MOTU 2408mk3 nedotazena funkce nebo mi neco uniklo?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
orbis

MOTU 2408mk3 nedotazena funkce nebo mi neco uniklo?

Příspěvek od orbis »

Ahoj vsichni.

mam tak trochu takovy problem. chtel jsem napsat primo MOTU, ale jaksi je to uz tak velka firma, ze jim napsat nejde (nebo jsem na to neprisel)..
chtel jsem jim napsat toto:
Dear MOTU team,

I am glad to own your MOTU 2408mk3 unit. But there is a problem I cannot resolve.
I have connected other AD/DA converter via S/PDIF and everytime when I play and
listen to audio through the MOTU Analog out 1/2, it goes simultaneously to S/PDIF
1/2 output (when I listen to some music with Analog out 1/2 in a player, I can
hear it on S/PDIF 1/2 too even after bypassing all S/PDIF outs!!). So it causes
feedback when I want to use some external FX connected to converter via
S/PDIF. I have dowloaded your last drivers and the problem still continues. Could
you give me some helpful advice, please?
Thanks a lot for your answer.

Ti, co tomu nerozumi. Mam ke zvukovce MOTU 2408mk3 pripojeny dalsi prevodnik pres S/PDIF, ktery ma stereo in/out. Problem je, ze i po nahrani nejnovejsich ovladacu se to chova divne. Normalne posloucham pres Analog out 1/2 na MOTU. I kdyz mam nastaveny v prehravaci nebo v editacnim programu Analog out 1/2, na externim efektu vidim, ze mi tam jde ten samy signal paralelne. tudiz ho MOTU posila zaroven s Analog out 1/2 i do S/PDIF out 1/2, a to i pres to, kdyz v nastaveni mixu i zvukovky S/PDIF out vypnu. Tim se stane to, ze kdyz pripojim externi efekt, tak to chyta zpetnou vazbu a desive to skvrci a piska. To mi prijde nepochopitelne, ze to dela i po vypnuti S/PDIF. Navic by to tam nemelo bezet vubec, i kdyz je S/PDIF zapnuty.
Nesetkal jste se s tim, prosim, nekdy nekdo? Nebo alespon nejaka uzitecna rada, ktera by mi pomohla tuhle haluz vyresit?
Predem mocrat diky vsem.

zdravi
t.

Paris

Re: MOTU 2408mk3 nedotazena funkce nebo mi neco uniklo?

Příspěvek od Paris »

trochu mi v tom popisu chybi to, ze explicitne nezminujes ktery z tech SPDIF vystupu pouzivas.... (nebo sem to prehlid?)

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

No ja SPDIF nepouzivam vubec, ale mam pocit, ze budes muset neco provest v routovani na panelu + v mix konzoli přeházet kam to pujde. Myslim, ze neco je i v ASIO panelu.

komunikace s MOTU je divna, nicmene po prihlaseni se do systemu je tam nejaky FAQ.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

orbis

Příspěvek od orbis »

Ahoj. Diky za reakce. Tak nakonec jsem S/PDIF out prehodil do druhe moznosti zapojeni a ten efekt, ze posloucham z analog 1/2 out a leze to zaroven do S/PDIF out, zmizel. Ale presto, kdyz ted zapojim ten externi efekt S/PDIF out - D/A prevodnik - kompresor - A/D prevodnik - S/PDIF in, tak ten zvuk je ve vysledku dvojity, jak kdyz posloucham dva zvuky pres sebe a jeden je o par ms zpozdeny. Kdyz jsem zkousel cestu Analog 8 out (na MOTU) - kompresor - A/D prevodnik - S/PDIF in , tak to funguje, jak ma. Ale rad bych vyuzil ten prevodnik i cestou D/A, kdyz uz mam prevodnik, jaky mam. A to, ze je velky rozdil, kdyz to porovnavam s MOTU. Ten routing a nastaveni v mixu jsem resil a uz mi prijde, ze jsem snad zkusil vsechny kombinace. Ale tohle mi prijde jako normalni bezne zapojeni a bylo by vazne divne, kdyby to zprovoznit neslo. Predem mockrat diky za pripadne rady ci napady. t.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Hele ještě jedna věc, máš na cue-mixu ty kanály zamutovaný. Ono si to totiž monitoruje samo mimo DAW přímo na kartě a přimíchává svůj mix s mixem z Cubase. Když chci používat mix v Cubase, tak musím všechno v cue-mixu dát mute a nemíchat na PCI424, ale v DAW SW.

orbis

Příspěvek od orbis »

Diky Tome. jojo, to uz jsem take objevil. Vystup mam v CUEmixu zamutovany. kdyz ale zamutuju i vstup, neleze to do toho vubec, i kdyz to mam v Cubase naroutovane. No, chova se mi to ponekud zvlastne. Jeste dnes zkusim zaexperimentovat a uvidim. dekuju.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

musel bych to videt na miste, je tam tech vystupu nekolik a musi se laborovat i tam

orbis

Příspěvek od orbis »

3x HURÁ! Tak uz to jede, jak ma. Pro MOTU neni MUTE to same, jako stahnout volume. Logicky mi to moc nesedi, ale zkusil jsem to a jde to. Na outputu S/PDIF 1/2 out v CUEmixu jsem musel stahnout volume, zamutovat output nestacilo (zajimave). Jako stejne se mi moc nezda, jak maji nektere ty SW zalezitosti MOTU resene..ale s tim my uzivatele nic nenadelame. Hlavne, ze se experimentovanim da nakonec dosahnout toho, co je potreba. Uf..
dekuju.

kexik

Příspěvek od kexik »

aby som to pochopil, co robi teda mute? vyradi cely port (aj pre ostatne aplikacie?)

orbis

Příspěvek od orbis »

Ahoj..to se prave chova takovym haluznim zpusobem. prave mute na outputu neudela nic, ale kdyz dam mute inputu, tak to pro cubase vyradi. Je to takovy zvlastni..mrzi me, ze treba nejde ovladat hlasitost S/PDIF na vystupu, kdyz bych pres to chtel treba poslouchat a v Cubase mit na masteru normalne 0.00dB. Je nutnost mit potom nejaky HW ovladac hlasitosti.

Odpovědět