MAM MB33 Problem

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

MAM MB33 Problem

Příspěvek od tomy45 » 28 úno 2009 10:59

Ahojte,

zadovazil som si tento analog synth http://www.vintagesynth.com/misc/mb33.shtml , ale mam s nim problem a to: Mam spravne kablovanie, t.j. z MOTU 828 Mk2 MIDI OUT do MB33 MIDI. OUT audio do IN na MOTU. V mojom DAW {Ableton 7} som si spravne zvolil vystup midi kanal, audio stopa spravny audio in vstup.

Vytvoril som si jednoduchy midi clip, nech si vyskusam ako vlastne hra. No nic... Bol k tomu prilozeny 10.5V adapter, hoci na zariadeni je napisane 12V 500mAh. Jediny zvuk zo syntu sa mi podarilo dostat, ked som vytiahol napajaci kabel a znova ho zapojil do syntu, vtedy sa ozval ton, ktory trval asi 6 sekund s tym, ze zvuk reagoval na zmeny pohybu knobov ale nebol to midi clip co som do zariadenia posielal. Ton vsak doznie a dalej nic... Jedine ak znova vyberiem a vlozim napajaci konektor do syntu. Z coho usudzujem ze midi mi neposiela vobec. Ine zariadenie, synt, ked zapojim miesto tohto syntu funguje bezproblemov, s rovnakymi kablami, rovnaky set-up v DAW.

Viete mi niekto poradit, kde moze byt problem?

Dakujem

dirtymusic
Příspěvky: 63
Registrován: 24 bře 2008 16:29

Příspěvek od dirtymusic » 28 úno 2009 12:37

máš na ´myším klavíru´ vzadu na MaMu nastavenej správnej kanál? A víš o tom, že je potřeba stlačit to přední tlačítko po zapnutí MaMu a počkat až zhasne midi světýlko? Aspoň takhle to bylo na freebassu - což je koukám to samý ale oranžový. Pokud by ani tak nehrál, bude zřejmě rozbitej.. a jestli je rozbitej - koupim a dobře zaplatim, zrovna by se mi takhle hezká lehká racková krabička hodila na midibox sid:)

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Příspěvek od tomy45 » 28 úno 2009 13:22

Ano, kanal nastaveny mam spravne. Ako dlho treba drzat to AUTOTUNE? Uz ho drzim par minut a furt svieti. Dik za radu.

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Příspěvek od tomy45 » 02 bře 2009 09:56

Nevie mi niekto poradit?

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 03 bře 2009 19:02

kamos si kupil tiez mb33 z inzeratu a robilo mu to presne to iste, cca po roku maturovania sme to dali pozriet elektrotechnikovi a jedna z hlavnych suciastok odisla, zohnatelna myslim len z USA nad 300ks ak sa dobre pametam...

dufam teda, ze to nebude aj tvoj problem :) len tie priznaky su rovnake..
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12774
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 03 bře 2009 20:42

a neskusali ste ju zohnat od vyrobcu ako demo produkt? je to sice haluz ale vela vyrobcov (microchip,max,...) robi taku vec ze si mozes objednat zadarmo 1-2 kusy akoze na development noveho vyrobku, ako potencialny zakaznik velkoodberatel :) som si takto uz par veci objednaval :) treba pohladat na stranke vyrobcu poriadne ,niekedy to maju celkom zasite...

dirtymusic
Příspěvky: 63
Registrován: 24 bře 2008 16:29

Příspěvek od dirtymusic » 03 bře 2009 22:35

v tomhle pripade to bude vada v převodníku z midi, nelze naladit oscilator. Dal nefunguje ani filtr, vcf IN neproleze ani skrz ven, takže těch vad tam bude hodně, to nebude jedna součástka. Tipuju to na připojenej adapter s opačnou polaritou, nebo vysokym napetim. Může to být i z baráku po úderu bleskem.. těžko říct..
Naposledy upravil(a) dirtymusic dne 04 bře 2009 10:05, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12774
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 04 bře 2009 09:52

kazdopadne by som tomu hajzlovi co ti to na eBay predal napisal riadny comment do profilu, nech si ostatni uz na neho daju bacha...

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Příspěvek od tomy45 » 04 bře 2009 10:36

No bomba... teraz to musim predat na suciastky. Vdaka dirtymusic, ktory bol ochotny a vysiel mi v ustrety, navigoval ma cez icq, zaroven by som sa mu chcel tymto podakovat, sa presne potvrdilo to, ze je to pokazene. Tak som sa tesil a na koniec je to na prd...

dirtymusic
Příspěvky: 63
Registrován: 24 bře 2008 16:29

Příspěvek od dirtymusic » 04 bře 2009 15:32

neni zač;) no je to na pěst, taky jsem řikal, že bych mu alespoň přidal negativní koment za tohle. Vždycky jsem se ebay bál a tohle jenom potvrzuje můj stres z nákupu tam.. Já jsem zase minulý týden koupil modul waldorf microwave pro pc, ke kerýmu je zvukovka terratec a po instalaci do pc a zapnuti to zabilo zakladni desku:/

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12774
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 04 bře 2009 15:34

uff.. peklo.. ja som kupoval len raz - nordrack - ale nastastie to bol seriozny typek.. fakt plati kupovat len od ludi ktori uz maju naozaj VELA predanych veci na konte a VELA pozitivnych coomentov od inych ludi.. inak nie ...

a hlavne kupovat len z EU ;-)

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Příspěvek od tomy45 » 04 bře 2009 15:49

Tento chlapik ma rating 98,9... takze od neznameho ci ineho debilka som to nekupoval. Komunikujem s nim stale, uz som ho presvedcil o tom, ze je to pokazene. A tvari sa ze chce nieco riesit. Skor by som povedal, ze ide o smolu.

dirtymusic
Příspěvky: 63
Registrován: 24 bře 2008 16:29

Příspěvek od dirtymusic » 04 bře 2009 15:52

No ja jsem ten waldorf koupil od pána co měl 100%, prodával to jako fur bastler, ale psal mi že po zapojení z toho jde jen šum a praskání, takže to že mi to zabije komp jsem tim pádem nepředpokládal.. Bohužel jinak to vyzkoušet nešlo:)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12774
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 04 bře 2009 15:52

aha to je blbe.. este jedna vec ma napadal.. bral si to z USA ?? nebol nahodou americky adapter len na 110V ? :)

(len tak sa pytam)

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Příspěvek od tomy45 » 04 bře 2009 16:07

Nie, bolo to z UK. A ako prve som kupoval redukciu so spravnym polovanim, aby som to neodpalil. K MAM bolo 10,5V co mi k tomu poslal, na krabici vsak napisane je ze ma byt 12V, 500mAh. Tak som kupil spravny adapter ale to iste... Keby tam aj ten americky adapter bol, tak ho nedam do nasej zastrcky :-)

Odpovědět