Poraďte jakej LOOPER-PHRASE SAMPLER na live!

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Poraďte jakej LOOPER-PHRASE SAMPLER na live!

Příspěvek od delay » 05 říj 2007 22:09

Již delší domu jsem zvyklý používat při hře looper, ale vždy je to nu(d)tný kompromis...

Výbíral jsem mezi BOSS RC 20 XL a DigiTech JamMan a nakonec vyhrál JamMan. O to ale nejde. Oba pedály jsou omezený tím, že VRSTVÍ, ale já bych nejraději každej loop nahrával do jiný stopy... Vysloveně mě zklamal DigiTech BNX3 (multiefekt), kterj má sice výbornej looper (8 stop - daj se vypínat a zapínat), ale během nahrávání nelze korigovat jejich vzájemná hlasitost (fuck), leda mít nějakej ovaldač hlasitosti na začátku signálového řetězce? - na preampu je to ale divný - možná malej stage mix?...

Teď koukám na Electro Harmonix 2880 (jen 4 stopy?) + volitelný foot pedal, ale to už dokupy víjde na 16.500 Kč.
Znám i Boomerangy (blbě k sehnání)...


:?: NEVÍTE někdo o něčem vhodném, co by stálo za úvahu, vyzkoušení. Potřebuju to nutně k životu :lol:

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 05 říj 2007 23:58

Ableton Live v notebooku :)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 06 říj 2007 07:52

Poshook: No, to ne. Nemám notebook, leda koupit nějakej starší, vyloženě na tohle??? A jak by jsi řešil to nožní ovládání? Jinak by to asi bylo super.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 06 říj 2007 09:10

Boss RC-50....tri samostatne frazove stopy,v nich sa da samozrejme aj vrstvit.Mozes regulovat ich pomery, upload/download fraz cez USB...milion moznosti...ale niesom gitarista takze ako je vyriesena ergonomia ovladania nohou,to si musis odskusat sam.....

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 07 říj 2007 09:47

hubert: Vo tomhle sem ani neměl páru... Bože, proč je to zas taková kráva :-). Kdo se s tím má tahat...

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 08 říj 2007 10:07

Nuz chcel by som Ta vidiet to pohodlne ovladat nohou keby to bolo mrnave jak krabicka od cigariet..... :D

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 říj 2007 10:22

delay píše:Poshook: No, to ne. Nemám notebook, leda koupit nějakej starší, vyloženě na tohle??? A jak by jsi řešil to nožní ovládání? Jinak by to asi bylo super.
nozne ovladanie vyriesis samozrejme gitarovym midipedalom. najlacnejsi robi behringer

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 08 říj 2007 10:56

kexik: To chápu, ale šlo mi spíš o to, jestli už to někdo zkoušel, zda-li to doopravdy funguje...? Přiřadit pedálům pomocí midi funkce REV, PLAY, RECORD, STOP, UNDO ale taky UP/DOWN tracky... Moc růžově to nevidím.

Druhá věc je teda, zda-li opravdu jít do toho NB, když bych i s tím pedalboardem byl ochoten zaplatit max. 15.000 Kč. Dá se vůbec sehnat stabilní NB s přiměřeným HW (nepočítám zvukovku, tu mám, ikdyž zas rackouvou krávu :-) pro Ableton (ten do ceny nezahrnuju, dostal jem ho k E-MU)?
A taky vlastně nevim, zda-li Ableton umí vše potřebné jako tyhle phrase samplery...?

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 08 říj 2007 13:04

delay: ja sem si na RC50 zahral uz asi pred rokem (hned jak s tim boss prisel na trh). nicmene - bylo to natolik slozite (aspon pro me), ze sem ho zase velice rychle vratil zpatky do obchodu... pokud pouzivat RC50, tak jedine v kombinaci s osobnim asistentem/asistentkou.. ;-) na dve nohy je to overkill...

mluvim samozrejme o pouziti na podiu!!!

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 08 říj 2007 13:14

tento je velmi sikovna masinka
www.vintagesynth.com/yamaha/su700.shtml
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 08 říj 2007 13:18

demsky: A to by splňovalo ty foot switch nároky? Bylo by hrozně fajn mít k těm loopům ještě celou řadu lo-fi a cut off filtrů (BOŽE!!!), ale nedovedu si to představit...
Naposledy upravil(a) delay dne 08 říj 2007 13:21, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 08 říj 2007 13:21

nick: Plně tě chápu... Pokud to byla navíc tvá první zkušenost s foot phrase samplerem, tak rozumím o to více. Nicméně se nenehcej zmást... Je to ostudně jednoduchý... Stačí kouknou na pár videí na YouTube. Já nyní použím BNX 3, což je na ovládání ještě náročnější, pač je to podsekce mulťáku, ale kdybych dokoupil special foot k tomu... Zas ale nejdou ovládat ty hlasitosti stop dodatečně, jen před hnahrátím :-(

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 říj 2007 13:45

delay: ano a ano... ostatne ak mas ableton, vyskusaj, namiesto pedala skus hocaky iny kontroler, myslim ze ide pouzit noty, aj CC (v abletone)
laptop bude stacit tak od 1.5GHz nahor, mozno aj pIII 1000...

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 08 říj 2007 14:39

delay: trosku sem laboroval s prehravanim stop v realnem case (hraju pouze s bubenikem, takze sem myslel, ze bych tim mohl vyresit solove pasaze), ale vzhledem k tomu, ze este zpivam a hodne casto switchuju mezi cistym a fuzzovym zvukem (resp. dvema fuzz pedalama, plus tremolo a delay), tak sem zjistil, ze bych se musel koncentrovat vic na prepinani nez na hrani samotne ;-)

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 08 říj 2007 14:43

dyz sem byl na yeah yeah yeahs, tak nick zinner pouzival jammana a jako dobry, clovek to v tech samplovanych pasazich ani nepoznal.. zas na druhou stranu, u takove kapely je tezko rict, co vsechno se spoustelo z jammana a co slo pripadne z nejakeho externiho sampleru..

Odpovědět