Nastavenie krivky faderov v Axiom49

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
fkho
Příspěvky: 25
Registrován: 12 lis 2006 16:49

Nastavenie krivky faderov v Axiom49

Příspěvek od fkho » 10 úno 2008 13:27

Zdravim,
potrebujem na klavesoch M-audio Axiom 49 nastavit rozsah hodnot faderov - napriklad chcem aby sa hodnota 127 vysielala pri hornom doraze (tak ako je to defaultne) ale hodnota 0 aby sa vysielala uz od polovice dolu... proste zvysit citlivost ovladaca na urcitom useku (velka zmena malym pohybom). V manuali som nic podobneho nenasiel takze neviem ako by to mohlo ist. Pozivam to v kombinacii s Live5, takze ak to ide nejak softwarovo nastavit je mi to v podstate jedno. Dakujem za rady. :shock:
f'kho: // Obe Uši Ľavé // http://soundcloud.com/obe-usi-lave

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 úno 2008 17:57

potrebujes nejaky CC transformacny plugin. samotny midikontroler to nevie a ani nema preco. pohladaj na
http://www.midiplugins.com/

fkho
Příspěvky: 25
Registrován: 12 lis 2006 16:49

Příspěvek od fkho » 10 úno 2008 18:40

No ja myslim ze to ma preco vediet ;). Kazdopadne dik za radu, to by ma vobec nenapadlo... :idea: hlava vypatlana
f'kho: // Obe Uši Ľavé // http://soundcloud.com/obe-usi-lave

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 10 úno 2008 18:48

fkho : ty vlastne potrebujes menit poziciu stredu voci min a max hodnote, toto mas na mysli jak dobre chapem... normalne je to linearne a ty potrebujes nejaku krivkou dosiahnut.. to ako vravil kexik musi podporovat samotny hw controler...

a na co to chces vlastne pouzivat?

fkho
Příspěvky: 25
Registrován: 12 lis 2006 16:49

Příspěvek od fkho » 10 úno 2008 19:36

No to som sa velmi dobre asi nevyjadril. Ide mi o to posunut horny / dolny doraz. Teda tie fadery maju dlhe drahy a spravit rychly cut je dost tazke (hlavne viacero za sebou). Takze keby som dokazal spravit polovicnym alebo stvrtinovym pohybom zmenu hodnoty zo 127 na 0, tak by to hrozne pomohlo. Akoze ta zmena krivky je jedna z moznosti, aj ked by to trebars v polovici este nebola 0, tak by to bolo super keby to bola nejaka exponencialna krivka. Controller mi je jasne ze to nevie (aj ked myslim ze to zas taka zbytocnost neni no ale budiz) a pozeral som ten odporucany web ale nic podobne som tam nenasiel... nezostava mi ine len hladat dalej
f'kho: // Obe Uši Ľavé // http://soundcloud.com/obe-usi-lave

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 10 úno 2008 19:42

fhko : na UC33 sa dalo spravit to ze na fader si dal hodnoty 0 a 1, cize dolu si mal 0 a hore 1.. assignol som spravanie buttonu na tento fader respektive NOTE ON/OFF.. dalo sa to aj na knob... a potom si vlastne mal to co by si potreboval ale len zapnuty-vypnuty, ale neviem ci slo spravit 0-1-2 to je to co chces cize hodnoty
0 = 0 = stiahnuty
1 = 64 = v strede
2 = 127 = vytiahnuty

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 úno 2008 20:05

tak potom este oklukou a za peniaze: kup a nainstaluj si fruity studio, nahod ho v live ako vsti a v nom pouzivaj svoj nastroj. pre fruity je pozadovana CC transformacia samozrejmost uz niekolko verzii dozadu

fkho
Příspěvky: 25
Registrován: 12 lis 2006 16:49

Příspěvek od fkho » 10 úno 2008 20:11

Mmm no skoro :) ... Ale rad by som vyuzil viac hodnot ako len 3...este raz to skusim inymi slovami...
Moj ciel:
- posuniem fader uuuplne navrch - vyslana hodnota 127
- posuniem ho o 1/4 nizsie - vysle sa niekolko hodnot v intervale 127-64 (kolko stihne zaznamenat, ze)
- posuniem fader do stredu - vyslu sa hodnoty 64-0
- posuvam fader nizsie a furt je 0

