Předělání externího zdroje na interní

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Neo
Příspěvky: 46
Registrován: 17 zář 2011 14:42

Předělání externího zdroje na interní

Příspěvek od Neo » 21 kvě 2012 20:11

Mám takový dotaz. Mám několik rackových modulů, které nemají interní napájecí zdroj a místo toho mají vlastní externí adapter. Jelikož většina adapterů je lehce "zničitelná" a konektory také nejsou nic moc, přemýšlel jsem, jestli by nešlo předělat toto napájení pomocí externího zdroje na napájení interní a využítí klasického tříkolíkového kabelu. Jelikož to sám nezvládnu mám prostý dotaz: Na koho bych se měl s tímto problémem/žádosti obrátit?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2682
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Předělání externího zdroje na interní

Příspěvek od MDudas » 21 kvě 2012 20:42

To chces tie zdroje vsetky cpat dovnutra ? To mi nepride ako dobry napad. Jednak miesto, a potom aj rusenie...
Skor si pozri - par dni dozadu sa tu riesil problem jedneho spolocneho externeho zdroja pre viacere masiny.

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Předělání externího zdroje na interní

Příspěvek od W.Cable » 22 kvě 2012 07:44

Jak pise MDudas, problem bude s mistem, s rusenim a navic se zahrivanim.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Předělání externího zdroje na interní

Příspěvek od Pytkin » 22 kvě 2012 07:49

Nehovoriac o ochrane.. Adapter ma dovod, preco je vonku..

Neo
Příspěvky: 46
Registrován: 17 zář 2011 14:42

Re: Předělání externího zdroje na interní

Příspěvek od Neo » 22 kvě 2012 19:27

Tak vypadá, že jsem byl přehlasován. Ale děkuji MDudasovi za odkázání na topic s jedním externím zdrojem, asi to zkusím pořešit alespoň takto, vždy se bojím toho, že někde nějaký adapter nechám a zjistím to až na další akci ;-)

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Předělání externího zdroje na interní

Příspěvek od nixx » 22 kvě 2012 20:57

Tak si dozadu do racku připevni prodlužovačku, adaptéry nastrkej do ní a není co řešit, ne? :-)


Kelley
Příspěvky: 253
Registrován: 10 bře 2009 14:09

Re: Předělání externího zdroje na interní

Příspěvek od Kelley » 23 kvě 2012 13:22

To Jakubt: zrovna tohle bych nedoporučoval. Tohle je na kytarové pedály, takže předpokládám, že plus pól bude připojený jen u jednoho konektoru a u všech ostatních bude připojené jen mínus - kvůli zemním smyčkám (a ta vidlice 230V je americká). A navíc by to nemuselo stíhat proudově.

To Pytkin: on ten důvod, proč firmy používají externí adaptér může být i docela prozaický až alibistický: Třeba ten, že firma, která vyrábí rackové komponenty nechce investovat do zkoušení elektrické pevnosti ve státní zkušebně a tímto elegantně přehodí zodpovědnost za bezpečnost na externího výrobce toho externího zdroje. Mně osobně taky připadá mnohem praktičtější mít zdroj uvnitř přístroje a připojovat ho přímo do zásuvky 230V. Takže IMHO pokud je v přístroji dost místa (a pokud to není nějaká vzácnost nebo pokud není v záruce), klidně bych tam ten zdroj zabudoval.

Neo
Příspěvky: 46
Registrován: 17 zář 2011 14:42

Re: Předělání externího zdroje na interní

Příspěvek od Neo » 25 kvě 2012 19:02

No asi jediný, kam by se zdroj vešel z toho co mám po záruce, tak je Axon AX100, už jsem otevřel vršek a prakticky celá pravá polovina racku ne prázdná, takže by to mohlo jít. Teď jen najít někoho, kdo by byl ochotnej mi to předělat, sám se do toho určitě pouštět nebudu.... ;-)

Odpovědět