Napajaci kabel do laptopu vs. sum v monitoroch

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
groegaard

Napajaci kabel do laptopu vs. sum v monitoroch

Příspěvek od groegaard »

Ahojte,

ked strcim napajaci kabel do laptopu, z monitorov (Fostex PM0.5II) pocut tichy vysoky sum, velmi ticho ale predsa ho je pocut. Akonahle kabel odpojim a laptop bezi na baterku, monitory su absolutne ticho. Monitory dokonca reaguju na harddisk v laptope! Mozem drzat laptop v ruke, takze nie je na stole, dam ho dalej od monitorov, potom blizsie - ale ziadna zmena, ten sum sa proste nemeni, je stabilny, ani hlasnejsi, ani tichsi.

Preco mi napajaci kabel k laptopu rusi monitory a ako by som tomu mohol zabranit? Dal som si urobit kvalitne kable na monitory, vo zvukovke nemam pichnute nic ine len monitory. Skusal som vsetko mozne, napojit laptop z inej zastrcky (sum sa zmenil na brumenie), vsetko ostatne som vypol (lampa, mobil, ostatne klavesy), no bez zmeny. Jedine co zjavne sposobuje sum je ten spominany napajaci kabel...

Poradite, prosim?

Vdaka!

ekral

Re: Napajaci kabel do laptopu vs. sum v monitoroch

Příspěvek od ekral »

Možná nejde o kabel, ale napájecí zdroj. Hodně lidí to už řešilo, třeba tady:

pc/huci-audio-spojeni-mezi-mixem-a-pc-t ... und%20loop

kexik

Příspěvek od kexik »

ano to je bordel zo spinaneho zdroja. mozno pomoze odzemnit ho, pripadne kupit iny zdroj, pripadne dat pred monitory dibox

dendy

Příspěvek od dendy »

niektore temy su na ezone nesmrtelne :-) je tu na to 1001 threadov kde sa to 1001x vysvelilo a vyriesilo a predsa pride niekto a vytvori 1002 na tu istu temu.. este potom podobne nesmrtelne temy su "HW vs SW", "Analog vs. Digital", "Aku zvukovku kupit na zaciatok" "Ake lacne profi monitory" :mrgreen:

groegaard

Příspěvek od groegaard »

No, precital som si vsetky mozne fora tu aj inde, ale mudrejsi z toho velmi nie som.

Kable mam nove, kvalitne a kratke. Uplne vsetko taham z jedinej predlzovacky (moze byt problem, ze v nej mam dve rozvodky?)

Uz teraz som skoro svorc, nerad by som vyhadzoval dalsie prachy za nove napajacie zdroje alebo diboxy, takze by sa mi hodilo skor nejake financne nenarocne riesenie. Ako odzemnim ten kabel?

Vdaka!

dendy

Příspěvek od dendy »

aach.. proste potrebujes kabel sietovy ktory nema 2 koliky a dieru (nulak) ale LEN 2 koliky.. idealne riesenie je kup si univerzalny notebookovy zdroj (len si okontroluj zo stitka napatie a prud originalneho zdroja a vyber podla toho) ktory bude mat len 2kolikovu sietovu zasuvku (bez "diery") a bude po probleme...

financne nerarocne ale nie moc bezpecne riesenie je ufiknut na predlzovacke kolik nulaku a potom tam pichnut ten zdroj.. ale vzdavam sa akejkovlek zodpovednosti za nasledky ak ta to nahodou klepne :-)) ja by som to takto urcite neriesil, radsej by som si kupil ten zdroj ...

kexik

Příspěvek od kexik »

najelegantnejsie je na zdroji k laptopu ufiknut napajaciu vidlicu a nasrobovat si tam svoju, pricom nezapojis chraniaci vodic. tym zarucis ze odzemneny bude len laptop, co je v podstate bezpecne.
neodporucam z bezpecnostnych dovodov u laptopov s kovovym povrchom (apple, i ked ten ma tusim napajaci zdroj bez ochranneho vodica)

groegaard

Příspěvek od groegaard »

No presiel som internet a snazil sa najst nejaky typ redukcie z 3 kolik na 2 kolik. Mam Sony Vaio, napajaci kabel, ktory som k nemu dostal sa neda oddelit od adapteru, je tam napevno. Da sa kupit komplet cely adapter s 2 kolikom na konci, ktory je na Sony notebooky, ale vyhodit 4000 kc by som len nerad, je to absurdne predrazene a nemam na to teraz ani prachy (univerzalne adaptery na notebooky su od 1300 kc vyssie). Ja mam predsa plne funkcny adapter, len nema na konci dvojkolik, v tom je cely problem...

Neexistuje nejaka redukcia? Strcim kabel s 2 kolikmi a dierou a z druhej strany mam 2 koliky?

Kolik nulaku by som asi nechcel ufiknut, este ma to potrasie a som v pytliku aj s celym studiom...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

inu moznost nemas .. len odpojit zem .. alebo pouzit iny adapter .. je to na tebe ..

Odpovědět