oprava gearu - praha

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

oprava gearu - praha

Příspěvek od tankista » 20 říj 2006 10:54

Vydrazil jsem sampler Akai Z4 na ebayi, ale dosel mi ponicenej, nakej trotl s tim asi hazel... Konkretne jsou mechanicky poskozeny volume knoby pro main out a sluchatka, taky z toho nemuzu dostat zadnej zvuk (coz by s tim mohlo souviset)... Driv nez zacnu resit nakej upgrade karet, disku a ramky, potrebuju mit jistotu, ze bude makat. Nevite, kde je v praze nejaka solidni opravna takoveho vercajku? (Sam nejsem moc zdatnej v takovejch vecech...)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 20 říj 2006 11:03

Ja taky potrebuju opravnu v Praze, hlavne pro Laylu 20bit, asi s ni taky nekdo hazel... :( A pro Art sgx2000, displej blika a moc nesviti a knoby chrastej.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 20 říj 2006 13:20

Tuším, že a.tom.x tady kdysi něco referoval o dobrých zkušenostech s opravou gearu v Praze.

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 20 říj 2006 13:22

jo, mam taky takovej pocit, ze sem jednou nekdo neco takoveho hazel, ale at delam, co delam, nemuzu to podle klicovych slov nalezt, tak se snad dotycny znovu ozve...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 20 říj 2006 13:36

Já potřeboval opravit MP7 groovebox (mohlo by to být dost podobný), tenkrát jsem to dával do CHD Elektroservisu. Jen se modli, aby to nebyl problém v digitální části. Pokud to bude analog, tak je úspěšnost opravy daleko vyšší...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 20 říj 2006 13:36

no ja budu asi potrebovat vymenit displeje u dvou alesisu D4

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 20 říj 2006 13:57

Mám kontakt na Yamahu v Praze, kdybyste někdo chtěl....

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 20 říj 2006 14:12

Tankistovi: Sice nejsem z prahy,ale pokud chces aby byl akai v dobrych rukou a neublizilo se mu,nabizitm ti ze se na to podivam.Zamerne nepisu ze opravim,muze to byt taky uz krasne a drahe tezitko,mnohe,temer vsechny PCB jsou vicevrstve,tim nemyslim dvou ale treba ctyr,sesti a pokud je takovyto plosny spoj polamany,nashledanou krokodyle.Zitra jedu do prahy,mam tam nejake neodkladne zalezitosti.Pokud budes chtit,muzu se na to podivat hned v Praglu a zhodnotit zda to ma smysl.O tom ze mu neublizim vice nemusis pochybovat,to je jasna vec.

Pokud bys teda mel zajem,napis mi soukromou zpravu a dam ti na sebe telefon.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 20 říj 2006 14:17

B.L.A servis.... http://www.bla.cz/ v praze

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 20 říj 2006 14:42

http://www.chd-el.cz (Rolandy + analog gear, ale opravili mi i Akai sampler)

Yamaha servis v Ohradní - doporučuji velmi dobré
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 20 říj 2006 14:44

Já potřebuju někoho, kdo mi opraví elektrické piáno (seřízení mechaniky, snímače)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 20 říj 2006 15:24

a.tom.x:a co si mel se samplerem muzu li se zeptat?

jak sem tu resil toho prehrejvajiciho se pstrosa,tak sem ted koupil e6400 a starej sem dal do kapely zjistil sem ze kdyz ho zapnu tak trva 5-10 minut nez zacnou hrat anolog outy(mel sem tam adatku takze sem je nepouzival) a rek bych ze za to muze ten svab kterej dostal dost pokourit:( myslis ze sou schopny neco takovyho sehnat?
Naposledy upravil(a) MonkeyFighter dne 21 říj 2006 01:02, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 20 říj 2006 16:01

to se obavam, ze bude problem, pokud je to nejakej zakaznickej svab. E-mu je dneska mrtva firma co se tyka hardware, uz delaji jenom ten PC srot. Pokud, je to ale nejaka soucastka, ktera jde nahradit tak asi jo. Ale budes muset mit servisni manual. E-mu jsem kdysi mel v BLA, ale bylo to dost drahy.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 20 říj 2006 17:22

Neural_I píše:no ja budu asi potrebovat vymenit displeje u dvou alesisu D4
To by neměl být problém, pokud seženem ten samý typ. Je tam dvouřádkový 16ti-znakový s LCD podsvícením, což je pohoda, ALE! problém může nastat s výškou displeje (resp. právě toho podsvětlovacího panelu) - výškou rozuměj výšku na tisku.
Trváš na té oranžové, nebo to může být standardní žlutá?

Jestli pojedeš přes Brno, ozvi se.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 20 říj 2006 17:57

Tudy: muze to bejt jakakoliv barva. na jedny D4ce vynechava podsviceni a na druhy je pulka znaku necitelnejch, teda me to moc neva ja uz do toho du poslepu po tech letech ale Tranzistora to trochu znervoznuje 8)
kdyby to nebyla velka polozka tak bysme to nechali udelat, dokazal bys aspon pribl. odhadnout na kolik to muze vyjit ? je to kosmeticka vada, moc se mi do toho investovat nechce, na zvuku se to jaksi neprojevi

kazdopadne diky za info

Odpovědět