okMonkeyFighter píše:ale tak da se to dochytat v mixu stejne tam, naky to EQ prdnes:)
I kdyz je asi lepsi kdyz uz to s tema vejskama leze rovnou z krabice nez je tam pak pridavat pomoci EQ...takze nejzbejva nez pouzit ten filtr...no kazdopadne na norcka rikam JO, VRELE DOPORUCUJU
Nord Lead/Rack 2x
Koukam, ze se tady resi muj problem, potreboval bych synth na plochy a bassy pro hip hop a urban music. Koukam, ze Nord Lead 2 by se asi k tomuhle taky hodil, ale je to docela palba : ( Na vsech forech, ktere jsou zamereny na tyhle styly se mluvi jen o Motif, Triton a Fantom, pak ze Roland Juno 60/160 je super na basslinez, koukam, ze je tady syncro a MonkeyFighter, poradite? diky...
tak podle me se ti na hip hop a RnB apod. hodi nejvic Triton, Motif, Fantom..to sou workstation. Nevim ja se nevyznam v tehle stylech ale vetsinou se to dost podoba zive music takze zrovna norda nevim no sice basy z toho lezou paradni ale zase jen na basy porizovat takovou drahou vec. Vic toho asi do hip hopu nevyuzijes.smog píše:Koukam, ze se tady resi muj problem, potreboval bych synth na plochy a bassy pro hip hop a urban music. Koukam, ze Nord Lead 2 by se asi k tomuhle taky hodil, ale je to docela palba : ( Na vsech forech, ktere jsou zamereny na tyhle styly se mluvi jen o Motif, Triton a Fantom, pak ze Roland Juno 60/160 je super na basslinez, koukam, ze je tady syncro a MonkeyFighter, poradite? diky...
- MonkeyFighter
smog:jak pise tom z toho leada bys vykouzlil sice supr basy ale tim to konci...plochy z toho nedostanes na to je to moc tvrdej synth...kdyz uz tak virus trebas ale taky si myslim ze treba ten motif a spol ti udelaj mnohem lepsi sluzbu pac tam budes mit bandu vseljakejch zivejch zvuku na kterejch hypec docela stoji...i kdyz poslední dobou v nem ty syntaky slisim cim dal tim vic (třeba supercroo to sou vyloženě syn?árny,po živim nástroji ani vidu ani slechu)
o tom junu tu psal syncro ze se daj vylouditr killah bassy...dá se sehnat dost levně co sem koukal...
o tom junu tu psal syncro ze se daj vylouditr killah bassy...dá se sehnat dost levně co sem koukal...
MonkeyFighter: Diky moc, ja asi splasim to Juno 106, jde mi hlavne o ty basy, je to i za slusnou cenu, potrebuju jen basu, nic vic, kdyby slo do tuheho, tak bych poridil neco velkyho, nehodlam ale napodobovat Superz ani nejakej novej new style, to jsem nejak moc nepobral : ) ted je otazka jestli Juno 60, nebo 106 Slysel jsi to? diky...
- MonkeyFighter
tak to ja spodky superz muzu zvlast na tom novym albu sou fakt naslaply...ale uz me moc neba poslouchat jak sou nejlepsi a jak ti utrhnou hlavu a naserou ti do krku a vubec:)
jinak s tim junem neporadim, neslysel sem ani jedno ale prohledej forum urcite uz se tu o nich dost napsalo...ale asi to budes muset stejne nakonec zjistit vlastnim uchem pac nekdo rika ze je lepsi to a druhej zas tohle..ani bych se nebal treba koupit ozkouset a poslat dal...sou to dost stary krabice takze je posles pryc za podobnou cenu jako je koupis...
jinak s tim junem neporadim, neslysel sem ani jedno ale prohledej forum urcite uz se tu o nich dost napsalo...ale asi to budes muset stejne nakonec zjistit vlastnim uchem pac nekdo rika ze je lepsi to a druhej zas tohle..ani bych se nebal treba koupit ozkouset a poslat dal...sou to dost stary krabice takze je posles pryc za podobnou cenu jako je koupis...
smog: Měl jsem doma Juno 60, 106 i Alpha Juno1. Na basy podle mě jednoznačně vede 106, má moc pěknej basově bohatej zvuk, 60ka je o něco měkčí a AlphaJuno jsou už někde jinde, je na nich moc pěkný PWM, ale ten bas je míň š?avnatej. 106ka má fakt luxusní subOsc, jenom je ten její zvuk takovej trochu špinavej, což mě se třeba líbilo, ale nemusí to sedět každýmu. Juno60 nemá MIDI, musel by sis sehnat nebo zbastlit MIDI-DCB interface.
Co se Nord2 týče, je to na basy asi ještě lepší, jsou plný, pevný, ale zase jsou hodně tvrdý, takže je to fakt o vkusu.
Jen můj názor, Saša
Co se Nord2 týče, je to na basy asi ještě lepší, jsou plný, pevný, ale zase jsou hodně tvrdý, takže je to fakt o vkusu.
Jen můj názor, Saša
diky moc kluci.. syncro: tak to je presne to co hledam, hodne spinavou basu, uz jsem kontaktoval nekolik lidi co 106 prodavaji za 6 : ) tak doufam, ze to dopadne... MonkeyFighter: Mas pravdu, posledni album Superz je opravdu skvely, texty dosti "intelektualni" ale jsou opravdu TOP, zatim... : ) Jinak nej je Norman a refren: Prochazim se tmou, za tohle me zavrou, oh nou, a ja Te miloval a tys vy***ala se mnou.... tenhle track miluju....
mam prosbu na lidi, kteri maji nl2 popr. 2x. zajimalo by me opravdu uprimny, konkretni a pokud mozno i objektivni srovnani nl2 a discovery. discovery zere presety z nl, takze to nebude zadna extra fuska. mozna kdyby si dal nekdo praci a udelal treba i nejaky ukazky z obou nastroju se stejnym presetem...
mam na mysli verzi discovery 2.5 zajimalo by me co tomu krome unisona chybi.
kazdopadne moc dekuju, jestli si da nekdo tu praci.
mam na mysli verzi discovery 2.5 zajimalo by me co tomu krome unisona chybi.
kazdopadne moc dekuju, jestli si da nekdo tu praci.
Tom Thak: http://www.gunjah.cz/audio/Nordsaw.mp3
Doufám, že je to ten zvuk, cos chtěl. Udělal jsem to dle tvýho návodu, je to unisono. Sorry za zpoždění,
Saša
Doufám, že je to ten zvuk, cos chtěl. Udělal jsem to dle tvýho návodu, je to unisono. Sorry za zpoždění,
Saša
Hele Saso tobe pripada Juno 106 mekci nez Juno 60? Me se to zda byt presne naopak Juno60 ma takovou americtejsi trdsi fazonu.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
http://www.aos-pro.com
- MonkeyFighter
a.tom.x: Mě přišel bas z Juna 60 měkčí ve smyslu míň ostrej, míň definovanej, než z Juna 106. 106 podle mě víc zařezávalo nebo jak to říct. Rozhodně se mi na basy 106 líbilo víc, popravdě řečeno čistě na basy je 106ka jeden z nejlepších nástrojů, aspoň pro mě. Měl jsem ji kdysi v dobách, kdy jsem dělal acid, pak jsem ji prodal a asi za tři roky jsem si zase jinou koupil. Tu jsem ale nakonec taky prodal, takže si ji zase možná jednou koupím 
Saša
Saša