NORD STAGE 2

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
delamitri
Příspěvky: 23
Registrován: 02 čer 2010 14:18

NORD STAGE 2

Příspěvek od delamitri » 10 čer 2012 19:31

Zdravím. Poradí někdo s tvorbou zvuků a práci s PC? Severní čechy - Praha.
Díky

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: NORD STAGE 2

Příspěvek od James L. » 11 čer 2012 09:32

Google nebo buď víc konkrétní. :)

delamitri
Příspěvky: 23
Registrován: 02 čer 2010 14:18

Re: NORD STAGE 2

Příspěvek od delamitri » 11 čer 2012 12:40

Když stáhnu zvuk do nordu, Mám ho v samplu jako vzorek bez efektů. Dá se zvuk z nord library stáhnout i s efektem, nebo ten tam musím nastavit? Možná se ptám blbě, ale práce s PC mi nikdy nešla. Potřeboval bych to ukázat.
Díky

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2678
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: NORD STAGE 2

Příspěvek od MDudas » 11 čer 2012 17:52

Ja nie som Nord-ak, ale vseobecne pravidlo - ak si importol sample, tak mas iba sample (surove zvuky). Ostatne veci (parametre, efekty, ovladanie, modulaciu) musis dorobit sam. Ak chces komplet nastroj, musis naladovat nejaky objekt, ktory to vsetko v sebe ma. Predpokladam, ze ta Nord Library bude mat moznost ladovat sample aj nastroje.... (jedine, ze by nie :| )

klingáč
Příspěvky: 408
Registrován: 08 pro 2010 11:36

Re: NORD STAGE 2

Příspěvek od klingáč » 24 pro 2014 13:50

Ahojte. Nebudem zakladať novú tému..
Chcel by som sa spýtať, či je možné na NORD Stage, resp. NORD Electro nastaviť master tune na 432Hz.
Má niekto skúsenosť? Na NL2X by to malo ísť, troška neštandardne, ale predsa pomocou "value range", kde 0 = 440.
Poradí niekto? Ďakujem.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2678
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: NORD STAGE 2

Příspěvek od MDudas » 26 pro 2014 21:21

Google hovori ze ano:

Hold shift and press [1/SYSTEM].
Hit the right cursor (to the right of the bank buttons A, B, C & D)
The screen now shows Fine Tune - check/dial the value

Mensi problem bude s tym prepoctom centov na Hz (presne 432Hz nedosiahnes)

chose
Příspěvky: 41
Registrován: 06 črc 2014 09:16

Re: NORD STAGE 2

Příspěvek od chose » 01 kvě 2015 20:38

Dá se nastavit na Nord Stage 2 tuhost klaviatury? Myslím odpor, jaký chceme, aby klávesa kladla pri jejím stisknutí.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2678
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: NORD STAGE 2

Příspěvek od MDudas » 02 kvě 2015 00:31

Realna tuhost sa samozrejme nastavovat neda. Da sa nastavovat krivka dynamickej odozvy, ktora simuluje tuhost. Neviem, ci to plati iba pre piana, alebo generalne - manual:
Hold Shift and press the Model button, to select the dynamics response. This allows you to select different response curves, which makes the Nord Stage 2 react stronger to the velocity you use on the keyboard.

chose
Příspěvky: 41
Registrován: 06 črc 2014 09:16

Re: NORD STAGE 2

Příspěvek od chose » 02 kvě 2015 21:00

Diky.

Odpovědět