Takze ja nechcem, "spresnit" fader tym, ze zmenou hranic znizim pocet vysielanych hodnot, ja ho chcem naopak "znepresnit", kedze chcem natlacit 128 hodnot na rozsah, ktory rozoznava 64 urovni.
f'kho: // Obe Uši Ľavé // http://soundcloud.com/obe-usi-lave

fkho
Příspěvky: 25
Registrován: 12 lis 2006 16:49

Příspěvek od fkho » 10 úno 2008 20:14

kexik píše:tak potom este oklukou a za peniaze: kup a nainstaluj si fruity studio, nahod ho v live ako vsti a v nom pouzivaj svoj nastroj. pre fruity je pozadovana CC transformacia samozrejmost uz niekolko verzii dozadu
Hmm...mozno to ma aj ableton par verzii dopredu... :lol: uvidime este ci sa nenajde nejake menej oklukovite riesenie
f'kho: // Obe Uši Ľavé // http://soundcloud.com/obe-usi-lave

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 úno 2008 20:22

novsie verzie abletonu nepoznam... verzia 4 to nevedela

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 10 úno 2008 20:23

fkho : jasne uz chapem, ty chces ofsetnut hodnotu... tak to bude oriesok pre HW :) teda mozno to niektory supportuje, len zrovna ja taky nepoznam.. mozno hubert by vedel povedat...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 úno 2008 20:43

este tato mega zbierka by mohla fungovat. ovsem za peniaze...
http://www.bluecataudio.com/Products/Pr ... creenshots
nastavenie krivky pre kazdy cc parameter tam slubuju... ale nepoznam to osobne

fkho
Příspěvky: 25
Registrován: 12 lis 2006 16:49

Příspěvek od fkho » 10 úno 2008 20:45

EXCOM píše:fkho : jasne uz chapem, ty chces ofsetnut hodnotu... tak to bude oriesok pre HW :) teda mozno to niektory supportuje, len zrovna ja taky nepoznam.. mozno hubert by vedel povedat...
No to mi uz doslo z odpovedi aj z vlastneho skumania ze HW to asi nevie... Skor mi ide o nejaky midi efekt alebo nastavenie live, ktorym by sa to dalo spravit.

kexik: Moja 5ka to nevie a pozeral som 7ku a vypada ze tiez nie. Takze zostava nieco medzi to strcit. Ale na OvocneSlucky teda nemam chut...
f'kho: // Obe Uši Ľavé // http://soundcloud.com/obe-usi-lave

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 10 úno 2008 20:51

fkho : este ma napadla takato vec, neda sa assignut poloha fadera na controlery? to len teraz tak nahlas rozmyslam, nemam tu po ruke UC33 kontroler.. pozriem sa na to, mam to vsetko pobalene teraz...

ale aj napriek tomu neviem ci by si dokazal nahustit na to rozhranie tu rezolution.. mozno by to tak bolo ako vravis ale asi by ti posielal stratove data po dvojkach.. neviem ci to nebude dajako interpolovat prave ten fader.. sice by si mal kratsiu sablu ale posielat by mohol teoreticky data 0-2-4-6-8..... atd...

fkho
Příspěvky: 25
Registrován: 12 lis 2006 16:49

Příspěvek od fkho » 10 úno 2008 21:21

excom: s tym pocitam ze stratim na presnosti... ked by mal SW konverter z 64 aktivnych poloh spravit 128 hodnot tak by to tiez musel len po 2 davat...

kexik: no ten soft vypada ze by to mohol vediet bohuzial ked som skusal demo, nezralo mi to vobec midi eventy takze tazko povedat. Zacinam mat pocit ze najjednoduchsie bude naprogramovat si vlastnu vec... ma to ale jeden hacik... Neviem ako :D...

No dost bolo srandy...
f'kho: // Obe Uši Ľavé // http://soundcloud.com/obe-usi-lave

Odpovědět