pioneer cdj 100S

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
peitro

pioneer cdj 100S

Příspěvek od peitro »

Zdar mam otazku kupil som playere cdj 100s s ebay a mam problem lebo ani jeden neukazuje rychlost bpm prehravanej skladby obidva zobrazuju tempo 0,0 a ked ho znizim-zvysim bud -1.0 az -10.0 alebo 1.0 az 10.Su to moje prve playere ale hral som uz na cdj 800 a tam mi automaticky po nacitani skladby zobrazovalo aj bpm.Tak teraz neviem ci vobec cdj 100 zobrazuju bpm alebo su pojeb...? :?

BS

Příspěvek od BS »

vykasli se na BPM a michej to podle ucha.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

ne, nezobrazujou bpm (a je to dobře)

jinak doporučuju 200vky, ty mají jemnější rozlišení pitch controlu

Fractal

Příspěvek od Fractal »

teď si vzpomínám že možná ty dvoustovky mají bpm counter, ale kdo se podle toho řídí? buď to ukazuje blbě, a nebo jenom zhruba - nepoužitelné

Shodan

Příspěvek od Shodan »

Ty čísla ukazují odchylku od původní rychlosti v procentech. Jasně, je to číslo, který nic moc neříká, ale k čemu BPM? Hlavně nechápu jak by to to BPM mělo dedukovat - třeba u skladeb s lomeným beatem.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

peitro

Příspěvek od peitro »

No to mi je jasne ze ukazuju odchylku od povodnej rychlosti ale ide o to ze ked chcem zmixovat napr. skladbu ktora ma napr. 145bpm a ta druha ma napr 145.9 tak sa neda spravit poriadny prechod lebo tempo sedi iba urcitu dobu.Napr. na tych 800kach mi to bpm ukazovalo a nastavil som si skladbu obidve skladby nAPR. na 145bpm a dal sa spravit uplne v pohode prechod a sedelo to a nemusel si riesit ci ci ti jedna alebo druha skladba uteka.Tak potom to znamena ze asi nemaju ten bpm counter co?

Fractal

Příspěvek od Fractal »

achjo - Pioneer CDJ100S mají rozlišení pitch controlu na desetiny procenta - což není uplně košer - samozřejmě, některé skladby tím pádem nejde sladit uplně přesně - od toho je tam ten jog, abys mohl odchylky jemným posunovanim dotáčet, musíš se s tím sžít, časem vychytáš tu citlivost, uvidíš...

(trochu OT: cd playery jsou prokletí lidí, kteří na ně musí hrát)

Shodan

Příspěvek od Shodan »

To chce holt trénink.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

fractal: ja myslim, ze i kdyz presnost ukazuji na desetiny procenta, ve skutecnosti se mezi na displayi deklarovanymi 0.1 a 0.2 neco deje. kazdopadne na hrani v klubu uz tyhle playery odmitam: nemaji buffer a (v zavislosti na jejich stari) snadno zacnou skakat kvuli drobnym otresum / lehce poskrabanemu mediu / snaze o rychle posunuti talire. na doma jsou ale myslim vpohode.

ad dotaz: heheh. technicsy ti taky neukazuji bpm. navic jak tu lidi rikaji, tenhle udaj na vyssich modelech je hoodne orientacni a michat se podle nej moc neda (mluvim o pio, nevim, co ma za algo treba denon).

hondzykk

Příspěvek od hondzykk »

na co ukazatel bpm? uši ukazujou lip ...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

peitro: jestli michas podle nastavenyho bpm na 800kach, tak to stejne musi bejt naprd. chces-li mit mix opravdu presnej, musi ti to sedet na setiny bpm a i to se ti za chvilku zacne rozjizdet. takhle to proste nema cenu. nasad sluchatko na ucho, vyjed obe savle, jednu ruku na jog, druhou na pitch a dorovnavej a dorovnavej a dorovnavej a dorovnavej.. za par mesicu to dostanes slusne do ucha i do ruky ;)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

no mi se zdá, že se něco děje mezi 0.0 a +/- 0.1 - tam má pitch control i nezvykle hodně prostoru na té "šavli", pak už jsem neshledal nějaké odchylky (u 100S)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Fractal píše:no mi se zdá, že se něco děje mezi 0.0 a +/- 0.1 - tam má pitch control i nezvykle hodně prostoru na té "šavli", pak už jsem neshledal nějaké odchylky (u 100S)
myslel sem to obecne v ramci desetin procenta, ale je to jen pocit.

peitro

Příspěvek od peitro »

dik. hold chce to trenink to je pravda.Par dni Som Sa S nimi bavil a da Sa to.Sice z 10 prechodov 3 :oops: ale caSom to Snad vychitam.eSte raz dik za vaSe reakcie :wink:

Odpovědět