalu
Tu su nejake stranky venovane looperom:
http://looperpedalreviews.com/
http://www.loopers-delight.com/tools/tools.html
Ja mam doma nevyuzity Digitech Jam man looper. Pouzival jsem ho na cviceni prave na kytaru, ale uz se kytare moc nevenuju a tim padem Jam man doma lezi.
Pridal jsem si 2G kartu. Kdybys mel zajem, napis p.m. nebo na bishop@seznam.cz
Pridal jsem si 2G kartu. Kdybys mel zajem, napis p.m. nebo na bishop@seznam.cz
Boss je v tomhle oboru pojem. Mám RC 2 a klidně bych bral i ten RC 30, kdybych potřeboval lepš.í Drum loopy co tam jsou už ze startu jsou perfektně nakompresované (takhle si představuju škopky do hustého mixu, jenom nevím jak to udělat), dobře to zapadá s basou i kytarou. Zarovnání do tempa funguje dobře.Je to ale malá ořezaná verze, takže ovládání je trochu složitější a nešikovné (RC2). Jinak spokojenost. využil jsem třeba zpomalení na 50%, když jsem tam nahrál jam track od Metalliky (Battery) a zkoušel do toho solovat. To na těcch 50% byla s vypětím všech sil moje maximální rychlost oproti Hammetovi.
Od EHX mám Memoryman hazarai, je tam vestavěný jednoduchý looper, ale je blbě řešeno spouštění a zasmyčkování a overdub taky dělá neplechu - různě to nepředvídatelně zeeslabuje původní signál , prostě opruz.
Tím netvrdím, že zmiňovaný looper je taky špatný. Možná má něco do sebe, ale osobně bych do něj nešel. EHX na tyhle složitější mašinky imho moc dobří nejsou.
Od EHX mám Memoryman hazarai, je tam vestavěný jednoduchý looper, ale je blbě řešeno spouštění a zasmyčkování a overdub taky dělá neplechu - různě to nepředvídatelně zeeslabuje původní signál , prostě opruz.
Tím netvrdím, že zmiňovaný looper je taky špatný. Možná má něco do sebe, ale osobně bych do něj nešel. EHX na tyhle složitější mašinky imho moc dobří nejsou.
Si myslim že taky trochu chybi zminka o Line6 DL4, jako looper je hodně používanej (Andrej Šeban, Honza Ponocný...) a když tě to přestane bavit, tak ti zustane aspone celkem dobrej delay, narozdíl od BOSS nebo DigiPech (ale po vypnuti FX fraze zmizi). Hazarai je na hovno, nevim kdo to takle blbe vymejslel, ale nutnost drzet nohu na swithci po dobu nahravani fraze je vopruz, navic se nikdy netrefis do rytmu tim ze das nohu dolu (ukonceni fraze).
U mna sa daju vyskusat vsetky tri loopre od Bossu t.j. RC3,RC30 a RC300 a od VOXu VDL1 .....
Můžu nabídnout ten Line6 JM4... použitý asi 3x
koupili jsme ho když sme mysleli že budem hrát jen ve dvou- bicí/kytara , ale než jsme se rozhejbali objevil se zázrakem druhá kytara a basa a zůstal tim pádem nevyužitý. Včetně SD karty.
EDIT: opraveno
koupili jsme ho když sme mysleli že budem hrát jen ve dvou- bicí/kytara , ale než jsme se rozhejbali objevil se zázrakem druhá kytara a basa a zůstal tim pádem nevyužitý. Včetně SD karty.
EDIT: opraveno
Naposledy upravil(a) komasix dne 04 kvě 2012 19:23, celkem upraveno 1 x.
DL4 má SD slot??? Nepleteš si to s JM4?koma6 píše:Můžu nabídnout ten Line6 DL4... použitý asi 3x
a jo sem vosel. Upravil sem...
ahoj, díky všem za reakce, no půjdu si to teda pořádně vyzkoušet, uvidím co mi nejlíp sedne. ahoj
pete ness : EHX na tyhle složitější mašinky imho moc dobří nejsou.
Proč myslíš : ) E.Háček mám docela hodně, hlavně starší kusy a sem s nima teda moc spokojenej...třeba looper - 16second delaj,
je podle mě hodně povedená krabka - v porovnání s RC 2 lo-fi sound a hlavně je flexibilní, takže se dá se zvukem kravit a zároveň
znovu nahrávat...možná je to o vkusu, ale podle mě bossátka za E.Háčkama(nemyslim ty nový lajny-hazarai)teda dost pokulhávaj : )
Proč myslíš : ) E.Háček mám docela hodně, hlavně starší kusy a sem s nima teda moc spokojenej...třeba looper - 16second delaj,
je podle mě hodně povedená krabka - v porovnání s RC 2 lo-fi sound a hlavně je flexibilní, takže se dá se zvukem kravit a zároveň
znovu nahrávat...možná je to o vkusu, ale podle mě bossátka za E.Háčkama(nemyslim ty nový lajny-hazarai)teda dost pokulhávaj : )