Zariadenie, ktoremu sa hovori pracka prudu:
http://acon.sk/aconweb/data/produkty/alf8/alf8.htm
Mame v skusobni dost zlu elektriku, vsetko brumi, sumi, v cerstvo zostelovanom git. aparate mam nove lampy a aj tak chytam radio. Obcas v skusobni realizujeme aj nejake Demo nahravky a ten brum byva problem. Niekedy je ho viac, niekedy menej, niekedy vobec.
Riesi toto "pracka prudu" ? Inak tie ceny tychto praciek, co som si vsimol su docela ukrutne. Robia to aj nejake nonhiendove firmy ? Alebo sa to neda nejako oklamat a poletovat doma ? O co v principe ide pri "cisteni" ?
Pračka prúdu
rastis: brum, a najpravdepodobnejsie ani radio v lampach ti to neporiesi... v principe je to spinany zdroj, ktory takmer z cohokolvek na vstupe urobi 220V a udrziava ich na 220 az do maximalnej nominalnej zataze. plus filtruje vsetok VF humus. vhodne predovsetkym ako ochrana masin (odstranuje pomerne ucinne prepatie, 100% nie, ale snad na bezpecnu mieru) a ucinne to zabranuje podvyziveniu, ak mas v baraku pofidernu elektriku, alebo v celej stvrti (z vlastnej skusenosti vo Vrutkach trebars bezne klesa siet aj na 190V). inak Acon su celkom sarlatani, bacha na nich 
uz sa to tu riesilo, zaujimalo to myslim Iva, ked zacal stavat studio a myslim ze aj daco kupil nakoniec. takze search...
uz sa to tu riesilo, zaujimalo to myslim Iva, ked zacal stavat studio a myslim ze aj daco kupil nakoniec. takze search...
... a UPS-ka by to neporiešila?kexik píše: ...v principe je to spinany zdroj, ktory takmer z cohokolvek na vstupe urobi 220V a udrziava ich na 220 az do maximalnej nominalnej zataze. plus filtruje vsetok VF humus. vhodne predovsetkym ako ochrana masin (odstranuje pomerne ucinne prepatie, 100% nie, ale snad na bezpecnu mieru) a ucinne to zabranuje podvyziveniu, ak mas v baraku pofidernu elektriku, alebo v celej stvrti (z vlastnej skusenosti vo Vrutkach trebars bezne klesa siet aj na 190V). inak Acon su celkom sarlatani, bacha na nich
(otázka lajka)
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...
na tom vebu pisou "Prístroj nepôsobí ako stabilizátor, tzn. nevyrovnáva kolísanie napätia v sieti."
takze ja bych to nebral. na ochranu proti prepeti, podpeti atd... jedine velika ONLINE UPSka. bohuzel ceny sou v desetitisicich. ono je to holt zarizeni kde se neda nanicem moc setrit proto ta cena. ale urcite se da sehnat za levno starsi vyrazena z nejake servrovny se spatnyma akumulatorama a podobne.
takze ja bych to nebral. na ochranu proti prepeti, podpeti atd... jedine velika ONLINE UPSka. bohuzel ceny sou v desetitisicich. ono je to holt zarizeni kde se neda nanicem moc setrit proto ta cena. ale urcite se da sehnat za levno starsi vyrazena z nejake servrovny se spatnyma akumulatorama a podobne.
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva
Eduard Skýva
- Pierre niko
Trosiiicka pozadu na toto asi pisem.. ale aj tak mi to neda.
UPSky su 3 druhy... offline, line interactive a online.
Offline caka kym padne elektrika a prepne ... co na vstupe to na vystupe
Line interactive reguluje vystupne napatie ... na vystupe je sinusoida, ale mierne hranata.
Online - tie velke serverove... na vystupe je cista sinusoida.
Svojho casu som chcel vyskusat line interactive upsku ako pracku zvuku. Este som sa k tomu nejako nedostal. Na kolisanie napatia to ale urcite pomoze. Len pre info.. su to napr vsetky APC Smart UPSky napr.
UPSky su 3 druhy... offline, line interactive a online.
Offline caka kym padne elektrika a prepne ... co na vstupe to na vystupe
Line interactive reguluje vystupne napatie ... na vystupe je sinusoida, ale mierne hranata.
Online - tie velke serverove... na vystupe je cista sinusoida.
Svojho casu som chcel vyskusat line interactive upsku ako pracku zvuku. Este som sa k tomu nejako nedostal. Na kolisanie napatia to ale urcite pomoze. Len pre info.. su to napr vsetky APC Smart UPSky napr.