midi > cv prevodnik v roce 2010

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

midi > cv prevodnik v roce 2010

Příspěvek od matucha » 11 říj 2010 22:56

Vim, ze se to tu uz parkrat probiralo, ale search funkce funguje extremne marne a tak raci vytvarim nove vlakno.

Potrebuju uz konecne midifikovat svoje sh09 a pro1... takze se rozkoukavam po midi>cv prevodnicich a zajimalo by me, co je dneska hodno doporuceni. Docela rad bych podporil ceske http://www.chd-el.cz/index.php?id=137 ale mam ten dojem, ze to ma prevodnik s vetsim rozlisenim (bitama) jako tomu je u novejsich kousku od kenton a spol. Matne si pamatuju, ze tu atomx neco rikal o nejakej nove verzi, je na obzoru?

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: midi > cv prevodnik v roce 2010

Příspěvek od matucha » 12 říj 2010 17:20

hm?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: midi > cv prevodnik v roce 2010

Příspěvek od a.tom.x » 12 říj 2010 20:53

Ahoj, nova verze se pripravuje, momentalne pro SH101 jako interni kit, ktery bude umet kompletni rizeni vsech parametru pomoci MIDI cc, univerzál bude navazovat, ale na to co potřebuješ stačí to co už mají.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: midi > cv prevodnik v roce 2010

Příspěvek od matucha » 13 říj 2010 01:11

Diky za info... a jak je to teda s tema prevodnikama? Ma to hladky prubehy bendovani atd?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: midi > cv prevodnik v roce 2010

Příspěvek od a.tom.x » 13 říj 2010 12:35

Ja jsem kdysi koupil Kentony jako externí krabice, takže nemám MCV (má je bodyia a tudy zkus jim poslat PM ja se jim jeví ten pitch bend) mám akorát ty retrofity co se montujou přímo do nástrojů, ale tam už je to jinej model (Korg Mono/Poly, Vermona Synthesizer, Jupiter 4)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

invisible_E
Příspěvky: 249
Registrován: 25 kvě 2008 17:22

Re: midi > cv prevodnik v roce 2010

Příspěvek od invisible_E » 13 lis 2010 20:19

Tak tiez som to teraz riesil pre moju SH 09 tak som zaobstaral Kenton Pro solo mkII a podarilo sa mi to aj rozchodit.. ono trosku to aj meni akoby charakter zvuku neviem to dobre opisat ale ked ide SH09 na cisto je to vacsie mäso.. ja mam k Sh09 aj CSQ 100 a prave tu by som chcel len nejak zosynchronizovat s
DAW / FL 9 / teda trigerovat len sequencer a ten hraje uz cisto na SHcku takze charakter by mal zostat ..no uprimne povedane neviem ako nato zatial...

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: midi > cv prevodnik v roce 2010

Příspěvek od matucha » 13 lis 2010 21:08

No ja prave vcera dones tu MCV-1 z CH-D a s SH09 to behalo hned. No je mozny, ze ten zvuk je trochu jinej... ale dari se mi s tim delat spoustu legraci. Zatim muzu jenom doporucit... je to i levnejsi nez kenton z druhy ruky, takze to nakonec bylo jednoduchy rozhodnuti.

Este to musim vyzkouset s pro-one.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: midi > cv prevodnik v roce 2010

Příspěvek od a.tom.x » 13 lis 2010 21:11

:D tak to slyším poprvé, že synth přes CV hraje jinak než při hraní na klávesnici (snad s výjimkou toho, že CV převodník bývá ujetej na ladění a musí se doladit).

To je asi jako kdybys tvrdil, že když řídíš synťák po MIDI tak hraje jinak .... ? Sorry ale blbost !
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

invisible_E
Příspěvky: 249
Registrován: 25 kvě 2008 17:22

Re: midi > cv prevodnik v roce 2010

Příspěvek od invisible_E » 17 lis 2010 14:40

blbost? tak si to pridi vypocut.. ja nemam potrebu si to vymyslat, proste len hovorim ze to hra inak..

ved CV znamena controled voltage - to znamena ak ovladam pitch pomocou CV tak jednoducho tam leze nieco troska ine a troska z ineho roku vyroby / Kenton / ako ked je to cele riadne vo vnutri s elekronikou z roku 1979.. neviem, vravim pino roll znel inak ako ked pustim CSQ ..

Neviete mi niekto nahodou poradit ako rozbehat ten sequencer cez FLko? ma to vstupy pre EXT.CONTROL a to
START a STEP

Díky

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: midi > cv prevodnik v roce 2010

Příspěvek od a.tom.x » 17 lis 2010 17:09

řídící napětí je pořád i po 30 letech pořád stejný ... Jiný se ti to zdá, protože je tam přesnej timing a můžeš to mít každé jinak rozhozené (nepřesné ladění) ale CV je jenom ladění oscilátorů na vlastní zvuk nemá žádnej vliv !!!
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: midi > cv prevodnik v roce 2010

Příspěvek od matucha » 29 lis 2010 16:27

Hm, tak mam nejakej problem s GATE u Pro-1. Nasel sem si, ze to facha na 5V konvenci a prepnul to na to. Jenze kdyz zapojim jacka normalne jak se ma, tak to vubec gate signal nedava (zustane tam jenom viset ton). Chvili jsem okolo toho obejdoval a chvili premejslel, jestli to neni nejak odpaleny nebo neco, ale s S-Trig standardem to (sice chaoticky ale prece) nejak reaguje. Takze jsem vyzkousel neco s neuplne dorazenym jackem a ejhle neco se chytlo. Ale je to dost nestabilni 2s to facha a pak zase zustane ON dokud se zas nechytne.

Neni tam nejakej zadrhel v dratovani (obracene zadratovany) nebo neco co mi nedochazi? S roland sh09 mi ten stejnej kabel facha jak ma.

Nebo je mozny, ze ten vstup ma nejakej problem? Vyschlej kondenzator co udrzi napeti jenom par vterin a pak vypadne?


predem diky za zkuseny rady

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: midi > cv prevodnik v roce 2010

Příspěvek od a.tom.x » 29 lis 2010 17:26

No SCI má V-trig stejnej jako Rolandi (tedy +) Moog má -.

Já mám podobný problém se stereo kabely (nemám redukce malé/velké jacky v mono, tam to povytžení pomůže). Zavolej Honzovi do CHD a domluv se s ním. Myslím, že když mu to přivezeš oboje tak by to dokázal najít/upravit. Typuju, že ten trigger nezvládne tu obálku pustit (slabej, krátkej impulz ?) zkoušel´s jinej kabel?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: midi > cv prevodnik v roce 2010

Příspěvek od matucha » 29 lis 2010 19:03

jo este jeden takovej kabel tu nekde mam, takze ho zkusim... dobrej napad

Odpovědět