Předělání externího zdroje na interní
Předělání externího zdroje na interní
Mám takový dotaz. Mám několik rackových modulů, které nemají interní napájecí zdroj a místo toho mají vlastní externí adapter. Jelikož většina adapterů je lehce "zničitelná" a konektory také nejsou nic moc, přemýšlel jsem, jestli by nešlo předělat toto napájení pomocí externího zdroje na napájení interní a využítí klasického tříkolíkového kabelu. Jelikož to sám nezvládnu mám prostý dotaz: Na koho bych se měl s tímto problémem/žádosti obrátit?
Re: Předělání externího zdroje na interní
To chces tie zdroje vsetky cpat dovnutra ? To mi nepride ako dobry napad. Jednak miesto, a potom aj rusenie...
Skor si pozri - par dni dozadu sa tu riesil problem jedneho spolocneho externeho zdroja pre viacere masiny.
Skor si pozri - par dni dozadu sa tu riesil problem jedneho spolocneho externeho zdroja pre viacere masiny.
Jak pise MDudas, problem bude s mistem, s rusenim a navic se zahrivanim.
Nehovoriac o ochrane.. Adapter ma dovod, preco je vonku..
Tak vypadá, že jsem byl přehlasován. Ale děkuji MDudasovi za odkázání na topic s jedním externím zdrojem, asi to zkusím pořešit alespoň takto, vždy se bojím toho, že někde nějaký adapter nechám a zjistím to až na další akci 
Tak si dozadu do racku připevni prodlužovačku, adaptéry nastrkej do ní a není co řešit, ne? 
To Jakubt: zrovna tohle bych nedoporučoval. Tohle je na kytarové pedály, takže předpokládám, že plus pól bude připojený jen u jednoho konektoru a u všech ostatních bude připojené jen mínus - kvůli zemním smyčkám (a ta vidlice 230V je americká). A navíc by to nemuselo stíhat proudově.
To Pytkin: on ten důvod, proč firmy používají externí adaptér může být i docela prozaický až alibistický: Třeba ten, že firma, která vyrábí rackové komponenty nechce investovat do zkoušení elektrické pevnosti ve státní zkušebně a tímto elegantně přehodí zodpovědnost za bezpečnost na externího výrobce toho externího zdroje. Mně osobně taky připadá mnohem praktičtější mít zdroj uvnitř přístroje a připojovat ho přímo do zásuvky 230V. Takže IMHO pokud je v přístroji dost místa (a pokud to není nějaká vzácnost nebo pokud není v záruce), klidně bych tam ten zdroj zabudoval.
To Pytkin: on ten důvod, proč firmy používají externí adaptér může být i docela prozaický až alibistický: Třeba ten, že firma, která vyrábí rackové komponenty nechce investovat do zkoušení elektrické pevnosti ve státní zkušebně a tímto elegantně přehodí zodpovědnost za bezpečnost na externího výrobce toho externího zdroje. Mně osobně taky připadá mnohem praktičtější mít zdroj uvnitř přístroje a připojovat ho přímo do zásuvky 230V. Takže IMHO pokud je v přístroji dost místa (a pokud to není nějaká vzácnost nebo pokud není v záruce), klidně bych tam ten zdroj zabudoval.
Blog http://milpal.cz, Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
No asi jediný, kam by se zdroj vešel z toho co mám po záruce, tak je Axon AX100, už jsem otevřel vršek a prakticky celá pravá polovina racku ne prázdná, takže by to mohlo jít. Teď jen najít někoho, kdo by byl ochotnej mi to předělat, sám se do toho určitě pouštět nebudu....