Ni MASCHINE - prehravanie samplov
-
Nino1MOTIF
Ni MASCHINE - prehravanie samplov
Caute,
dneska som si nahadzal vlastne sample na pady , avsak ked buchnem na pad prehra sa cely sampel a ja potrebujem aby ak viac krat som buchol nech sa neopakuje len pokial buchnem znovu.
napr.
Buchnem (prehra sa sample) buchnem znova (zacne od znova a bucnem znova a zase odznova ale neprehra sa cely) da sa to nastavit ?
dneska som si nahadzal vlastne sample na pady , avsak ked buchnem na pad prehra sa cely sampel a ja potrebujem aby ak viac krat som buchol nech sa neopakuje len pokial buchnem znovu.
napr.
Buchnem (prehra sa sample) buchnem znova (zacne od znova a bucnem znova a zase odznova ale neprehra sa cely) da sa to nastavit ?
Re: Ni MASCHINE - prehravanie samplov
nino ty si fakt kus - co si tak nastavit obalky u tech samplu. u kazdyho si muzes nastavit chovani/odezvu na tuknuti do padu - to je prece celej zaklad sampleru.
coze to delas? nejakej hh, nebo rnb? ja fakt umiram
nebo nastav polyfonii na 1...Nino1MOTIF píše:Caute,
napr.
-
Nino1MOTIF
biscuit píše:nino ty si fakt kus - co si tak nastavit obalky u tech samplu. u kazdyho si muzes nastavit chovani/odezvu na tuknuti do padu - to je prece celej zaklad sampleru.
to je fuk co delam
Divej... na pokladani takovych mega zakladnich otazek proste fora neslouzi... UTFG!
http://lmgtfy.com/?q=ADSR+obalka
http://lmgtfy.com/?q=ADSR+obalka
jeste ze neprisla otazka, co je to polyfonie 
-
Nino1MOTIF
ADSR obálka, je součástí mnoha syntezátorů a samplerů, má podíl na parametrech zvuku, určuje jeho průběh v čase. Skládá se ze čtyř částí: Attack, Decay, Sustain, Release.
Toto som pochopil len neviem kde to v tom programe od MASCHINe najst..
Toto som pochopil len neviem kde to v tom programe od MASCHINe najst..
Pánové - mě naopak přijde, že se Nino snaží dostat mimo logiku věci; neříkám, že by to nástroj možná neuměl, ale osobně o tom pochybuji - pokud vyšle nový MIDI povel Nota ON (čili další ťuk do padu), tak přece nemůže očekávat, že se mu právě přehrávaný tón z předchozího ťuku dohraje celý
zvuk je přerušen nově puštěným samplem (samozřejmě od začátku).
Nebo mi něco uniklo (není divu, při tom slohu......).
P.
Nebo mi něco uniklo (není divu, při tom slohu......).
P.
ja mu taky moc nerozumim, kazdopadne maschine umoznuje nastavit vse, jako normalni sampler. klicem je polyfonie a obalky (nastaveni - one shot, ahd, adsr).
jinak upresneni - jestli pavlii myslis, ze kdyz tuknes pad a dalsim tuknutim do stejnyho padu znovu spustis stejnej zvuk, ale predchozi utnes, tak to plati jen v pripade nastaveni polyfonie padu na 1 nebo legato. kazdej pad ma svoje nastaveni polyfonie od legata do 32 hlasu.
jinak upresneni - jestli pavlii myslis, ze kdyz tuknes pad a dalsim tuknutim do stejnyho padu znovu spustis stejnej zvuk, ale predchozi utnes, tak to plati jen v pripade nastaveni polyfonie padu na 1 nebo legato. kazdej pad ma svoje nastaveni polyfonie od legata do 32 hlasu.
Jo - pro tenhle konkrétní přístroj, například - chápu správně?
P.
P.