Pomuze mi Patchbay?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Pomuze mi Patchbay?

Příspěvek od Ondra P. » 06 lis 2006 20:47

Ahoj.. potreboval bych nekolik paru kanalu sloucit v jeden... naprikad BD z tr-909 a BD z Elektronu v jeden kanal , SD z 909 a SD z Elektronu v jeden kanal a tak dale... pomuze mi k tomu patch bay? diky moc

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 06 lis 2006 23:26

Nene, nepomůže. Patchbay by ti sloužil, že by sis mohl přepnout, kterej ze zdrojů chceš nehrávat. Kdybys jen tak spojil výstupy obou nástrojů, impedančně by se to hádalo a nástroje by ovlivňovaly samy sebe.
Šlo by ale, že by sis udělal speciální kabely, kde by byl mezi tip jacku a kabel sériově vloženej odpor, řekněme 10kOhm a ty pak píchnout do patchbaye. Takhle bys mohl spojit víc podobnějch signálů, ale součtovej signám bude pochopitelně slabší, budeš muset vytočit víc gain (ev. tam instalovat jeden kvalitní operák, aby se úbytek na rezistorech vyrovnal).
V podstatě to může bejt nějak takhle a nebudeš ani potřebovat patchbay, kabel si uděláš podle potřeby:

Obrázek

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 07 lis 2006 07:52

bodyia: diky moc moc... to je zajimve reseni.... to vyzkousim... zadam to nejakymu profikovi aby to udelal....

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 lis 2006 10:45

ekeaze: su k mani aktivne krabice co robia co potrebujes...
ak ti nevadi uli, tak toto je skoro luxus:
http://www.thomann.de/gb/behringer_rx16 ... emixer.htm

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 07 lis 2006 19:02

kexik: s timhle kouskem jsem maximalně spokojen, ale stejně dumám, jestli by na něm nešlo něco vytunit - třeba výměna operáků za nějakou jinou značku? Úprava zdroje...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 lis 2006 19:10

...urcite... ulikrabice ide vytunit od zakladu... vazbove kondy, zdroj (zvlast ak su tam 78xx), operaky... nemam s tym (zatial) ziadne skusenosti, aj za vysledok dam ruku do ohna a mnohe tie upravy nestoja skoro nic.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 07 lis 2006 19:26

Uli je zajimavej, ale nevim jestli umi to co potrebuji... jestli sem se dival dobre, tak je to klasicky mix.. s jednim main out... ja bych potreboval sloucit vzdy 1 line + 2 line = 1 line.... a takto zhruba nekolikrat... takze z cca z 16 line bych mel 8 line...

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 07 lis 2006 19:51

kexik píše:...urcite... ulikrabice ide vytunit od zakladu... vazbove kondy, zdroj (zvlast ak su tam 78xx), operaky... nemam s tym (zatial) ziadne skusenosti, aj za vysledok dam ruku do ohna a mnohe tie upravy nestoja skoro nic.
zakládám nové téma: http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... highlight=
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 lis 2006 08:52

ekeaze: v tom pripade kup lacny patch bay + otvorit a kanibalizovat. v podstate je to rack pixla plna jack samiciek a bodyiova schema je ok (snad na vystup by som dal proti zemi dalsi 10k odpor, ale nie je nutne; cele to zoslabuje (pri 2 vstupoch) signal o 6dB, co sa da prezit)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 08 lis 2006 12:55

kexik: S tim patchbayem by to bylo pro mne dobre reseni lepci jak udelat ty kabely...
Ja mam klasickej Patchbay od behringru a prave jak rikal bodyia ty signaly se tam tlucou takze vyseldek je nepouzitelnej....
Takze myslis ze by se ten patchbay dal nejakym spusobem upravit na to co ja potrebuju? Dik moc....

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 lis 2006 13:16

jasne... potrebujes panel s vela jackami a pochopit bodyiov obrazok. proste to zopaknes 8 krat a je. tiez je mozne kupit prazdnu rack krabicu, 24 jackov do panelu a vrtat... ale nebude to ovela lacnejsie ako patchbay od uliho a ten uz vsetko potrebne ma
ukaz to nejakemu radioamaterovi pripadne. je to onania to zvarit ale v principe nie je co pokazit

Odpovědět