MOTU 2408mk3 nedotazena funkce nebo mi neco uniklo?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

MOTU 2408mk3 nedotazena funkce nebo mi neco uniklo?

Příspěvek od orbis » 22 zář 2011 18:01

Ahoj vsichni.

mam tak trochu takovy problem. chtel jsem napsat primo MOTU, ale jaksi je to uz tak velka firma, ze jim napsat nejde (nebo jsem na to neprisel)..
chtel jsem jim napsat toto:
Dear MOTU team,

I am glad to own your MOTU 2408mk3 unit. But there is a problem I cannot resolve.
I have connected other AD/DA converter via S/PDIF and everytime when I play and
listen to audio through the MOTU Analog out 1/2, it goes simultaneously to S/PDIF
1/2 output (when I listen to some music with Analog out 1/2 in a player, I can
hear it on S/PDIF 1/2 too even after bypassing all S/PDIF outs!!). So it causes
feedback when I want to use some external FX connected to converter via
S/PDIF. I have dowloaded your last drivers and the problem still continues. Could
you give me some helpful advice, please?
Thanks a lot for your answer.

Ti, co tomu nerozumi. Mam ke zvukovce MOTU 2408mk3 pripojeny dalsi prevodnik pres S/PDIF, ktery ma stereo in/out. Problem je, ze i po nahrani nejnovejsich ovladacu se to chova divne. Normalne posloucham pres Analog out 1/2 na MOTU. I kdyz mam nastaveny v prehravaci nebo v editacnim programu Analog out 1/2, na externim efektu vidim, ze mi tam jde ten samy signal paralelne. tudiz ho MOTU posila zaroven s Analog out 1/2 i do S/PDIF out 1/2, a to i pres to, kdyz v nastaveni mixu i zvukovky S/PDIF out vypnu. Tim se stane to, ze kdyz pripojim externi efekt, tak to chyta zpetnou vazbu a desive to skvrci a piska. To mi prijde nepochopitelne, ze to dela i po vypnuti S/PDIF. Navic by to tam nemelo bezet vubec, i kdyz je S/PDIF zapnuty.
Nesetkal jste se s tim, prosim, nekdy nekdo? Nebo alespon nejaka uzitecna rada, ktera by mi pomohla tuhle haluz vyresit?
Predem mocrat diky vsem.

zdravi
t.

Paris
Příspěvky: 51
Registrován: 10 led 2011 12:47

Re: MOTU 2408mk3 nedotazena funkce nebo mi neco uniklo?

Příspěvek od Paris » 23 zář 2011 11:54

trochu mi v tom popisu chybi to, ze explicitne nezminujes ktery z tech SPDIF vystupu pouzivas.... (nebo sem to prehlid?)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: MOTU 2408mk3 nedotazena funkce nebo mi neco uniklo?

Příspěvek od a.tom.x » 23 zář 2011 13:33

No ja SPDIF nepouzivam vubec, ale mam pocit, ze budes muset neco provest v routovani na panelu + v mix konzoli přeházet kam to pujde. Myslim, ze neco je i v ASIO panelu.

komunikace s MOTU je divna, nicmene po prihlaseni se do systemu je tam nejaky FAQ.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Re: MOTU 2408mk3 nedotazena funkce nebo mi neco uniklo?

Příspěvek od orbis » 28 zář 2011 20:43

Ahoj. Diky za reakce. Tak nakonec jsem S/PDIF out prehodil do druhe moznosti zapojeni a ten efekt, ze posloucham z analog 1/2 out a leze to zaroven do S/PDIF out, zmizel. Ale presto, kdyz ted zapojim ten externi efekt S/PDIF out - D/A prevodnik - kompresor - A/D prevodnik - S/PDIF in, tak ten zvuk je ve vysledku dvojity, jak kdyz posloucham dva zvuky pres sebe a jeden je o par ms zpozdeny. Kdyz jsem zkousel cestu Analog 8 out (na MOTU) - kompresor - A/D prevodnik - S/PDIF in , tak to funguje, jak ma. Ale rad bych vyuzil ten prevodnik i cestou D/A, kdyz uz mam prevodnik, jaky mam. A to, ze je velky rozdil, kdyz to porovnavam s MOTU. Ten routing a nastaveni v mixu jsem resil a uz mi prijde, ze jsem snad zkusil vsechny kombinace. Ale tohle mi prijde jako normalni bezne zapojeni a bylo by vazne divne, kdyby to zprovoznit neslo. Predem mockrat diky za pripadne rady ci napady. t.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: MOTU 2408mk3 nedotazena funkce nebo mi neco uniklo?

Příspěvek od a.tom.x » 29 zář 2011 00:37

Hele ještě jedna věc, máš na cue-mixu ty kanály zamutovaný. Ono si to totiž monitoruje samo mimo DAW přímo na kartě a přimíchává svůj mix s mixem z Cubase. Když chci používat mix v Cubase, tak musím všechno v cue-mixu dát mute a nemíchat na PCI424, ale v DAW SW.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Re: MOTU 2408mk3 nedotazena funkce nebo mi neco uniklo?

Příspěvek od orbis » 29 zář 2011 07:22

Diky Tome. jojo, to uz jsem take objevil. Vystup mam v CUEmixu zamutovany. kdyz ale zamutuju i vstup, neleze to do toho vubec, i kdyz to mam v Cubase naroutovane. No, chova se mi to ponekud zvlastne. Jeste dnes zkusim zaexperimentovat a uvidim. dekuju.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: MOTU 2408mk3 nedotazena funkce nebo mi neco uniklo?

Příspěvek od a.tom.x » 29 zář 2011 09:49

musel bych to videt na miste, je tam tech vystupu nekolik a musi se laborovat i tam
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Re: MOTU 2408mk3 nedotazena funkce nebo mi neco uniklo?

Příspěvek od orbis » 30 zář 2011 07:37

3x HURÁ! Tak uz to jede, jak ma. Pro MOTU neni MUTE to same, jako stahnout volume. Logicky mi to moc nesedi, ale zkusil jsem to a jde to. Na outputu S/PDIF 1/2 out v CUEmixu jsem musel stahnout volume, zamutovat output nestacilo (zajimave). Jako stejne se mi moc nezda, jak maji nektere ty SW zalezitosti MOTU resene..ale s tim my uzivatele nic nenadelame. Hlavne, ze se experimentovanim da nakonec dosahnout toho, co je potreba. Uf..
dekuju.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: MOTU 2408mk3 nedotazena funkce nebo mi neco uniklo?

Příspěvek od kexik » 30 zář 2011 08:43

aby som to pochopil, co robi teda mute? vyradi cely port (aj pre ostatne aplikacie?)

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Re: MOTU 2408mk3 nedotazena funkce nebo mi neco uniklo?

Příspěvek od orbis » 02 říj 2011 20:43

Ahoj..to se prave chova takovym haluznim zpusobem. prave mute na outputu neudela nic, ale kdyz dam mute inputu, tak to pro cubase vyradi. Je to takovy zvlastni..mrzi me, ze treba nejde ovladat hlasitost S/PDIF na vystupu, kdyz bych pres to chtel treba poslouchat a v Cubase mit na masteru normalne 0.00dB. Je nutnost mit potom nejaky HW ovladac hlasitosti.

Odpovědět