MOTU V3HD

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

MOTU V3HD

Příspěvek od Puk* » 04 črc 2007 18:37

Zajimava novinka od MOTU.: MOTU V3HD

Obrázek


Mate nekdo neco podobneho "externiho" pripojeno k vasim strojum ?
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Příspěvek od Magion » 04 črc 2007 21:54

Obrázek

BlackMagic Multuibirdge - nemám to, ale jako alternativa k MOTU to existuje.
Jinak to MOTU vypadá dost dobře - otázka je zakolik a jak to bude vychytaný - přecijen MOTU ve videu není ostřílená značka oproti jiným ( BlackMagic, Canopus, Leitch, Matrox, Avid atd..), tak by tam mohzly být ještě i nějaký krpy - ... no chce to otestovat

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Příspěvek od Magion » 04 črc 2007 21:59

Obrázek
Multibridge Pro

Obrázek
Multibridge Eclipse

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 črc 2007 22:14

Kolega si to MOTU objednal .. I ked teda mna to nejak zasadne neoslnilo ..

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Příspěvek od Magion » 05 črc 2007 11:01

záleží kolik to bude stát...
In/OUTů to má požehnaně.... ještě aby člověk měl do nich co zapojit :lol:
On přeci jen kamery s HD-SDI jdou od 200tis. výše, monitory, rekordéry tak od 100......
Jedno omezení, co jsem našel je, že MOTU nativně podporuje DVCPRO HD formát (100Mbit/s), což je rozhodně lepší než HDV, ale vyšší kvalitu už neumožňuje - nepodporuje nekomprimované 8bit HD a 10bit HD už vůbec ne.
(Tak jako ten multibridge )
Když už bych si kupoval takovou kartu, tak bych chtěl rozhodně, aby akcelerovala náhledy v HD kvalitě a podporovala 10bit video a barevné korekce. ( samo, že na 10bit video v HD už člověk potřebuje diskové pole, protože dat tok je přes 1000Mbit/s, což už je maso).
Jestli se motu bude pohybovat okolo 50tis, tak je to solidní

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 črc 2007 11:43

Magion : To je pravda ? ze nepodporuje uncompressed formaty ? tak to je nepouzitelne .. to sa mi nezda .. ked to ma HD SDI ..
Inak 8bit HD som nabral na 2 disky v stripe .. i ked teda asi od 2/3 uz to nezvladalo ..

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Příspěvek od Magion » 05 črc 2007 12:22

"The Motu V3HD can ingest any source and send it to the workstation over firewire in Uncompressed SD or DVCPRO, DVCPRO 50 and DVCPRO HD. Uncompressed HD is not an option, unfortunately, as it simply won?t fit over firewire."
http://www.freshdv.com/2007/06/moto-v3h ... rface.html

takže díky FW to má určitý omezení....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 črc 2007 12:42

magion : jo jo .. uz som si to pozrel na v3hd.com .. potom mi to pripada celkom k hovnu cele to zariadenie .. snad pre niekoho k notebooku .. do pocitaca by som si radsej dal niektoru kartu od aji alebo blackmagicu .. kde navysse bude dual hd-sdi 4:4:4 ..

Odpovědět