Multi-touch tablet (iPad) vs. Fyzické fadery
- soimmo_two
Multi-touch tablet (iPad) vs. Fyzické fadery
Jelikož často míchám hudbu/komentář/ruchy do různých videí a pochopil jsem, že nejrychlejší je to jednoduše manuálně smíchat pomocí faderů, tak se poohlížím po nějakém kontroleru z fadery. Napadlo mě pak, jestli není už jednoduší koupit iPad a používat ho jako kontroler. Zdržte se prosím spekulací, ty si dovedu udělat sám. Zajímá mě spíš reálná zkušenost lidí, kteří používali třeba reálné šavle a pak přešli na iPad, nebo se třeba pak vrátili zpátky k šavlím. Prostě mě zajímá praktická zkušenost, kterou tu myslím někdo už má. Díky
Naposledy upravil(a) soimmo_two dne 21 lis 2012 19:04, celkem upraveno 4 x.
Jirka Štolfa
Re: IPad (multitouch) vs. Fyzické fadery
skusali sme tu aplikaciu na ipade .. mne to pride uplna picovina oproti behringeru .. proste sable musis citit pod prstami ..
No já kdysi pořizoval iPad že ho využiju i na ovládání Abletonu a nakonec jsem stejně koupil samostatný kontroler - APC40. Jak píše Pytkin, je to úplně něco jiného, ovládání klasickým kontrolerem.
- soimmo_two
Jo, zatím jsem víceméně podobného názoru. Reálné fadery mají totiž vždycky stejné tření. U iPadu je to závislé na vlhkosti a síle doteku (myslím tření), což je občas dost funky. A vlastně je u reálných faderů taktilní feedback, což u iPadu není.
Jirka Štolfa
Re: Multi-touch tablet (iPad) vs. Fyzické fadery
Tiez sa pripajam. Dotyk je ovela nepresnejsi, mozno na Angry Birds postacuje, ale oproti ovladaniu fadermi to je iba detska hracka.
Mimochodom, otocne kontrolery mi pripadaju presnejsie ako tahove fadery.
Mimochodom, otocne kontrolery mi pripadaju presnejsie ako tahove fadery.
neviem si predstavit miesat hlasitosti s otocnymi kontrolermi ..
Mne pridu tiez tahove fadery lepsie. 10cm fader mi naviac pride presnejsi, kedze otocny musis po istom uhle prechytit.
Na ipadu si můžeš kontrolér sestavit dle libosti + za mírné peníze tam jsou skvělé synťáky atd., ale líp se určitě pracuje s fyzickým kontrolérem - na ipad se musíš soustředěně dívat, kontrolér se dá obsluhovat téměř jen po hmatu.
A otočné kontroléry na dotykové obrazovce jsou opruz.
A otočné kontroléry na dotykové obrazovce jsou opruz.
No mě zase vždycky hrozně vadilo vrčení a cvakání automatických faderů.
Proto jsem taky pokukoval ipadu nebo třeba Stenberg CMC faderech...
Existují vůbec nějaké fyzické ale tiché?
Proto jsem taky pokukoval ipadu nebo třeba Stenberg CMC faderech...
Existují vůbec nějaké fyzické ale tiché?
yamaha DM2000 ma velmi tichucke vadre ..
Hlavne ... hmm.... tie fadery maju brzdenie, co je zamerne a od vyroby vymyslene a ergonomicky nastavene (sila primerana beznym prstom a hladkej obsluhe).soimmo_two píše:Jo, zatím jsem víceméně podobného názoru. Reálné fadery mají totiž vždycky stejné tření. U iPadu je to závislé na vlhkosti a síle doteku (myslím tření), což je občas dost funky. A vlastně je u reálných faderů taktilní feedback, což u iPadu není.
Su to rovnake dizajnerske dovody, preco sa stale v aute pouziva volant a nie tlacitka vlavo/vpravo....
- brzdenie filtruje nahodny a nerovnomerny pohyb ruk,
- rychlejsi pohyb vyzaduje viac sily nez pomaly (akoby negativna akceleracia),
- draha je pevne dana (ruka Ti "nevybehne" mimo ako na iPade) a
- feedback/ovladanie/pocit je tym padom daleko daleko lepsi = staci ti ovela menej pozornosti na ovladanie sliderov (lepsie funguje periferne videnie) a tym padom "usetris" pozornost na podstatnejsie veci
- - -
pre hawkens - otocne su dobre, ak treba "rychlo" (alebo ak sa trasu ruky

Fadery u BCF su dost hlucne, ale vzhladom na cenu by som to aj ocakaval. Neviete, ako je na tom v tomto ohlade Mackie Control? Nikdy som to nazivo nevidel.Symphonic píše:Existují vůbec nějaké fyzické ale tiché?
Mel jsem nekolik let HUI, ale zase jsem nevidel to BCF, takze taky nemam s cim srovnavat (leda ted s C|24 (a to je podobny), ale to te asi nezajima). Nicmene neprislo mi to obtezujici - hejbajici se kliky mi vadily akorat v momentech, kdy sem si potreboval zblizka poslechnout nejakej strih...Hammond píše:Neviete, ako je na tom v tomto ohlade Mackie Control? Nikdy som to nazivo nevidel.
- soimmo_two
Aha, no vida, další věc, kterou jsem si neuvědomil. Hluk z automatických faderů. Já to momentálně řeším přes obyčejný nemotorizovaný 60 mm fader a má to svoje úskalí, ale mám pocit, že jsem s tím schopen poměrně slušně a rychle míchat. A možná to tak i zůstane, když čtu o hluku z motorizovaných faderů. Možná pořídit něco dražšího, ale na to zatím není rozpočet.
Jirka Štolfa
mne pridu fadre hlucne , lek ked skokovo skacu hore dole .. ked narazaju o krajnu polohu .. pri beznom chodeni ich moc nepocut .. hlavne teda , ak su zapnute monitory ..