nord lead 3

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

nord lead 3

Příspěvek od martinrx » 28 bře 2007 11:31

omlouvám se jestli zakládám něco co už tu bylo. ale nenašel jsem. zajímalo by mě jestli někdo víte - jsou li a kde na internetu zvukové banky ke stažení. díky :?
Naposledy upravil(a) martinrx dne 29 bře 2007 23:57, celkem upraveno 1 x.

digitalwavemusic
Příspěvky: 3
Registrován: 25 bře 2007 12:43

Příspěvek od digitalwavemusic » 28 bře 2007 11:41

na ich webe
http://www.clavia.se/products/nordlead3/sounds.htm
ine by som hladal na google

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 29 bře 2007 01:13

díky za ten link! já to zkoušel na jejich webu taky hledat - ale nechápu že na tuto stránku se prostě z jejich odkazů listováním prostě nedostanu! :?:
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 30 bře 2007 00:03

ještě mám pár otázek - všude se píše že nl3 má 8 bank po 128 zvucích - ale já natahnul z internetu factory presets a v některých bankách je jich méně!! např. bank 8 - pouze 120 programů...
dál jsem trochu překvapen - nevím s čím to přesně souvisí, většina zvuků nemá dynamiku - tím myslím že síla zvuku - neboli hlasitost zahrané noty prakticky nereaguje na rychlost úhozu. je to ok?
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 30 bře 2007 00:16

martinrx píše:...většina zvuků nemá dynamiku - tím myslím že síla zvuku - neboli hlasitost zahrané noty prakticky nereaguje na rychlost úhozu. je to ok?
Jestli máš na mysli simulace starých syntezátorů, které samy o sobě dynamickou klávesnici neměly, tak bych na tom nic divného neviděl :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 30 bře 2007 01:19

no jasně petře - tak nějak si to vysvětluju taky - ale mam dojem že třeba nástroje s fm syntézou už dynamiku měly - nepletu se? a je to i u zvuků které simulují akustické nástroje! (vím že tento nástroj není určený k simulacím akustických zvuků)
tak nějak mi to trochu chybí občas při hře. navíc když nl3 není primárně jen simulace starých nástrojů.... :?
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 30 bře 2007 07:37

No tak to není v pořádku :( . DX7 samozřejmě dynamiku má.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 30 bře 2007 07:44

martinrx:...no a v com je problem, ved si velocity mozes nastavit sam a take ake chces...

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 30 bře 2007 08:12

Možná je to tak uděláno, aby uživatelům ušetřili práci - já si na spoustu "analogů" dávám (jako parametr řízený dynamikou) CUTOFF VCF a takhle bych aspoň nemusel stahovat vliv na VCA :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 30 bře 2007 11:42

ok, už jsem na to přišel - editace pomocí morph assign.

jsem to někdy hlava zabedněná!!! :roll:

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 15 dub 2007 23:28

tak jsem nord racka vzal konečně ssebou na live. hráli jsme 5 akcí a z toho ve třech sálech nastal dost velký problém. bylo tam trochu podpětí a nr3 se z toho nemohl vzpamatovat - několikrát se sám restartoval. prostě nepoužitelné - je to zatím nejchoulostivější přístroj na tohle co jsem kdy měl v ruce. máte někdo s ním zkušenost - je to normální? :cry:
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 dub 2007 23:34

kup si online UPS a nemal by si mat problem ..

To by som spravil , aj keby som problemy nemal ..

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 15 dub 2007 23:59

martinrx píše:tak jsem nord racka vzal konečně ssebou na live. hráli jsme 5 akcí a z toho ve třech sálech nastal dost velký problém. bylo tam trochu podpětí a nr3 se z toho nemohl vzpamatovat - několikrát se sám restartoval. prostě nepoužitelné - je to zatím nejchoulostivější přístroj na tohle co jsem kdy měl v ruce. máte někdo s ním zkušenost - je to normální? :cry:
Ja hral na mejch live akcich na NL2 a delal mi to stejny. je na to hodne moc choulostivej. Nejhorsi to bylo na SummerOfLove 2004 v pardubicich, kde jim nestihal agregat a NL2 se mi zapinal vypinal stale dokola jako vanocni stroecek, mel jsem o nej srach tak jsem ho vypnul a odehral to jen s Akai S6000 tomu to nevadilo. Tohle moc Clavia neporesila.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 16 dub 2007 06:42

martinrx píše:tak jsem nord racka vzal konečně ssebou na live. hráli jsme 5 akcí a z toho ve třech sálech nastal dost velký problém. bylo tam trochu podpětí a nr3 se z toho nemohl vzpamatovat - několikrát se sám restartoval. prostě nepoužitelné - je to zatím nejchoulostivější přístroj na tohle co jsem kdy měl v ruce. máte někdo s ním zkušenost - je to normální? :cry:
Sem na NR3 odehral tak 50 live a teda ani jednou mi tohle co rikas nedelal, kdyz uz byl nejaky pokles napeti, tak to spadlo cely vsechno...
Ale mozna sem mel jen stesti pac kdyz mi doma padala elektrika, tak sis mam cely studio na upsce a jediny co se vzdy pri vypadku vypnulo tak byl NR3... takze asi trosku citlivejsi bude....

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 16 dub 2007 10:22

hmmm... vánoční stromeček - tak nějak to bylo. naštěstí jsem to nahodil do jiné fáze - kde nebyly světla a aparatura - odbruměl di-boxem a šlo to. s tou ups mi je to jasné - ale chtěl jsem se vyhnout tahat sebou zase další krabici - už tak je toho dost. tak jsem přemýšlel jestli by to nepořešil nějaký odborník zásahem přímo do nr3. nevím možná je to blbost. :oops:
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Odpovědět