MIDI/CV MCV-1 neladi

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

MIDI/CV MCV-1 neladi

Příspěvek od peteness » 17 bře 2008 14:58

Mel tady nekdo nekdy problem s MCV-1?

Potrebuju co nejdriv pouzivat Moog Rogue së sekvencerem. Mam MCV-1, zatim se nepouzival k produkci. Problem je, ze kdyz se do nej posilaji midi noty a on je posle na CV + Trig vstupy Mooga, je to dost rozhozeny. Prubeh ridiciho napeti je nastaveny na V/octave (pro Moogy). Zkousel jsem i Hz/octave, ale to uz hralo uplne ptakoviny, takze nastavene to mam dobre.
Jde o to, ze at naladim na Moogu jakykoliv ton s dalsim nastrojem, tak zhruba o dve oktavy vys nebo niz uz je to posunute o pul tonu. Tzn par tonu pobliz je jakztakz hratelnych pres midi/CV, ale dale uz nabira znatelny posun.
Puvodne jsem myslel, ze je rozladeny Rogue. Kdyz se na nej ale hraje z jeho vlastnich klapek, tak krasne ladi - i k ostatnim nastrojum v celem petioktavovem rozsahu.
Pak me napadlo (midi slo z Prophetu), ze treba Prophet vysila ptakoviny. Poslal jsem midi z Juna a je to stejne.
Pak jsem jeste zkousel jestli to neni spatnym adapterem, ale problem porad trva.

Nektere veci jdou na MCV-1 doladit pres CC nebo sysex, tohle bohuzel nejde.
Jeste muze byt problem nekde u Rogue za tema CV a trig vstupama. V tom se ale nevyznam a nemam dalsi vintage synt se kterym bych to porovnal. Spis to ale vypada na naky problem toho MCV.

Zazil nekdo neco podobneho? Nebo je to normani jev? Chci to reklamovat. Mozna ten MCV staci jenom doladit v servisu. Kazdopadne bude dobre, kdyz nekdo neco pisne nez s tim zacnu otravovat CHD.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 bře 2008 15:15

kup si v tescu za dve kila voltmeter a zmeraj si napatie na mcv, tabulku najdes na wikipedii, kolko ma ktory ton voltov... ak je v poriadku mcv, je v neporiadku moog. jedno alebo druhe treba nakalibrovat

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 17 bře 2008 15:24

Petessen: S převodníkama to bývá někdy veselé. Ovšem z 99% bude na vině rozhozené ladění přímo v moogu. Interně nemusí být přesně 1V/oct, ale klaviatura i generátor jsou nastaveny tak, aby to spolu ladilo. Když k tomu připojíš externí CV, tak to samozřejmě vyletí někam jinam. Mně se takhle chovaly všechny ARPy, naproti tomu třeba Rolandy zázračně drží.

Řešení jsou dvě - první snazší, ale trochu limitující - nastavit v Rouge V/Oct (bude tam na to nějakej trimmer), aby odpovídal převodníku. Pak ale bude hrát blbě klaviatura. Nebo si udělat vlastní volt mapu pro převodník, CHD to na požádání zvládnou (jestli se nepletu, tak s tím má zkušenosti Tudy).

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 17 bře 2008 15:38

bodyia píše:.... Nebo si udělat vlastní volt mapu pro převodník, CHD to na požádání zvládnou (jestli se nepletu, tak s tím má zkušenosti Tudy).
jak mam postupovat?

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 17 bře 2008 15:48

ty asi myslis zmerit voltaz , ktera spusti C1, F1, C2, C3, C4 ze jo. A pak jim to poslat at do podle toho vyladi?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 bře 2008 16:15

pateness " presne tak .. ze to zmeras a oni to to tak naprogramuju .. popytaj sa tudyho ..

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Příspěvek od ninja » 17 bře 2008 16:24

Ahoj peteness, mam presne ten samy problem s MCV 1 a MS 20. Taky nevim co s tim. Kdyztak pls. napis jak jsi to vyresil.

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 17 bře 2008 17:19

peteness píše:ty asi myslis zmerit voltaz , ktera spusti C1, F1, C2, C3, C4 ze jo. A pak jim to poslat at do podle toho vyladi?
Jojo, přesně takhle;) Ano by to mělo být lineární, to koneckonců uvidíš v naměřených hodnotách.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 17 bře 2008 23:40

takze bodya diky, kexik tobe taky (bylo to bliz do OBI).

Musim rict, ze MCV-1 je teda uplne presny. Po promereni CV vystupu to dela presne cele Volty u kazdeho cecka.

Radsi jsem Rogueho naladil aby pasoval k MIDI (zadny problem). Ono by to pak po zasahu do MCV stejne asi dal trochu zlobilo.
Takhle ten prevodnik muzu zase v budoucnu pouzit jinde.

ninja: Muzu ti rict to same, co mne Tudy. Stahni si nekde servisni manual k MS20 at vis ktery trimry k cemu patri a postupuj podle navodu.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 18 bře 2008 00:30

bodyia píše:... Nebo si udělat vlastní volt mapu pro převodník, CHD to na požádání zvládnou (jestli se nepletu, tak s tím má zkušenosti Tudy).
Nene, já řešil pouze to, že MCV-1 měl posunuté ladění pro Yamahy CS10/15 (zmáčklo se C a hrálo F). Tam stačil posunout offset výměnou několika součástek - podle návodu poskytnutého na vyžádání přímo od výrobce - CHD
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 18 bře 2008 00:35

peteness píše:ninja: Muzu ti rict to same, co mne Tudy. Stahni si nekde servisni manual k MS20 at vis ktery trimry k cemu patri a postupuj podle navodu.
Omlouvám se za strohou odpověď, ale ono se to trochu blbě vysvětluje a přitom v tom návodu je to dost polopatě popsáno a stejně potřebuješ vědět, který trimr je který.

Jinak kdyby někdo ladil ARP Axxe, tak v návodu je chyba - podle něj se zdroje 15V nastavují jako poslední, ale ve skutečnosti je třeba je nastavit jako první.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 18 bře 2008 19:35

Tudy: V pohode. Druzi lidi si nenajdou cas na odpoved vubec. Kdybych to nedal, stejne byc te s tim zas otravoval. Takze bys tomu neusel :)

btw: strasny mazec hrat unisono Mooga s Prophetem. Ani se neodvazuju dat ukazky.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 18 bře 2008 19:51

Dej dej!

Koukam, ze nejen ja jsem mel napad propojit to nejlepsi dohromady :)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 18 bře 2008 22:14

To je normalni, me treba Korgy MS a Yamahy CS jely v pohodě a problém jsem měl s SH101 ta mi lezla asi o tón na oktávu mimo
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 18 bře 2008 22:41

a.tom.x píše:To je normalni, me treba Korgy MS a Yamahy CS jely v pohodě a problém jsem měl s SH101 ta mi lezla asi o tón na oktávu mimo
A se kterym midi/CV konvertorem?
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Odpovědět