Nova TB-303 BASSLINE

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
kora

Příspěvek od kora »

To eGen..

Ha Ha.. Nez jsem to stacil napsat a poslat taak jsi odpovedel... :oops:

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

kora píše:
wir píše:virus c mal asi najhorsiu basu aku asi pametam :)
btw, skusal som cez weekend krutit obdobnu basu na nord rack 2, bolo to skoro super ale stale je tam taky drobny praskot z ktoreho ma isiel slak trafit, skusali ste to niekto na nord leade 2ojke ?
Coze virus C a nejhorsi basa? Co delas za music? Country :P
Me teda z Vira C beha mraz po zadech .. nebo co to je ...
Neco jako 303 sound z toho taky dostanu..
kdyz hodis na basu Moog resonanci tak ti to ukopne koule :twisted:
NL3 je na to ok ale ma takovej mekej zvuk.
Ja mam taky rad Viruse (muj nejoblibenejsi), ale od 303 cekam ze bude trosku vic surovej - tvrdsi. NL 3 ma teda tvrdsi zvuk jak Virus ne...

wir

Příspěvek od wir »

kora: sorry, ako virus je fajn, aj basy ma fajn, ale teda 303like psybass sa mi z neho nikdy nepodarilo dostat taky aby ma uspokojil, skratka sa mi zda ze na to co som od neho chcel ten virus strasne rozlieval spodky. A mna zaujima viac "kmitanie" tej basy ako spodne "dunenie". mozno som sa malo snazil, ale tak isto sa asi potom malo snazilo aj vela inych ludi, ktorym islo o to iste..
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

kora

Příspěvek od kora »

To .. ekeaze

Asi to nedokazu posoudit.. Jsem zamilovan do Viruse a jeho zvuk me povznasi :P ale je pravda ze jsem si jeste poradne nezaticil na NL3...

peteness

Příspěvek od peteness »

na psy basu pro mne zatim jednicka MFB synth lite - malicky desktop made in Berlin.
tady je opakovane ta ukazka, vsimejte ten hukot uprostred ukazky

http://www.mfberlin.de/Produkte/Musikel ... /Lite2.mp3

Jestli tohle nekdo udela v softu, tak snim hovno

eGen

Příspěvek od eGen »

Jeste mam :o) A asi si ho necham

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

303 udela clovek na hodne masinach! Rozhodne na Nordlead 2 Tobych se skoro pohadal:)

tady je moje NORDLEAD 2 - TB-303 ukazka:
Je to moje hodne stara vec (nahled jen 2minuty), takova prdla pecka. Udelal jsem ji jen na CLAVIA masinach pro mezinarodni soutez kterou pred lety poradala CLAVIA. Tahle pecka vyhrala 8 misto z 10 nej skladeb (ze 124 soutěžících) ..omluvte strrrasnou eq a reverb michacku:)

http://www.clavia.se/MP3s/MP3%20files/n ... -2edit.mp3

Clavia MP3 competition winners

8. 'Nord Swing' by Ecson Waldes

Everything was done on Nord equipment:
background pad (Nord Lead 2), old minimoog bass (Nord Lead 2), fm harmonica lead (Nord Lead 2), xylophone long (Nord Modular), tb-303 bass (Nord Lead 2), sync guitar (Nord Modular), drums 26 (Nord Modular, ride is from Nord Lead 2).

FX description:
mixing, equalization, filtering and dynamic processing (Yamaha 01v), stereo delay (Yamaha 01v), early reflection (Yamaha 01v), delay (Ibanez AD100)

You're welcome to e-mail Ecson Waldes and also visit their web site .

Download: Nord Swing-2edit.mp3 (2.08 min, 2,005 kb)
.

eGen

Příspěvek od eGen »

peteness píše:na psy basu pro mne zatim jednicka MFB synth lite - malicky desktop made in Berlin.

A ty ho vlastnis ? Kde si ho kupoval ?

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

ECSON WALDES: Hmmm. Peknej Acid.... Takovej ten rychlej acidcorovej z toho dostanes?

peteness

Příspěvek od peteness »

eGen píše:
peteness píše:na psy basu pro mne zatim jednicka MFB synth lite - malicky desktop made in Berlin.

A ty ho vlastnis ? Kde si ho kupoval ?
nevlastnim. Podivej se na tech jejich strankach, tam je seznam prodejcu. Objednaval jsem ho odnekad z nemecka, ale ozval se az za dlouho, to uz sem mel toho Terrateca.

SchneidersBuero - Andreas Schneider
Alexanderplatz 5 - 10178 Berlin - Germany

Telefon (+49) 030/ 9789 4131
Telefax (+49) 030/ 9789 4132

Besuche biitte nur Do & Fr von 14 - 18 Uhr
oder nach vorheriger Terminvereinbarung.

kontakt@schneidersbuero.de

Taky sem objednaval ze Schweizu Neptune II a taky to nejak vysumelo.

eGen

Příspěvek od eGen »

:o) Nezajimalo me kde se to da sehnat, to vim. Jenom v pripade ze to vlastnis, odkud si ho bral konkretne ty :o) Nevlastnis .. tak v poho. Uz jsem se orosil ze sem nekdo ofiko distribuuje takovyhle maly firmicky.
Schneiders Buero je kultovni "kramecek" Pro evropany je to snad jediny misto kde sehnat bez problmeu analogue solution vecicky.

eGen

Příspěvek od eGen »

OT: U vsech malych analogu mne stve jedna vec: absence HPF popripade BPF, BRF ...
U M.A.R.S. se to da resit dokoupenim jejich filtru, ktery reaguje na CV posilaneho z marsu.

Vzdyt i blbej HPF doda tak malemu synthu dalsi moznosti zvukoveho uplatneni. PsyTrance by bez HPF SAW neexistoval :o)

peteness

Příspěvek od peteness »

hmm.....Jenom v pripade, ze by sem nekdo distribuoval tyhle firmicky, tak by to jenom v tomhle pripade musel byt magor :wink:

eGen

Příspěvek od eGen »

To je fakt :)

Zacal sjem uvazovat, ze jestli se nekdy vratim k sroubovani, tka bych si zacal stavet nejaky modularek .. kazdej mesic koupit jeden modul ... to by slo. Zacit s nejakym zakladem a dokupovat si modulky podle aktualni potreby :o)
Ted mi uchvatil ten 6HE Curetronic:
Obrázek

dendy

Příspěvek od dendy »

wir píše:kora: sorry, ako virus je fajn, aj basy ma fajn, ale teda 303like psybass sa mi z neho nikdy nepodarilo dostat taky aby ma uspokojil, skratka sa mi zda ze na to co som od neho chcel ten virus strasne rozlieval spodky. A mna zaujima viac "kmitanie" tej basy ako spodne "dunenie". mozno som sa malo snazil, ale tak isto sa asi potom malo snazilo aj vela inych ludi, ktorym islo o to iste..
psybasu spravis na comkolvek len musis vediet ako na to ;)
schvalne skus uhadnut na com je robene toto :
loop

btw. mam vlastnorucne robeny klon 303 postaveny z original japonskych tranzistorov (taky DYI projekt www.acidcode.de) a musim povedat ze to nieje klon, je to original :) (zajtra pastnem nejaky example loop - ta basa z toho nie je ;))

Odpovědět