NI Maschine otazky

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Nino1MOTIF
Příspěvky: 136
Registrován: 24 říj 2010 10:09

NI Maschine otazky

Příspěvek od Nino1MOTIF » 20 črc 2012 05:15

Ahojte vsetci,

Chcem sa opytat maitelov ni maschine na tieto veci:

Funguje Ni maschine aj cez usb kabel ? (Banky komplete 8 elements.co su v baleni,at ide zvuk?)

Cez usb kabel je maschine vst plugin aj standalone ano?

Cize.ak budem mat.otvorene motif xs vst editor mozem si ako som si doteraz otvoril napr. Nexus vst ano?


Dakujem

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1185
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: NI Maschine otazky

Příspěvek od Prvotsky » 20 črc 2012 07:49

Ahoj!

Maschine funguje jen přez usb kabel obecně - musí být vždy připojen k počítači. Nejedná se o samostatný nástroj..

Otazku ohledne vst nechapu.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: NI Maschine otazky

Příspěvek od biscuit » 20 črc 2012 08:17

nino: maschine je ciste vsti. hardware je nepovinna vec, co se tyce chodu software.

Nino1MOTIF
Příspěvky: 136
Registrován: 24 říj 2010 10:09

Re: NI Maschine otazky

Příspěvek od Nino1MOTIF » 20 črc 2012 11:47

Cize sa jedna ak som spravne pochopil:


MASCHINE je VST, a ta krabicka pady a pod. je kontroler spravne ?


Cize nebude problem, mam otvoreny MOTIF XS VST editor, nahram nastroje, stlacim F11 tusim otvoria sa VST, najdem MASCHINE, otvori sa a funguje plnohodnottne spravne rozumiem tomu?

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: NI Maschine otazky

Příspěvek od biscuit » 20 črc 2012 12:20

neznam motif editor. ale v jakymkoliv vst host software otevres maschine. samozrejme je maschine i standalone.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: NI Maschine otazky

Příspěvek od a.tom.x » 20 črc 2012 12:31

Když chceš používat konktroler tj. si bubnovat na pady, listovat v menu mimo počítač (což já dělám) tak musí být připojen přes USB.

Když chceš totéž dělat jenom v compu, přehrávat už hotové věci tak nemusí být kontroler připojen je to normální VSTi.

Můj případ je, že groovy si bubnuju a dělám s připojeným kontrolerem. Když chci nahrávat a exportovat audio kontroler musím odpojit, protože mi driver NI pořád způsobje praskání v audiu, nutí mě používat jenom jedno jádro na procesoru apod. teď jsem totéž viděl u známého na Apple.

Skoro uvažuji opustit NI a přejít na Akai tohle mě fakt unavuje na jinak super přístroji (a samozřejmě ty strašný samply od NI, který okamžitě mažu a nahrazuji vlastní knihovnou).
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Brenda Walsh
Příspěvky: 220
Registrován: 04 říj 2007 11:21

Re: NI Maschine otazky

Příspěvek od Brenda Walsh » 20 črc 2012 12:55

Presne, sem fakt zvedavej, az budu moci vyzkouset ten novej akai, pac mi uz s Maschine dochazi trpelivost.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: NI Maschine otazky

Příspěvek od a.tom.x » 20 črc 2012 13:01

Taky praská? Na čem to provozuješ? Já mám komplet Intel, procesor 2x3.00 GHz. V Cubase mi VST performance blikne max na 10-15% a praskání. Latence na to vůbec nemá vliv. Když odpojím praskání zmizí.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Brenda Walsh
Příspěvky: 220
Registrován: 04 říj 2007 11:21

Re: NI Maschine otazky

Příspěvek od Brenda Walsh » 20 črc 2012 13:42

nepraskam, teda pokud neprekrocim cpu. Mam maschine na Windows pc, i na Macbookpro pro, 2,1 Hz. Stve me ze to vyuziva jen jedno jadro, tudiz pouzivat na tom vst instrumenty i efx s rozumnou latenci na tom macu skoro nejde, na PC to docela facha, tam ma taky Intel. Ma to vic drobnejch nedostatku, ke kterejm se ovsem NI vubec nemaj. Pokud s tim pracuju jen jako s jednoduchym samplerem, a drum machinem, tak je v se ok. Me ten zpusob prace s tim vyhovuje, je to osekany na minum, takze to neodvadi pozornost, a tudiz je to perfektni jak na napdy tak na na zivy hrani. Pokud chci komplexnejsi zpusob prace s instrumenty a zvukem, delam v cubase. Takze toho zas moc nechci - moje veci rozsmyckovany + treba dva VST syntaky a na masteru VST co hrajou, pac ty jejich jsou nepouzitelny.

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Re: NI Maschine otazky

Příspěvek od Symphonic » 20 črc 2012 15:07

Když odhlédneme od software, jak kvalitní je Maschine jako midi konktroler - myslím citlivost padů apod. ?
Jsou lidi co tvrdí, že pady jsou lepší než u Akai a Korg.

Nino1MOTIF
Příspěvky: 136
Registrován: 24 říj 2010 10:09

Re: NI Maschine otazky

Příspěvek od Nino1MOTIF » 20 črc 2012 15:54

Obrázek

TOTO JE MOTIF XS VST EDITOR . otvori sa ako klasicke VSTcko, a ci napr. ako VST instruments čislo 2 sa otvorí NI MASCHINE s bankami a mozem ho pouzivat a bubnovat si a hrat.

Brenda Walsh
Příspěvky: 220
Registrován: 04 říj 2007 11:21

Re: NI Maschine otazky

Příspěvek od Brenda Walsh » 20 črc 2012 17:41

Mam vedle sebe Akai MPD24 a Maschine. Dle mých kusů, je Maschine jednoznacne kvalitnejsi kontroller, pady jsou oproti akai daleko lepsi, citlivejsi, jde na ne hrat hodne dynamicky, a i jen tak lehounce, coz u akaie nejde, to toho se musi vic triskat.

peterslaby
Příspěvky: 67
Registrován: 10 říj 2012 15:03

Re: NI Maschine otazky

Příspěvek od peterslaby » 25 říj 2012 18:51

Zdravicko
chcel by som si zaobstarat maschine mikro,hlavne na samplovanie a trochu aj využitie vst ale moj notebook je intel centrino duo 1.6 ghz a 2 gb ram, chcel by som sa spytat na vas nazor ci by ste mi ho odporucili, alebo je moj comp prilis slaby na tento soft a radsej si zaobstarat nieco inšie napr. acid music studio 8.0
dik

invisible_E
Příspěvky: 249
Registrován: 25 kvě 2008 17:22

Re: NI Maschine otazky

Příspěvek od invisible_E » 26 říj 2012 13:27

Atom mal na mysli zrejme novy Renessance - nieco ako MPC + NI Maschine dokopy a nie MPAD. mna prekvapilo ze to naozaj zacali robit od podlahy - vid video - ze naozaj chceli feedback od uzivatelov a tym myslim ludi PRO - robiacich milioni dolarov a dlhe roky v prostredi MPC. http://www.akaiprompc.com/videos#8Mg6bcX1L5M

Na druhej strane je to ale zase koncept HW + SW out of box - cize darmo budu lamat starych psov na nove granule ked vsetko co potrebuju je stara dobra kost :D a to hovorim za seba lebo mam na ceste 4000ku ;) spat na stromy

Odpovědět