nízká hodnota velocity NP-30
nízká hodnota velocity NP-30
Tak jsem se jeste rozhodl dat sanci klaviature Yamahy NP-30 a porad mi bylo divne, ze pro to, aby byl slyset druhy vzorek el.pian musim do klaviatury docela hodne bušit. Tož jsem připojil midi-USB převodník a prostě jsem něco naklepal.
Nepodařilo se mi dosahnout vetsi velocity nez 105, co delam spatne?
Mam strah, ze pri silnejsim uderu klavesnicu rozbiju.
Nepodařilo se mi dosahnout vetsi velocity nez 105, co delam spatne?
Mam strah, ze pri silnejsim uderu klavesnicu rozbiju.
Ale jináč su Moravák
Zkoušel jsem změnit všecky čtyři přednastavené hodnoty citlivosti (včetně pevné - ta je na 64) a podařilo se mi dostat se na 113, ovšem to už mám opravdu pocit, že to ta klavitatura nevydrží. No holt za málo peněz málo muziky 
I když zkusím se zeptat, zdali to není na reklamaci - když už to má midi výstup, že?

I když zkusím se zeptat, zdali to není na reklamaci - když už to má midi výstup, že?
Ale jináč su Moravák
kexik: je to problem, ak by si to mal zapojene tak ako ja kedysi. cize mimo akehokolvek DAW a podobne. proste som chcel hrat na JV1010 klavir alebo elpno a proste smola. v SY77 sa sice dali nastavit rozne druhy velocity kriviek, avsak to fungovalo len smerom dovnutra. takze smerom k inym pripojenym nastrojom to bolo stale rovnake.
Tož, já to jako úplný kláveso-klavírový začátečník vidím tak, že když si nastavím zvuk, který se bude měnit v závislosti síle úderu (třeba to ve fortissimo má přidat další nástroj - takové zvuky byly třeba v microX) a budu jej chtít ovládat touhle klaviaturou, tož nemám šanci
Já mám totiž, možná naivní představu, že co nezahraju, nebudu tvořit klikáním not
Poptám se, řekl bych že to je problém i interního zvuku - zmiňované Epiano

Já mám totiž, možná naivní představu, že co nezahraju, nebudu tvořit klikáním not

Poptám se, řekl bych že to je problém i interního zvuku - zmiňované Epiano
Ale jináč su Moravák
Pateson, problem je pravdepodobne v tom, ze jsi koupil nastroj s polovyvazenou klavesnici. Mel jsem jeden takovy master doma a vzdycky jsem z nej pri pouzivani pianoveho zvuku mel pocit, ze nenabizi dostatecny dynamicky rozsah (hloubku). Az kdyz jsem poridil skutecnou kladivkovou mechaniku slusne kvality, byl jsem s dynamickym rozsahem spokojen.
Polovyvazena je fajn na e-piana, organy a smycce, ale u klasickeho pianoveho zvuku se budes citit ponekud omezeny.
Polovyvazena je fajn na e-piana, organy a smycce, ale u klasickeho pianoveho zvuku se budes citit ponekud omezeny.
fova: aj najkakackovejsie gumickove klavesy davaju pri pomerne rozumnom udere plnych 127... to nie je principom mechaniky, ale blby vyrobok. dobre nastavena klavesnica musi ist od 0 po 127, to skor tie nizke hodnoty sa daju sudit, tam to nie je tak dolezite, ci da 5 alebo 10, ale fortissimo musi ist zahrat