MIDI Komunikácia medzi USB Mixom Yamaha MW12 a Cubase LE

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
fedor

MIDI Komunikácia medzi USB Mixom Yamaha MW12 a Cubase LE

Příspěvek od fedor »

Rád by som sa dozvedel, ako treba nastaviť v Cubase LE ovládanie externého USB mixu /Yamaha MW12/. Chcel by som pri live hraní prepínať medzi VST inštrumentami a ovládať volume na faderoch tak, aby som pohodlne mohol nastavil pomer ich hlasitosti z externého prostredia môjho mixu. Každý MIDI kanál v Cubase LE by som chcel mať priradený inému VST inštrumentu a toto by som chcel mať rovnako nastavené aj v Yamahe MW12. Z manuálu Yamahy MW12 som to nevyčítal.

Ďakujem

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

fedor : no .. na mixe by si mal mat moznost menit hlasistost .. ten mix je trosky zahada .. mne to pripada ako analogovy mix s integrovanou zvukovkou ..

kexik

Příspěvek od kexik »

presne tak... ta yamaha nie je digi mixpult a to co chces urobit, neurobis
najlacnejsie riesenie je asi dokupit bcf2000 od behringra... alebo miesat mysou ako ja :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tak tam je integrovana zvukovka .. cize minimalne miesat hlasitosti by na tom mixe malo ist .. na kazdy vystup si da jeden VSTi ..

fedor

Příspěvek od fedor »

Ďakujem, za tipy, ale rád by som sa konkrétne dozvedel, ako si to mám nastaviť v Cubase/ ak sa to dá/.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

No obávám se, že LE asi nebude umět podporu DAW kontrolerů. Alespoň když jsem vždycky kupoval Cubase tak to uměly jedině ty nejvyšší verze tedy plná C3 resp. C4
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

fedor : problem je , ze nikto nepozna tu tvoju verziu .. a ako to funguje s mixom .. Kolko ide do PC a z PC kanalov do toho mixu ?

jardatop

Příspěvek od jardatop »

fedor : problem je , ze nikto nepozna tu tvoju verziu .. a ako to funguje s mixom .. Kolko ide do PC a z PC kanalov do toho mixu ?
Ja jsem mel doma chvilku MW10, ale je to stejne. Ma to jenom 2 kanaly.
AD je na mix out (2 kanaly) a DA je na jednom potaku na tom mixu. Jmenuje se 2TR IN/USB. Ale kvalita tech prevodniku nic moc. sumi to. A nevyhoda je, ze vystup z PC (2TR in/USB) se neda zesilit moc, takze abych nahraval 2. stopu do prvni, tak jsem to mel z PC naplno a kvuli pozadovanemu pomer hlasitosti s live jsem musel ztlumit MixOUT, takze mi to nahravalo slabe :o(

kexik

Příspěvek od kexik »

jardatop píše:
AD je na mix out (2 kanaly) a DA je na jednom potaku na tom mixu. Jmenuje se 2TR IN/USB. Ale kvalita tech prevodniku nic moc. sumi to. A nevyhoda je, ze vystup z PC (2TR in/USB) se neda zesilit moc, takze abych nahraval 2. stopu do prvni, tak jsem to mel z PC naplno a kvuli pozadovanemu pomer hlasitosti s live jsem musel ztlumit MixOUT, takze mi to nahravalo slabe :o(
to je predsa blbost... tak by si stale nahraval znova nahraval podklady... AD musi byt na extra buse, trebars na AUXe, nie?

jardatop

Příspěvek od jardatop »

kexik píše:
jardatop píše:
to je predsa blbost... tak by si stale nahraval znova nahraval podklady... AD musi byt na extra buse, trebars na AUXe, nie?
ten 2TrIN/USB hraje jenom do Control room/Phones, takze se tam ten podklad znovu nenahrava.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hmm .. tak to je ale uplne na hovno .. a je to cele uplne na nic .. hlavne ze vsade pisu ze je to digitalny pult ..

EXCOM : ak je to tak , tak na to okamzite zabudni ..

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

pytkin : tu sa ale bavi o MW12 a ja som hovoril o n12 to je ten cierny.. toto je ten sedy pult

Obrázek

Obrázek

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

EXCOM : kurna .. kto sa v tom ma vyznat :)

fedor

Příspěvek od fedor »

Ešte raz ďakujem všetkym, čo sa zapojili do debaty a pomohli mi tak potvrdiť môj názor, že človek by sa mal rozhodnúť, či bude "kockatá hlava", alebo muzikant. Čo sa mňa týka, už som sa rozhodol, t.j. pozdravujem všetky "kockaté hlavy" a idem si zahrať na normálny klavír.
Ale aj tak by som mal ešte jednu otazku : Ak chcem live používať zvuky
VST nástrojov a ovládať to mixážnym pultom, akú verziu Cubase a aký mixážny pult mám používať aby to všetko fungovalo ?

Díky

EXCOM

n12/Audiogram

Příspěvek od EXCOM »

Obrázek
fedor : Cubase AI4 + Yamaha n12 :)
tu si pozri videa, su tam ukazky... http://www.yamahasynth.com/products/n8n12/movies.html
je to priamo integrovane s Cubase AI4 a ten dostavas k tomuto produktu zdarma....
ObrázekObrázek
Obrázek
alebo inak teraz vysiel novy produkt od Yamahy a to je AUDIOGRAM6/3
http://www.yamahasynth.com/products/aud ... tures.html
Obrázek

Odpovědět