ovladani hw sampleru

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
hero
Příspěvky: 35
Registrován: 27 led 2006 08:17

ovladani hw sampleru

Příspěvek od hero » 12 črc 2006 19:42

prominte mi lamer dotaz :lol:
chtel bych se zeptat jak se ovlada hw sampler napr,emu6400,proste se clovek musi proklikavat v menu,a tam zapisovat ruzna nastaveni ,,nebo se daji nejak namapovat ty parametry-cut of,envelope,atd,na externi midi controler,nebo to ma nejaky soft engine v kterym by se to dalo ovladat v sekvenceru,,

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 13 črc 2006 10:04

jo jo od toho je displej na panelu :)

jinak samozřejmě existují sys-ex, kterými lze v PC editorech v podstatě každý parametr MIDI nástrojů ovládat (existuje sice pár výjímek, které sys-ex neumějí - Dyncord ADD-One, Roland JX-3P,JX-10, MKS-20, atd.), ale moderní samplery jsou OK
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 13 črc 2006 14:07

Tome, moderni samplery sysex nepodporuji. AKAI S5000 / S6000 vubec, umi pouze cutoff ridit selektivnim bus controlerem. jinak nic. EMU ULTRA jsou natom lip.

Pro EMU jsou ale SW editory.

Pro editaci AKAI S5000 / S6000 je nutno mit zakoupenou USB kartu, pres kterou lze editovat vsechny parametry + vcetna data obsahu RAM pres PC.

.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 13 črc 2006 14:38

Ale samozřejmě že podporují !

S5000 sysex specifikace je zde: http://www.akaipro.com/sysex/s56sx210.zip , funguje to na Kurzweil K2xxx-25xx-26xx, Akai S3xxx řada to normálně umí, EIV řada jde editovat taky. Totéž platí pro Yamahy.

Umí to i Akai MPC a Z řada

Pro S5000 je samozřejmě lepší používat editaci přes USB (pokud ho máš)
Pro S3000XL/S2000/S3200XL MESA přes SCSI
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 13 črc 2006 14:45

Po pravde receno myslim , ze i to co leze po tom USB resp SCSI je MIDI v nejake podobe. U CD3000i a S3200XL je paramter MIDI via SCSI, kde se posílaji MIDI data po SCSI sbernici.

... jenom je to rychlejsi v prenosu samplu. A samozrejme S5/6 uz se tvari pres USB jako Windowsový device.

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 13 črc 2006 15:43

No tak toje pekny :) co se pamatuju tak pro S radu jsme se s shakim nekdy v roce 1998 zoufale snazili ridit nejak smysluplne ADSR obalku u S5000 a bez valnyho vysledku. Emu podporuje kontrolery, S5000 ne, teda pokud se nepletu:)) ale priznam se jsem to nikdy nepotreboval.

Jediny co slo kontrolerem u s5000 ridit byl cutoff. Se sysex bych nemel silu se srat


.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 13 črc 2006 16:45

No ta sysex specifikace ma 42 stran tak je to fakt jen pro silny natury. Navic tam bude pruser s multisamply atd. nerad bych se do toho poustel.

Mám v plánu si naprogramovat profil do Doepfera Drehbank pro S3200XL na základní práci se smyčkama (left + right locator), ADSR a filtry, ale zatím jsem se neodvážil.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Jerry Forester
Příspěvky: 194
Registrován: 23 pro 2004 16:47

Příspěvek od Jerry Forester » 13 črc 2006 17:13

ECSON WALDES prosim tě mám EMU ESI 2000, k tomu mám po scsi připojenou CD mechaniku se vzorky a chtěl bych to editovat v počítači jde to přes MIDI nebo po optice a existuje vůbec nějaký program na tu editaci.Má to 16 ti multitimbral a jar ty hlasy z toho hardwaru dostat na jednotlivé stopy v sequencru v počítači.Dosud jsem si hrál jen jeden vzorek z kláves přes midi.

