Opravy/úpravy kytar

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
peteness

Opravy/úpravy kytar

Příspěvek od peteness »

Nikdy jsem nepotřeboval pouštět se do větší úpravy kytary, až teď. Mám pořád ten Fender Lite Ash, zvukově nádhera, elektrika ujde, ale neladí, krk je trochu zkroucený, pražce nejsou ok a taky bych chtěl změnit profil krku, je moc tlustý - vůbec nesedí do ruky.
Víte někdo o člověku/ firmě z Prahy nebo okolí, kdo by tohle spolehlivě, kvalitně a bez řečí zvládnul? Nevím jestli se tam musí dát nový krk nebo to půjde předělat z původního.
:?:

Pytkin
Moderátor

Re: Opravy/úpravy kytar

Příspěvek od Pytkin »

v bratislave by sme vedeli ..

jazzym

Příspěvek od jazzym »

na skrutený krk skus uvolnit vyztuhu , napnuť struny ktore by ho mohli dorovnať a nechaj ju pár dni potom dotiahni vyztuhu :wink:

KILLA

Příspěvek od KILLA »

http://www.alexim.cz/servis-kytar/100.html

je tam velmi šikovný Standa Staněk.. tak ho zkus..

rastis

Příspěvek od rastis »

peteness píše:... a taky bych chtěl změnit profil krku, je moc tlustý - vůbec nesedí do ruky....
:?:
toto moze (nemusi) byt riskantne. uz som to totiz zazil - bralo sa zozadu z profilu krku, len par milimetrov a narazilo sa na drazku s vyztuhou. ako hlboko a ako presne je vyztuz vlozena sa da totiz len odhadnut, presne sa to nemusi vediet.

Fendracke komponenty su kompatibilne, takze ja by som normalne z ebaju kupil za kilo novy americky Tele krk, tie su podla mna pohodlne a nie hrube, origos Fender a bolo by vybavene.

Lite Ash, to su tie, co sa cca 10 rokov dozadu vyrabali v Korei ? co si pamatam, tak sa mi nezdalo, ze by mali hrube krky, skorej naopak...

peteness

Příspěvek od peteness »

Ten krk je spis U-profil, coz k Telecasteru patri. Ja chci vic stratovsky nebo ibanezacky typ krku.

Jirka Štolfa

Příspěvek od Jirka Štolfa »

Dal bych určitě nový krk.. přesně jak psal rastis. Nikdy nevíš jak hluboko je výztuha.

Ale pozor, součást současného skvělého zvuku je i krk !!! Když ho vyměníš, tak se to na 100pro posune zvukově jinam.

Momochodem mě taky ty U krky vůbec nebaví... taky mám radši ibanezacké placky.

peteness

Příspěvek od peteness »

Kdyz to zustane javor/javor a delka krku zustane stejna, tak se zvuk zmeni ne o moc. Kazdopadne se to musi preprazcovat a z toho profilu me boli ruka, tudiz k te kytare mam schizofrenni vztah, protoze zvukove ji mam rad.

Pierre niko

Příspěvek od Pierre niko »

zvuk se zmeni i tak pete. mam tady 3 lawsuity Precissionu, jednu PB od macha a jeden nejaky humpolacky lawsuit PB z 90s, experimentoval jsem a mam dobrou predstavu jak co funguje. radsi vymen krk, tak ci tak budes mit imho jiny zvuk, mozna lepsi. Kazdopadne se muzes vratit ke staremu zvuku. ale hrabni do nej a jsi vis kde, neni cesty zpet. kazdopadne, jestli ti tvoje tele nesedi jak ma, pak bych to taky resil. kajtra podle me musi v rukou bavit a lahodit :) jinak, jestli muzu neco navrhnout, tak bych jeste zkusil ve vztahu k tomu krku jednu vec. trening. pruziny na cviceni gripu, powerball a stretching. k nezaplaceni, pokud te ovsem nelimituje delka vlastnich prstu. pak bych skutecne sel do krku...

rastis

Příspěvek od rastis »

isiel by som do obchodu s dobrym Fender vyberom, poskusal by som vsetky verzie co existuju a ak by som natrafil na taky model, kde mi sedi krk, potom by som sa snazil ten krk kupit z ebaju.

akurat mam obavu, ze hladat u Fender Tele (hocijakeho) krk s profilom a'la Ibanez, je utopia.

to by som si radsej dal taky krk spravit u gitarara, v Cesku su ich urcite desiatky.

original povodny krk by som neupravoval co sa tyka profilu. co ked v buducnosti bude treba gitaru z nejakeho dovodu predat ? sama o sebe nema bohvieaku hodnotu a s dobabranym krkom nebude mat hodnotu ani ako "darujem" ...

peteness

Příspěvek od peteness »

Myslie, ze je lepsi to prodat tak jak to je, a koupit si poradnou kytaru?

Pierre niko

Příspěvek od Pierre niko »

jestli je to alternativa, a kdyz si budes moci predem dobre osahat, tak je to podle me nejlepsi reseni. Kdyz by ti prodejce nedajboze natah tvoje (treba i tebou zakoupene struny, jsi-li na nejake zvykly) a treba ti ji (sci-fi) pujcil, abys ji mohl v klidu testnout na tvem aparatu, tak neni co resit. I takovi prodejci jsou...

rastis

Příspěvek od rastis »

peteness píše:Myslie, ze je lepsi to prodat tak jak to je, a koupit si poradnou kytaru?
ako som spominal, bohviekolko za to nedostanes, je to Korea, atd... pritom to boli zvukovo a spracovanim slusne gitary. uz sa nepamatam, co to stalo ked sa to robilo, ale dnes za to viac, ako 300€ asi nedostanes a za take peniaze ani lepsiu gitaru asi nekupis...

peteness

Příspěvek od peteness »

jedine misto co znam, kde maji aspon neco malo, jsou Kytary.cz - Dekanka. Treba tuhle kytaru tam maji za 35 000 na obchode, to je tak max, co muzu dat......nebo zajet k Thomannovi, tam jich je jak maku.

jazzym

Příspěvek od jazzym »

ked citiš že k nej nemáš vztah a možno ju budeš chciet predať tak ju určite nechaj v pôvodnom stave. alebo ju predaš s novym krkom a stary k tomu . nešmirgluj nič len oprav ten výkrut ak sa dá.
ja mám rád rôzne krky , inak musim koli tomu chytit gitaru a napadajú ma z toho ine g-riffy ako obvykle :wink:

hrubšie krky zvladaju dosť dlho pnutie strun..a ani si nevšimneš že po kupe si mal vyztuhu dotiahnuť (pri hrubých krkoch aj niekolkokrát),.. potom sa obvykle vytočí koli vyššej tenzii hrubších strun na ich stranu. výztuha drevo čiastočne stláča ,..malo by to isť opravit ak to neni tak dlho . čím skor nech to drevo tak nezaspí 8)

Odpovědět