MIDI Komunikácia medzi USB Mixom Yamaha MW12 a Cubase LE

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
fedor
Příspěvky: 3
Registrován: 25 úno 2008 13:08

MIDI Komunikácia medzi USB Mixom Yamaha MW12 a Cubase LE

Příspěvek od fedor » 25 úno 2008 13:45

Rád by som sa dozvedel, ako treba nastaviť v Cubase LE ovládanie externého USB mixu /Yamaha MW12/. Chcel by som pri live hraní prepínať medzi VST inštrumentami a ovládať volume na faderoch tak, aby som pohodlne mohol nastavil pomer ich hlasitosti z externého prostredia môjho mixu. Každý MIDI kanál v Cubase LE by som chcel mať priradený inému VST inštrumentu a toto by som chcel mať rovnako nastavené aj v Yamahe MW12. Z manuálu Yamahy MW12 som to nevyčítal.

Ďakujem

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 úno 2008 15:17

fedor : no .. na mixe by si mal mat moznost menit hlasistost .. ten mix je trosky zahada .. mne to pripada ako analogovy mix s integrovanou zvukovkou ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 úno 2008 18:53

presne tak... ta yamaha nie je digi mixpult a to co chces urobit, neurobis
najlacnejsie riesenie je asi dokupit bcf2000 od behringra... alebo miesat mysou ako ja :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 úno 2008 22:56

tak tam je integrovana zvukovka .. cize minimalne miesat hlasitosti by na tom mixe malo ist .. na kazdy vystup si da jeden VSTi ..

fedor
Příspěvky: 3
Registrován: 25 úno 2008 13:08

Příspěvek od fedor » 26 úno 2008 15:54

Ďakujem, za tipy, ale rád by som sa konkrétne dozvedel, ako si to mám nastaviť v Cubase/ ak sa to dá/.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 26 úno 2008 16:30

No obávám se, že LE asi nebude umět podporu DAW kontrolerů. Alespoň když jsem vždycky kupoval Cubase tak to uměly jedině ty nejvyšší verze tedy plná C3 resp. C4
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 26 úno 2008 18:03

fedor : problem je , ze nikto nepozna tu tvoju verziu .. a ako to funguje s mixom .. Kolko ide do PC a z PC kanalov do toho mixu ?

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Příspěvek od jardatop » 01 bře 2008 16:34

fedor : problem je , ze nikto nepozna tu tvoju verziu .. a ako to funguje s mixom .. Kolko ide do PC a z PC kanalov do toho mixu ?
Ja jsem mel doma chvilku MW10, ale je to stejne. Ma to jenom 2 kanaly.
AD je na mix out (2 kanaly) a DA je na jednom potaku na tom mixu. Jmenuje se 2TR IN/USB. Ale kvalita tech prevodniku nic moc. sumi to. A nevyhoda je, ze vystup z PC (2TR in/USB) se neda zesilit moc, takze abych nahraval 2. stopu do prvni, tak jsem to mel z PC naplno a kvuli pozadovanemu pomer hlasitosti s live jsem musel ztlumit MixOUT, takze mi to nahravalo slabe :o(

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 bře 2008 21:26

jardatop píše:
fedor : problem je , ze nikto nepozna tu tvoju verziu .. a ako to funguje s mixom .. Kolko ide do PC a z PC kanalov do toho mixu ?
Ja jsem mel doma chvilku MW10, ale je to stejne. Ma to jenom 2 kanaly.
AD je na mix out (2 kanaly) a DA je na jednom potaku na tom mixu. Jmenuje se 2TR IN/USB. Ale kvalita tech prevodniku nic moc. sumi to. A nevyhoda je, ze vystup z PC (2TR in/USB) se neda zesilit moc, takze abych nahraval 2. stopu do prvni, tak jsem to mel z PC naplno a kvuli pozadovanemu pomer hlasitosti s live jsem musel ztlumit MixOUT, takze mi to nahravalo slabe :o(
to je predsa blbost... tak by si stale nahraval znova nahraval podklady... AD musi byt na extra buse, trebars na AUXe, nie?

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Příspěvek od jardatop » 01 bře 2008 23:51

kexik píše:
jardatop píše:
fedor : problem je , ze nikto nepozna tu tvoju verziu .. a ako to funguje s mixom .. Kolko ide do PC a z PC kanalov do toho mixu ?
Ja jsem mel doma chvilku MW10, ale je to stejne. Ma to jenom 2 kanaly.
AD je na mix out (2 kanaly) a DA je na jednom potaku na tom mixu. Jmenuje se 2TR IN/USB. Ale kvalita tech prevodniku nic moc. sumi to. A nevyhoda je, ze vystup z PC (2TR in/USB) se neda zesilit moc, takze abych nahraval 2. stopu do prvni, tak jsem to mel z PC naplno a kvuli pozadovanemu pomer hlasitosti s live jsem musel ztlumit MixOUT, takze mi to nahravalo slabe :o(
to je predsa blbost... tak by si stale nahraval znova nahraval podklady... AD musi byt na extra buse, trebars na AUXe, nie?
ten 2TrIN/USB hraje jenom do Control room/Phones, takze se tam ten podklad znovu nenahrava.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 bře 2008 23:10

hmm .. tak to je ale uplne na hovno .. a je to cele uplne na nic .. hlavne ze vsade pisu ze je to digitalny pult ..

EXCOM : ak je to tak , tak na to okamzite zabudni ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 bře 2008 09:13

pytkin : tu sa ale bavi o MW12 a ja som hovoril o n12 to je ten cierny.. toto je ten sedy pult

Obrázek

Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 bře 2008 16:11

EXCOM : kurna .. kto sa v tom ma vyznat :)

fedor
Příspěvky: 3
Registrován: 25 úno 2008 13:08

Příspěvek od fedor » 23 bře 2008 09:04

Ešte raz ďakujem všetkym, čo sa zapojili do debaty a pomohli mi tak potvrdiť môj názor, že človek by sa mal rozhodnúť, či bude "kockatá hlava", alebo muzikant. Čo sa mňa týka, už som sa rozhodol, t.j. pozdravujem všetky "kockaté hlavy" a idem si zahrať na normálny klavír.
Ale aj tak by som mal ešte jednu otazku : Ak chcem live používať zvuky
VST nástrojov a ovládať to mixážnym pultom, akú verziu Cubase a aký mixážny pult mám používať aby to všetko fungovalo ?

Díky

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

n12/Audiogram

Příspěvek od EXCOM » 23 bře 2008 09:22

Obrázek
fedor : Cubase AI4 + Yamaha n12 :)
tu si pozri videa, su tam ukazky... http://www.yamahasynth.com/products/n8n12/movies.html
je to priamo integrovane s Cubase AI4 a ten dostavas k tomuto produktu zdarma....
ObrázekObrázek
Obrázek
alebo inak teraz vysiel novy produkt od Yamahy a to je AUDIOGRAM6/3
http://www.yamahasynth.com/products/aud ... tures.html
Obrázek

Odpovědět