Osvětlení racku

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Ondrash

Osvětlení racku

Příspěvek od Ondrash »

Ahoj. Řeším osvětlení racku a tak bych vás chtěl požádat o radu. Vím, že možností je spousta. Chtěl bych se vyvarovat ledek na husím krku. Nelíbí se mi to studené namodralé světlo. Nejvíce mě zatím zaujaly ty tubusy, co se vysunou. Koukal jsem se na pár fotek a všechny profi studia mají distributory napájení Furmany. Ale 8000 Kč za to vážně dávat nechci. Našel jsem něco podobného u Thomanna a jen za 53?. Líbí se mi i ta regulace jasu.

http://www.thomann.de/gb/the_tracks_vm1 ... _meter.htm

Možná víte o něčem lepším, možná by se dal sehnat i starší Furman za pár korun na eBay, nevím... Díky za vaše nápady...

Obrázek

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

Toto ma zaujima!
No mam "skvelu" otazku, ako a cim to zariadenie svieti?

Wohma

Příspěvek od Wohma »

fantozzi

Příspěvek od fantozzi »

pás svítících ledek nalepenej na horním víku racku. Výhoda - nezabírá žádný pozice, nevýhoda je tobě se nelíbící světlo :-)

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

Wohma píše:Ty dve velky kolecka jsou vysouvaci
http://www.images2.co.uk/Accessories/Ca ... 90905.html
Tady jsem nasel neco pekneho :) http://www.thomann.de/gb/prod_zoom_AR_107459.html
Ahaaa :? a... do tych zadnych "nozdier" sa pripaja co?

Wohma

Příspěvek od Wohma »

PiKey píše:Ahaaa :? a... do tych zadnych "nozdier" sa pripaja co?
Ted premyslim, jestli si ze me delas prdel, nebo to myslis vazne :D Do nich se zapojuji rackovy efekty... Da se rict, ze je to hlavne napetovej distributor, ty svetla jsou tam spis bonus.

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

Nuz "zial" som to myslel vazne :?
Ked neviem spytam sa, dakujem.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Wohma píše:
PiKey píše:Ahaaa :? a... do tych zadnych "nozdier" sa pripaja co?
Ted premyslim, jestli si ze me delas prdel, nebo to myslis vazne :D Do nich se zapojuji rackovy efekty... Da se rict, ze je to hlavne napetovej distributor, ty svetla jsou tam spis bonus.
v tom pripade je nejaky lacny nie? alebo ta cena 53EUR je za tie pridavne lampy?

Wohma

Příspěvek od Wohma »

EXCOM: Toz ja nevim, ja jen intepretuju, co jsem vygooglil... Ale i ten popisek na THomannovi tomu nasvedcuje:
the t.racks VM-100 mains distributor with voltage meter from 190 V to 250 V, 2x telescopic lamps and 8 IEC outlets on the rear (switchable by switch on the front). Dimensions: 19" x 1U.

Tedy distributor s 8 "zasuvkama" a 2 teleskopickyma lampama. A navic voltage meterem, coz nevim, k cemu je, asi na efekt :) Nutno dodat, ze to rozvadi jen 230V

PiKey: v pohode a zadne "zial" :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

wohma : Voltage meter je super vec .. hned vidis kolko je voltov a ci neni daky problem ..

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Chlapi. No to jste mi teda fakt poradili.... :lol: :lol:

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

No. Ale teď zase vážně. Vlastně moc ne. :|

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ondrash : co riesis ? ber to .. na tom neni co pokazit ..

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Wohma píše:EXCOM: Toz ja nevim, ja jen intepretuju, co jsem vygooglil... Ale i ten popisek na THomannovi tomu nasvedcuje:
the t.racks VM-100 mains distributor with voltage meter from 190 V to 250 V, 2x telescopic lamps and 8 IEC outlets on the rear (switchable by switch on the front). Dimensions: 19" x 1U.

Tedy distributor s 8 "zasuvkama" a 2 teleskopickyma lampama. A navic voltage meterem, coz nevim, k cemu je, asi na efekt :) Nutno dodat, ze to rozvadi jen 230V

PiKey: v pohode a zadne "zial" :)
lebo teraz nedavno som pozeral obdobne veci a stali od 500 do 1000 eur.. preto mi ta cena dojde akasi divna :)

MVD

Příspěvek od MVD »

Problem osvetleni pro on-stage, studio, doma,klavesova rampa, mobilni rack jsem v minulych letech resil a vyzkousel vsechna mozna reseni. Orig. lampicky pro pulty (vetsinou moc topi, nedostatek konektoru na pultu, prekazi v manipulaci, potreba dalsi pozic v racku atd.). LED reflektorky (problem s barvou osvetleni, uhel osvetleni). Studene minizarivkove trubice (prumer cca 3 mm, pouzivaji se treba jako vnejsi osvetleni pro NTB) potrebuji elektroniku pro budic a plneho jasu dosahnou az za chvili.
Hadice s LEDkama nebo tzv. autolista s LEDkama vypadaji dost hrozne a spektrum barvy a ucinnost je nevhodna. Nasledujici typ mozna, ze nebude to nejlepsi pro tebe, ale treba inspirace pro nekoho dalsiho.
Jako zatim nejlepsi reseni mi prislo osvetleni moduly Briloner LED superline. Viz specifikace: Briloner Ref 2423/150D. Series - LED Superline.
Under Shelf LED Strip - 15 SMD LEDS can add maximum 2 expanders
includes Power supply pack (maly spinany zdroj jako pro mobil)
Finish - Clear
Lamp(s) - 15 x 2,5 Watt LED.
Product Dimensions (mm) L = 400, W = 16, D = 11
Construction = plastics
Svetlo je opravdu bile. Moduly se propojuji pres mini DC jacky. Jeden zdroj je az pro 3 moduly. Prodavaji se bud v plastovem pruhlednem provedeni nebo v chromu. Ceny v Bauhausu asi cca 870,-Kc. Soucasti jsou takove male prichytky na zacvaknuti pri montazi na polici. Pro klavesovou rampu jsem pouzil male trubkove prichytky. Lze take fixovat oboustrannou lepici paskou. Regulace osvetleni by sla resit elektronicky, ale to jsem zatim nepotreboval. Az bude tma a budu mit cas, muzu udelat foto jak to sviti. Obr. z katalogu :
http://www.briloner.co.uk/hires/2423_150D_001.jpg
http://www.briloner.co.uk/hires/2423_150_001.jpg
http://www.briloner.co.uk/hires/2424_150_001.jpg

Odpovědět