pioneer cdj 100S
pioneer cdj 100S
Zdar mam otazku kupil som playere cdj 100s s ebay a mam problem lebo ani jeden neukazuje rychlost bpm prehravanej skladby obidva zobrazuju tempo 0,0 a ked ho znizim-zvysim bud -1.0 az -10.0 alebo 1.0 az 10.Su to moje prve playere ale hral som uz na cdj 800 a tam mi automaticky po nacitani skladby zobrazovalo aj bpm.Tak teraz neviem ci vobec cdj 100 zobrazuju bpm alebo su pojeb...? 

No to mi je jasne ze ukazuju odchylku od povodnej rychlosti ale ide o to ze ked chcem zmixovat napr. skladbu ktora ma napr. 145bpm a ta druha ma napr 145.9 tak sa neda spravit poriadny prechod lebo tempo sedi iba urcitu dobu.Napr. na tych 800kach mi to bpm ukazovalo a nastavil som si skladbu obidve skladby nAPR. na 145bpm a dal sa spravit uplne v pohode prechod a sedelo to a nemusel si riesit ci ci ti jedna alebo druha skladba uteka.Tak potom to znamena ze asi nemaju ten bpm counter co?
achjo - Pioneer CDJ100S mají rozlišení pitch controlu na desetiny procenta - což není uplně košer - samozřejmě, některé skladby tím pádem nejde sladit uplně přesně - od toho je tam ten jog, abys mohl odchylky jemným posunovanim dotáčet, musíš se s tím sžít, časem vychytáš tu citlivost, uvidíš...
(trochu OT: cd playery jsou prokletí lidí, kteří na ně musí hrát)
(trochu OT: cd playery jsou prokletí lidí, kteří na ně musí hrát)
-
- Profesionál
fractal: ja myslim, ze i kdyz presnost ukazuji na desetiny procenta, ve skutecnosti se mezi na displayi deklarovanymi 0.1 a 0.2 neco deje. kazdopadne na hrani v klubu uz tyhle playery odmitam: nemaji buffer a (v zavislosti na jejich stari) snadno zacnou skakat kvuli drobnym otresum / lehce poskrabanemu mediu / snaze o rychle posunuti talire. na doma jsou ale myslim vpohode.
ad dotaz: heheh. technicsy ti taky neukazuji bpm. navic jak tu lidi rikaji, tenhle udaj na vyssich modelech je hoodne orientacni a michat se podle nej moc neda (mluvim o pio, nevim, co ma za algo treba denon).
ad dotaz: heheh. technicsy ti taky neukazuji bpm. navic jak tu lidi rikaji, tenhle udaj na vyssich modelech je hoodne orientacni a michat se podle nej moc neda (mluvim o pio, nevim, co ma za algo treba denon).
peitro: jestli michas podle nastavenyho bpm na 800kach, tak to stejne musi bejt naprd. chces-li mit mix opravdu presnej, musi ti to sedet na setiny bpm a i to se ti za chvilku zacne rozjizdet. takhle to proste nema cenu. nasad sluchatko na ucho, vyjed obe savle, jednu ruku na jog, druhou na pitch a dorovnavej a dorovnavej a dorovnavej a dorovnavej.. za par mesicu to dostanes slusne do ucha i do ruky 

-
- Profesionál