Najspoľahlivejšie notebooky vyrába Asus a Toshiba
Re: Najspoľahlivejšie notebooky vyrába Asus a Toshiba
Nekdy mam dojem, ze kdykoli mam nejaky notebook, tak uz pak tu znacku nechci
(nicmene ja dokazu notebook opravdu "vybydlet", je to muj hlavni pracovni nastroj).

David Antoš
http://www.sitola.cz/~antos
http://www.sitola.cz/~antos
Myslim, ze by bylo vhodnejsi to tady zamknout.
Bud tady budeme cist nekolik dalsich stranek jak konkretni uzivatel Vena Vomacka mel dobrou ci spatnou zkusenost s notasem XY nebo se tady budou delat cernobila prohlaseni ze notasy od firmy A jsou lepsi nez ty od firmy B.
Oboji jsou podle me informace s nulovou vypovidajici hodnotou.
Kermit to napsal dobre:
Bud tady budeme cist nekolik dalsich stranek jak konkretni uzivatel Vena Vomacka mel dobrou ci spatnou zkusenost s notasem XY nebo se tady budou delat cernobila prohlaseni ze notasy od firmy A jsou lepsi nez ty od firmy B.
Oboji jsou podle me informace s nulovou vypovidajici hodnotou.
Kermit to napsal dobre:
Kermitak píše:Pytkin: s tim bych nesouhlasil. Znacky s tim imho vubec nesouvisi, je to spis o konkretnim modelu a jeho provedeni.
Neviem čo to tu je za módu stále niečo zamykat. Kermitak napísal svoj názor. Ja s ním osobne nesúhlasím. Nechápem prečo by sa to malo zamykat. Kľudne nech ľudia píšu svoje skúsenosti. O tom to predsa je.
Opravujem HP, Fujitsu-Siemens, Lenovo (IBM) a HP v záruke a donedávna aj Toshiby v záruke (Toshiby teraz už len po záruke).
Podľa vlastnej skúsenosti:
Toshiby sa hrozne zopsuli. Už by som si okrem tých naj modelov nekúpil ani jednu Toshibu. Sklamanie práve kvôli tomu, že majú s výrobou notebookov viac ako 20-ročnú prax.
HP by som neodporúčal vôbec.
Fujitsu iba Lifebooky a
na Lenovo sa zatiaľ dá spoľahnúť aj keď dizajn majú taký zvláštny. Niekomu sa páči a niekomu nie.
Ohľadom Asus-u - rád tomu verím. Je to podľa mňa veľmi seriózna firma.
Podľa vlastnej skúsenosti:
Toshiby sa hrozne zopsuli. Už by som si okrem tých naj modelov nekúpil ani jednu Toshibu. Sklamanie práve kvôli tomu, že majú s výrobou notebookov viac ako 20-ročnú prax.
HP by som neodporúčal vôbec.
Fujitsu iba Lifebooky a
na Lenovo sa zatiaľ dá spoľahnúť aj keď dizajn majú taký zvláštny. Niekomu sa páči a niekomu nie.
Ohľadom Asus-u - rád tomu verím. Je to podľa mňa veľmi seriózna firma.
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...
Pytkin: fova ma pravdu, k cemu ten thread je? Co je nejspolehlivejsi stejne nezjistis (ani to nejde). Zamykat to mi prijde zbytecne restriktivni, ale soucasne mi prijde ten thread uplne zbytecnej, akorat tak dobrej na flame, nic jinyho z toho vzejit nemuze.
Kermitak: když si přečteš celej topic, tak zjistíš, že nejkontroverznější příspěvek je právě fovův, do té doby se tu nikdo nehádal. Neblbněte, chlapi 

vasek: ja nevim, mozna ta prvni radka "zamknete to", zbytek mi neprijde nijak kontroverzni a podle me naopak presne vystihuje, jak takove thready dopadaji
Tohle uz tu nekolikrat bylo a nikdy to nikam nevedlo a klidne se vsadim, ze to ted dopadne stejne
Ale v pohode, kdo ma zajem mlatit prazdnou slamu, klidne at to dela, jen mi prijde skoda ezone jeste vice rozmelnovat.

No já jsem během let měl hodně notebooků (Halikan, několik Acerů, iBook, PowerBook, Toshibu, MacBook Pro atd) a musím říct že v tom asi není moc rozdíl. Všechno Made in China/Taiwan a všechno tak nějak splácnuté, aby to fungovalo s co nejmenšími výrobními náklady. Největší šmejd z těch všech mi připadala Toshiba Tecra ... Acerů jsem měl asi 5 a kromě toho posledního, kde se zlomil kloub displeje, byly všechny bez problémů. Ted mám už rok MacBook Pro ... Je to OK, ale taky žádný zázrak ...
no ale zistis , kde mas najlepsiu pravdepodobnost .. a zistis nazory inych ludi .. Trebars Tamangov nazor mi pride zaujimavy .Kermitak píše:Pytkin: fova ma pravdu, k cemu ten thread je? Co je nejspolehlivejsi stejne nezjistis (ani to nejde). Zamykat to mi prijde zbytecne restriktivni, ale soucasne mi prijde ten thread uplne zbytecnej, akorat tak dobrej na flame, nic jinyho z toho vzejit nemuze.
- ReaktoplazmAR
tak pridám aj ja svoju trochu::: mám Toshibu : http://www.toshiba-pc.sk/Default.aspx?C ... ductId=502
kúpil som ju pred 2 rokmi, a som plne spokojní, aj ked za tie prachy by to mohlo byt aj lepšie, na pohlad/dotyk je to taká hrkotalka, strašne vrzgajú tie plasty ale vraj to má nejakú protinárazovú konštrukciu tak možno preto
kúpil som ju pred 2 rokmi, a som plne spokojní, aj ked za tie prachy by to mohlo byt aj lepšie, na pohlad/dotyk je to taká hrkotalka, strašne vrzgajú tie plasty ale vraj to má nejakú protinárazovú konštrukciu tak možno preto

Myslel jsem to tak, ze opravdu relevantni informace bys ziskal pouze z dat servisnich stredisek, ale musely by tam byt jeste zminene konkretni modely. Takova data jsou hodnotna v tom, ze vychazi ze statisticky velkeho poctu opravovanych ntb.
Tamanguv prispevek rozhodne povazuji za prinosny.
Pokud ale ja napisu, ze jsem spokojeny se svym Asusem, tak takove sdeleni toho o kvalite ntb od Asusu podle me moc nevypovida.
Ale delejte jak myslite.
Tamanguv prispevek rozhodne povazuji za prinosny.
Pokud ale ja napisu, ze jsem spokojeny se svym Asusem, tak takove sdeleni toho o kvalite ntb od Asusu podle me moc nevypovida.
Ale delejte jak myslite.

fova : ten graf na zaciatku je zostaveny z realneho predaja .. takze vypovednu hodnotu ma ..
Ten graf ma vypovedni hodnotu pouze pro modely, ktere ta firma prodava v USA, modely pro Evropu se muzou lisit, pripadne vyrabet nekde jinde (coz je dost pravdepodobne).
kermitak : s tym sa da len suhlasit ..
miestom vyroby sa mozu lisit aj rozne serie toho isteho modelu. zorientovat sa v tomto exaktne sa NEDA. macka vo vreci to bude vzdy, tak uz to s pocitacovou technikou chodi skoro odjakziva