PowerCore Firewire - nenajde se

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
TOM-Thak

PowerCore Firewire - nenajde se

Příspěvek od TOM-Thak »

Ahoj, mam pujceny powercore firewire, ze pry kamaradovi nejde.
Tak jsem ho pripojil k memu funkcnimu kouwell TI firewire radici.
Nejprve jsem tedy nainstaloval powercore 3.2 komplet software z netu (zadne drivery na tcelectrnics nejsou)
Potom jsem vypl PC zapojil zdroj a firewire a zapl PC.
Hlasi to ale v cubase, ze ovladac neni nainstalovany bo nepracuje spravne nebo zarizeni neni pripojeny.
Fakt divny.. ale zadny drivery na netu tc electronics jsem spesl na FW verzi nenasel.
Nemate nekdo driver? nebo postup jak to funkcne zapojit? (ani po najeti do win se nenasel powercore jako NOVY HARDWARE nemuze bejt PoCo poskozeny?)

Díky!

Pytkin
Moderátor

Re: PowerCore Firewire - nenajde se

Příspěvek od Pytkin »

PoCo su jedny drivery .. na uplne vsetky karty .. je jedno ci intern , externa X4 alebo X8 .. vsetko jeden driver ..

http://www.tcelectronic.com/default.asp ... mntId=9996

normalne by si to mal vidiet medzi zariadeniami v Device manageri .. nainstaluje sa ti ikona PowerCore , kde vidis jake karty mas , licencie .. atd ..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Jojo toto jsem stahl.
Uz jsem prisel na to, v cem byl problem.

U vsech FW karet, co sem zatim mel, to fungovalo tak, ze se zapla karta pri najizdeni PC a ve win uz byla zapla.
Tady pomohlo kartu vypnout a znovu zapnout primo ve win a pak ji teprve system nasel.
Jeste otestuju, jak to maka na leopardu :)

Diky za help.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Tak teda powercore Vs. Motu nedela dobrotu. Ultralite MK3 naprosto bezproblemova karta. Jakmile zapojim powercore Firewire, tak nejen ze se mi v projektu i po preloadovani stale disablujou plug iny, ale navic zvukovka hazi dropouty, ty jsou castejsi nez samotnej zvuk takze prakticky spolecne nepouzitelny pro praci. Myslel jsem si, ze je to firewirem, ze jeho propustnost nestaci na zvukovku a powercore zaroven ve vytizenym projektu, ale kdyz sem nahodil prazdnej projekt naloadoval jeden kompresor tak v pohode .. naloadoval jsem druhy a uz to bylo v haji a delalo to to same.
Napada me to jedine zkusit jeste pres Firewire 800 pod MAC OSX a po WIN XP na Applu.
(rozhoduju se jestli koupit FW a zatim me to moc nepresvedcilo a asi se budu muset vratit k PCI)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Máš len jeden FW port? Snáď by mohlo pomôcť, kávy si dal obe veci do roznych portov.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Pytkin píše:Máš len jeden FW port? Snáď by mohlo pomôcť, kávy si dal obe veci do roznych portov.
Ja mam na PC Kouwell Firewire radic Texas Instruments Chipset a ma to 2 konektory tj. dva oddelenej porty.
Pokud to ta PCIE stiha .. jet oba dva konektory.

Na Macbooku Pro mam jen 1x FW800, ale nevim zda to zkouset.. zapojovat motu do powercore nebo powercore do motu nejak se mi nezda, to
ze ma powercore navic jeste ten napajeci zdroj tak bych nerad neco z toho odkouril :D resp. hlavne ne tu motu kartu pac ta se napaji primo pres FW.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

myslim ze odpalit nemas co .. z toho napajania neviem preco mas strach .. to je uplne v poriadku ..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Jeste dotaz - neni mozny, ze v tom hraje nejake nastaveni latence ?
Kazdopadne v pondeli mi kamos pujci jeho PCI FW kartu, takze zkusim pripojit POCO na jeden radic a motu na druhej radic, jestli to zabere.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ono by podla mna malo stacit , ked je kazdy na samostatnom porte .. ale tak to mas .. no uvidime , ci na druhom radici sa to bude chovat inak .. nedavam ale moc sanci tomu :)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

No je tam videt to, ze kdyz vypnu nebo zapnu poco, ze to ma vliv na zvukovku.
Protoze v tu chvili to hodi nakej drop out kdyz ho vypinam ci zapinam. Je to ale dost divny.. pokud z projektu vymazu powecore efekty tak je vse ok .. pokud pridam 2 a vice tak to zacne delat kraviny. Kdyz tam das 1 - 2 tak je vse OK. Takze proste jakoby to nejak nestihalo obe zarizeni naraz.

Odpovědět