Pokazeny kompresor RNC1773

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Pokazeny kompresor RNC1773

Příspěvek od dendy » 04 srp 2015 08:05

vala sa mi doma tato vec, uz roky pokazena, rozmyslam ci to vyhodit..

http://www.fmraudio.com/rnc.html
Obrázek

v com je problem - proste nehra :) ked zapojim in/out, v out pocujem len brum (relativne tichy ale je tam, klasickych sietovych 50hz) ked som ho kupil fungoval, potom bez zjavnej priciny prestal (raz som ho proste zapol a uz nesiel) .. odvtedy sa mi roky vala v supliku bolo mi ho luto vyhodit ...

co je zaujimave - uplne mrtve to nieje - tlacitka "super nice" a "bypass" funguju, ledka zhasne/svieti, ked zapnem 'bypass' out zacne hrat .. ked
tocim ratiom tak sa postupne rozsvedcuju ledky "gain reduction" takze akoby gro fungovalo - mozno su odpalene len nejake tranzistory na koncovom
zosiku (nejake tam vidno, vid foto), neviem..

otvoril som to, viditelne tam neni nic zhorene, vid foto:
Obrázek

otazka na miestnych DIY bastlicov ..

myslite ze ma zmysel sa s tym srat, pripadne zhanat niekoho kto by to fixol, alebo to mam vyhodit ? dal som za to kedysi 100 eur :-)

Dalsia alternativa co ma napadla je vyuzit krabicu a spravit nove creava, nejaky zaujimavy DIY kompresor, s zhruba rovnakymi ovladacimi prvkami (alebo aspon ich poctom), nejake napady, tipy ?

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Pokazeny kompresor RNC1773

Příspěvek od biscuit » 04 srp 2015 08:14

zdroj je v poradku?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Pokazeny kompresor RNC1773

Příspěvek od dendy » 04 srp 2015 08:45

ano zdroj je OK, musi byt kedze minimalne ovladacie prvky stale funguju ...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Pokazeny kompresor RNC1773

Příspěvek od biscuit » 04 srp 2015 08:53

myslim jako, jestli si to meril voltmetrem a jestli tam neco treba neprolejza, co tam bejt nema...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Pokazeny kompresor RNC1773

Příspěvek od dendy » 04 srp 2015 08:56

nie nie tym to nieje - mam tu viac zdrojov ktore pouzivam aj k inym hw, rovnake napatie a prud cca, a zo vsetkymi je to to iste .. zdroj je bez chyby ..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Pokazeny kompresor RNC1773

Příspěvek od biscuit » 04 srp 2015 09:05

no tak to uz me pak napada to bud poslat safovi opravuji-li to (jestli si dobre vybavuju, tak on to tady kdysi prezentoval, ne?) a nebo pak ta druha varianta s vyuzitim krabicky jedine...

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Pokazeny kompresor RNC1773

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 04 srp 2015 09:39

na midicz je viac takych co vykupuju pokazene efekty a pod. .
ja som tak predal uz dva po 30e.. aspon nieco pre mna a aj ten pan sa potesil..
..alebo skús oslovit Sancheza tu z fora, ten sa mi vtedy ponúkol že by to skusil opravit..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Pokazeny kompresor RNC1773

Příspěvek od dendy » 04 srp 2015 09:56

reaktor: asi skusim ...

Odpovědět