nízká hodnota velocity NP-30

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

nízká hodnota velocity NP-30

Příspěvek od pateson » 24 kvě 2008 19:16

Tak jsem se jeste rozhodl dat sanci klaviature Yamahy NP-30 a porad mi bylo divne, ze pro to, aby byl slyset druhy vzorek el.pian musim do klaviatury docela hodne bušit. Tož jsem připojil midi-USB převodník a prostě jsem něco naklepal.
Nepodařilo se mi dosahnout vetsi velocity nez 105, co delam spatne?
Mam strah, ze pri silnejsim uderu klavesnicu rozbiju.
Ale jináč su Moravák

redswift
Příspěvky: 35
Registrován: 26 kvě 2004 10:33

Příspěvek od redswift » 24 kvě 2008 20:58

a zkusil si zmenit touch sensitivity?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 kvě 2008 21:04

bude tam nejaka blazniva velocity krivka nastavena... ale moze byt, ze je nahovno nakalibrovana elektronika, nie je to tak zriedkavy jav...

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 24 kvě 2008 21:34

Zkoušel jsem změnit všecky čtyři přednastavené hodnoty citlivosti (včetně pevné - ta je na 64) a podařilo se mi dostat se na 113, ovšem to už mám opravdu pocit, že to ta klavitatura nevydrží. No holt za málo peněz málo muziky :-)

I když zkusím se zeptat, zdali to není na reklamaci - když už to má midi výstup, že?
Ale jináč su Moravák

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 24 kvě 2008 22:04

kludne to moze byt problem samotnej NP-30. ja som to mal podobne na SY77 - na interne zvuky to uplne stacilo, no ked som ho mal ako master, tak napriklad k pianovym zukom to proste neslo.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 kvě 2008 22:06

to predsa nie je problem, imho... v softe predsa ide velocity dalej upravovat (skalovat, offsetovat, atd), nastuduj, co vie tvoj oblubeny DAW, a ak nevie vobe nic, este vzdy su na to nejake pluginy

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 24 kvě 2008 22:08

kexik: je to problem, ak by si to mal zapojene tak ako ja kedysi. cize mimo akehokolvek DAW a podobne. proste som chcel hrat na JV1010 klavir alebo elpno a proste smola. v SY77 sa sice dali nastavit rozne druhy velocity kriviek, avsak to fungovalo len smerom dovnutra. takze smerom k inym pripojenym nastrojom to bolo stale rovnake.

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 24 kvě 2008 22:16

Tož, já to jako úplný kláveso-klavírový začátečník vidím tak, že když si nastavím zvuk, který se bude měnit v závislosti síle úderu (třeba to ve fortissimo má přidat další nástroj - takové zvuky byly třeba v microX) a budu jej chtít ovládat touhle klaviaturou, tož nemám šanci :-(
Já mám totiž, možná naivní představu, že co nezahraju, nebudu tvořit klikáním not :-)
Poptám se, řekl bych že to je problém i interního zvuku - zmiňované Epiano
Ale jináč su Moravák

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 24 kvě 2008 23:51

Pateson, problem je pravdepodobne v tom, ze jsi koupil nastroj s polovyvazenou klavesnici. Mel jsem jeden takovy master doma a vzdycky jsem z nej pri pouzivani pianoveho zvuku mel pocit, ze nenabizi dostatecny dynamicky rozsah (hloubku). Az kdyz jsem poridil skutecnou kladivkovou mechaniku slusne kvality, byl jsem s dynamickym rozsahem spokojen.

Polovyvazena je fajn na e-piana, organy a smycce, ale u klasickeho pianoveho zvuku se budes citit ponekud omezeny.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 kvě 2008 17:02

myslim ze existuju aj krabicky co vedia robit midi kompresiu/expanziu dynamiky a podobne .. vacsina lepsich patch bayov to tusim ma .. otazne ci to stoji za tie peniaze kupovat .. Ci radsej nekupit novu klavesnicu ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 kvě 2008 17:09

fova: aj najkakackovejsie gumickove klavesy davaju pri pomerne rozumnom udere plnych 127... to nie je principom mechaniky, ale blby vyrobok. dobre nastavena klavesnica musi ist od 0 po 127, to skor tie nizke hodnoty sa daju sudit, tam to nie je tak dolezite, ci da 5 alebo 10, ale fortissimo musi ist zahrat

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 25 kvě 2008 18:17

súhlasim s kexikom. Ještě provedu nějaký test a pak jdu zkusit reklamaci
Ale jináč su Moravák

Odpovědět