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 14 črc 2006 11:15

Jestli chces editovat v pocitaci samply, pak si kup SCSI radic do komplu a pak muzes samply ze sampleru po SCSI vycucavat do komplu tam to zeditovat a poslat zpatky. Takhle umi posilat jenom samply co jsou v pameti sampleru nacteny. Posilani a editace je v pohode mozna pres znamejsi editory jakou je WaveLab nebo SoundForge, na MACkovi treba BiasPeak. Co se tyce ale editaci zvuku, jako treba nastavovani obalek atp. tak myslim, ze zadny editor pro tyhle levnejsi emu samplery neni. Mam doma ESi-32 a vim, ze kdysi nekdo nejakej editor napsal, ale zase se to spis tykalo praci se samplama + si tam mohl vycucavat z HD sampleru kompletni cely banky a tim si je treba zazalohovat do komplu a nebo si pak vypalit na CD. To ale nebylo pak samplerem citenly a muselo se zase pres tenhle editor poslat zpet. Ale myslim si ze u tehle EMU sampleru neni potreba SW editor. To jejich ovladani je tam uzivatelsky prijemny a menu i celkem logicky udelany, ze po chvili prace s nim uz budes presne vedet. Naucis se zkratovy klavesy a zvuk na nem naedituje mozna driv, nez zpustis editacni program a nactes zvuk do pocitace.

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 29 srp 2006 13:09

Tak ted nevim, kam s timhle dotazem, tak to zkusim sem, ale to bude hlavne mireny dotaz na Ecsona. Potrebuju zjistit, jestli u S5000/S6000 je interni disk IDE nebo SCSI. Kamos bude asi kupovat S6000, tak jsem koukal do svy S5000 kde mam interni disk, ale je tam tak zabudovanej, ze kdybych se na nej chtel podivat, tak to musim cely rozebrat, vyndat ho, no proste vopruz. Koukal jsem na NET a proste nikde o tom ani slovo. Navic mate, kdyz koukam na HW zarizeni sampleru, ze ten interni disk ma ID jako kdby byl SCSI. Kdyz na nej ale koukam, tak ma jumprovani jako IDE (master/slave/CS), to SCSI nema. Jsem z toho nejakej zmatenej a manual a net mlci. Tak jsem se chtel zeptat, jestli ma s tim nekdo nejaky zkusenosti (treba Ecson ;-)) ). Diky...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 29 srp 2006 13:25

Jsou tam SCSI disky. Ty tam mas skutecne napisy master, slave, cs ??? Nevidis nahodou jenom nekolik jumperu bez popisek ? Totiz na SCSI discich jsou taky jumpery, kterymi muzes nastavovat ID, jestli je to single ended SCSI a tak...

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 29 srp 2006 13:59

Samozrejme ze vim, ze se na SCSI jumperujou IDcka, ale tady proste vidim master/slave/CS a neni tam zadnej jumper... Je to jediny misto co s toho disku vidim, jinak bych musel rozebrat oplechovani a vysunout ho, je tam malo mista a moc se mi do toho nechce jenom proto, abych zjistil co tam mam...

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 29 srp 2006 14:01

No patram na NETu dal, ale zatim nic uspokujiciho jsem nenasel :-/

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 29 srp 2006 18:23

Vsak ti rikam, co jsem videl S5000 a S6000, byly v nich vzdycky SCSI disky. A kdyz si trochu zagooglis, dostanes spousty shopu, kde prodavaji SCSI disky do techhle sampleru.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 29 srp 2006 19:24

hero: zrovna pro emu samplery je parádní prográmek zoeos ( http://www.zuonics.com ) daj se přes něj i sypat samply a zálohovat presety do pc což je k nezaplacení...ačkoliv už mam emuho nějaký dva tři roky a nedělá mi problém ho ovládat přes panel tak přes ten zoeos se v tom líp orientuju a lecos udělám rychlejš...mam enom demo který už mi vypršelo takže sem ho nestih pořádně prozkoumat ale je to mocnej nástroj... koukni na web a prostuduj screenshoty

Odpovědět