počet ohmů
impedance sluchadel
Vyšší impedance = menší hlasitost = lepší zvuk například u digitálních mixáků protože se musí pořádně vybudit. Myslim, že toto je příklad proč jít spíš do vyšší impedance.
to KAYKO: Nechápu, že Pro verze má nižší impedanci, měl jsem dojem, že to bejvá spíš naopak.
to KAYKO: Nechápu, že Pro verze má nižší impedanci, měl jsem dojem, že to bejvá spíš naopak.
To spíš souvisí s principem digitálu (PCM), ne? (Větší vybuzení = maximum detailů)KAYKO píše:Digi mix ma lepsi zvuk, ked sa vybudi?
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
digimix
Například Yamaha promix01 musí bejt na vstupech dostatečně vybuzenej, jinak je slyšet digi zkreslení. A obecně mi přijde lepší, když ledky na masteru lítaj do cca 70 -90%, aspoň se obvody dostanou na svojí provozní pořádnou teplotu
(něco jako u auta)

Re: impedance sluchadel
Tak takhle nějak jsem si to představoval.Poklop píše:Vyšší impedance = menší hlasitost = lepší zvuk například u digitálních mixáků protože se musí pořádně vybudit. Myslim, že toto je příklad proč jít spíš do vyšší impedance.
Myslel jsem Yamahu P5000S 2*500W(8ohm) za 21200 kč v Muzikeru,kexik píše:koncak ktory vie ist do 4 ohmov, je lepsi... len treba pocitat ze do 8 ohmov da len mierne nadpolovicny vykon; v mostiku ovsem dvojnasobny... lepsie by snad bolo pytat sa konkretnejsie? ta yamaha mi do ozvucovacieho aparatu nijak nepasuje...
co se týče repro,tak vůbec nevim. Zkus poradit. Jedná se o ozvučení
malého sálu(asi 20m*10m),ale i menších prostor a taky možnost
použití venku.A hudba? To je složitý. Techno,elektronika,ale i rock.
Zdroj: CD nebo MP3(nebude to degradace?).
zdravim...mam tady taky otazku ohledne ohmu...potreboval bych vedet, jestli k tomu neco potrebuju, pripadne co a nebo jestli by v tom problem nebyl....
tak k veci..jedna se mi o sluchatka..
mam mix, kterej ma vystupni impedanci na sluchatka 25 ohmu a chci poridit sluchadla s impedanci 64 ohmu...je v tom problem nebo ne?? nez neco podelam, tak se radsi ptam...predem diky za odpoved
tak k veci..jedna se mi o sluchatka..
mam mix, kterej ma vystupni impedanci na sluchatka 25 ohmu a chci poridit sluchadla s impedanci 64 ohmu...je v tom problem nebo ne?? nez neco podelam, tak se radsi ptam...predem diky za odpoved
Naprosto vystizne.Jenze je treba jeste brat v potaz fakt, ze impedance soustav neni jednotna na kazde frekvenci, je bezne ze pada i na polovinu sve nominalni hodnoty.Cili u 4 ohmovych soustav klidne i na dva ohmy. Tim ze ne vsechny zesilovace jsou spickove, muzou mit s timto ruzne problemy treba s nestabilitou,proudovou limitaci atd. Slyset to byt muze.Na slusnem pristroji ( mel by alespon kratkodobe byt schopen pracovat do 2 ohmu) je to fuk.biscuit píše:proste je nutny dodrzet impedanci doporucenou vyrobcem zesiku. kdyz date bedny s vetsi impedanci nemelo by se nic stat (myslim misto 4ohmovek 8 ), ale kdyz to udelate opacne, hrozi ze zesik muze odejit protoze jste dali polovicni zatez a tudiz tam tece dvojnasobnej proud a tudiz je zesilovac namahan vic nez na co je konstruovan. asi takhle nejak zjednodusene...
impedance reproduktoru, nebo sluchatka neni primo vazana s kvalitou, aspon teda v rozmerech dostupnejch normalnim lidem. abych pravdu rek tak presne nevim jestli existuje nejakej teoretickej podklad pro tvrzeni, ze vyssi impedance - kvalitnejsi, nebo naopak.
Re: impedance sluchadel
To je teda s odpustenim pikacovina...Poklop píše:Vyšší impedance = menší hlasitost = lepší zvuk například u digitálních mixáků protože se musí pořádně vybudit. Myslim, že toto je příklad proč jít spíš do vyšší impedance.
- loudspeaker
vlastnime par tech zesiku.. mame asi tri P3500S a jeden P2500S.. jsou to uplne super zesilovace! maji vestaveny na kazdym kanalu svuj crossover, takze se do racku nemusi nic resit, zadny procesory atd.. staci jen zesaky mezi sebou propojit a na kazdym zesaku si nastavit na co bude, jestli na subbass, nebo hornu, bo fullrange, jeste k tomu na kazdym kanalu zvlast, coz je super! maji nejakou svou technologii EEE ktera zasadne snizuje teplotu zesilovace, jeste se nam nikdy nestalo ze by se zesak prehral! i pri plnem zatizeni na 4ohm je ten zesak jen teplej, se vic hreje teroid
snad jen v mustku je max do 8ohm, jedine minus asi..
jinak resime bedny na 8ohm, abychom mohli propojit dve bedny mezi sebou cim jsme hned na 4ohm na kanal a niz nedoporucuji, 2ohm uz je skoro zkrat
a plati to co psal nunu.. proto mame nektere vic a nektere min ohmove repraky.. na zvuku by to nema zadny vliv!

jinak resime bedny na 8ohm, abychom mohli propojit dve bedny mezi sebou cim jsme hned na 4ohm na kanal a niz nedoporucuji, 2ohm uz je skoro zkrat

Ta technologie EEE je jednoduseji receno pouziti ventilatoru ktery prohani chladny vzduch pres ten zesak...
Jsou zesilovace ktere budou umet v pohode behat i do 1 ohmove zateze, bohuzel tuto kategorii asi nikdo z ezone nezaplati.
Prakticky kazdy zesilovac ktery ma dovolenou 4 ohmovou zatez v mustku umi pracovat stejne spolehlive bez mustku do 2ohmu. Nic na tom neni, jde jen o pocet kusu vytuponich tranzistoru, zdroji, chlazeni a vhodne navrzene proudove pojistce...
Jenze to je prave ten problem, protoze se ojebava vsecko...A udaje na stitcich u mnoha firem bych bral jako zbozne prani nez fakt -)
Jsou zesilovace ktere budou umet v pohode behat i do 1 ohmove zateze, bohuzel tuto kategorii asi nikdo z ezone nezaplati.
Prakticky kazdy zesilovac ktery ma dovolenou 4 ohmovou zatez v mustku umi pracovat stejne spolehlive bez mustku do 2ohmu. Nic na tom neni, jde jen o pocet kusu vytuponich tranzistoru, zdroji, chlazeni a vhodne navrzene proudove pojistce...
Jenze to je prave ten problem, protoze se ojebava vsecko...A udaje na stitcich u mnoha firem bych bral jako zbozne prani nez fakt -)
- loudspeaker