Ovladani hardware pres midikontroler..

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Vincent_V
Příspěvky: 40
Registrován: 24 srp 2006 13:38

Ovladani hardware pres midikontroler..

Příspěvek od Vincent_V » 06 říj 2006 14:36

Ahoj.. mam stupidni dotaz, protoze nemam adekvatni midi vzdelani, ale stejne to zkusim.. Virus Rack je dost spatne ovladatelnej, takze ho chci ovladat pres midikontroler UC-16 (pres usb, Cubase)..
Jakej mam problem... : Kdyz kroutim cudlikama na UC-16, midi mi dovnitr do Cubase leze, ale ven uz ne.. Kdyz hejbam pitchwheelem na masterkeyboardu, tak midi ven leze a Virus reaguje (ukazuje se na jeho displaji takovej ten cernej puntik pod notickou). Takze Cubase seems to be good nastavenej, Virus taky, takze asi problem s UC-16. Vysila mi na midikanalu 1, na kterym Virus posloucha, takze to ba melo bejt taky fajnec. Nenapada vas jeste nejaka moznost, kde je chyba?

Dikes ;)

Vincent_V
Příspěvky: 40
Registrován: 24 srp 2006 13:38

Příspěvek od Vincent_V » 06 říj 2006 14:40

Aha.. takze midi mi z UC-16 leze dovnitr do kompu i ven, ale ten cernej puntik se mi na displeji Viruse neukazuje a samozrejme nereaguje...

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 06 říj 2006 22:09

Mozna by jsi mel zjistit, jak kontrolery virus vysila do midi kdyz ho kroutis (treba cutoff). No a pak si ten kontroler namapovat na knobl u UC-16 a melo by to fungovat. Ja si takhle mapoval na RemoteSL AN1x, ktery mam za zadama a na mapovani viruse se taky chystam...

Vincent_V
Příspěvky: 40
Registrován: 24 srp 2006 13:38

Příspěvek od Vincent_V » 07 říj 2006 11:13

Jake funkci je jaky cislo prirazeny vim. V tom neni problem, cutoff je myslim cc 40 nebo tak neco... Problem bude, ze mi proste virus ten signal z UC nejak nezere. Mam nastavenej stejnej kanal na UC i na Virusu i v sequenceru. Pritom z tech SXek ty commandy fakt lezou, ale Virus je nak ignoruje..

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 07 říj 2006 18:04

Vincent: Zkontroluj na Viru, jak ma nastaveny MIDI. Na matrici najed na nejspodnejsi ledku ARPG/CTRL....pak PARAMETR tlacitkama najdi MIDI CONTROL a hlavne se podivej, jestli mas LoPage nastaveno na Contr.

Vincent_V
Příspěvky: 40
Registrován: 24 srp 2006 13:38

Příspěvek od Vincent_V » 09 říj 2006 14:31

peteness: byl tam SysEx, takze jsem to prehodil na Contr a uvidim co bude.. Napisu jak to dopadlo..

Dik

Vincent_V
Příspěvky: 40
Registrován: 24 srp 2006 13:38

Příspěvek od Vincent_V » 09 říj 2006 17:56

PROBLÉM VYŘEŠEN ;D !!! DÍKY ... Bylo to tim nastavenim Viruse..

Odpovědět