A do tretice otazka... Poohlizim se po nejake MIDI klavesnici a jelikoz klavesak nejsem ani z rozjeteho vlaku, ani kombajnu, o klaviaturu mi tolik nejde. Pouzival bych to hlavne na setp recording, pripadne na jednoduchy melodie atd. Zaujal me ten Axiom od M-Audia (61klavesova verze). Vypada hezky, ale te firme pramalo verim. Mate s tim nekdo zksuenost? Nechci se dostat pres 8 tisic a metr delky. Diky za komentare!
Muzu doporucit Ediroly, pokud ti nevadi ten Rolandackej joystick, misto modulacniho a pitch kolecka. Mam PCR-M80 a jsem spokojenej (ale nejsem klavesak . Nova rada ma aftertouch. Jediny co mi trochu vadi, ze tam nejsou endless encodery.
Axiom má hlavně dobrou vlastnost, že má dobře dynamickou klávesnici, takže když chce člověk fakt velkou ránu, tak do toho musí taky víc praštit. Třeba u UF stačí drnknout malíčkem a jsi na 127 velocity. Člověk nemusí bejt virtuóz, ale třeba i když nahráváš bicí, feelingy apod. no prostě kontrola nad dynamikou je podle m důležitá.
Ne každý klapky jsou ale v tomhle good.
NO ja nevim, nevyjde vam lepe si koupit treba Yamahu CS2x nebo tak neco? Ja tak za mesic chci taky neco poridit. Chtel jsem vzit roland SH201, ale este nevim.. a nechce se mi kupovat jen kontroler. Vetsinou to ma dost mizerny klapky a navic to nehraje. Preci jen na nakym i kdyz oldschool synthu se da najit alespon nejaky pouzitelny zvuk. (chci do toho investovat treba 12tis.)
osobne by som radsej volil e-mu X-board ... kamos ma Axiom, ja mam x-board (sice len 25 ale to je jedno).. keby som si mal vybrat urcite radsej kupim x-board, ma kvalitnejsie klavesy, tie na axiome mi prisli dost biedne - kladli ovela mensi odpor a celkovo mi prisli take az moc "hrackarske"